Άλλη μία δολοφονία πολίτη από αστυνομικούς συγκλονίζει την αμερικανική κοινωνία και οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Στο βίντεο που έχει αναρτηθεί φαίνονται αστυνομικοί να ανοίγουν πυρ και να σκοτώνουν έναν ανάπηρο, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το καροτσάκι και προσπαθεί να τους ξεφύγει με τα ακρωτηριασμένα κάτω μέλη.

Οι τρεις αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα του Χάντινγκτον Παρκ στο Λος Άντζελες καταγράφονται στο βίντεο καθώς πυροβολούν τουλάχιστον οκτώ φορές κατά του αναπήρου. Το θύμα είναι ο Άντονι Λόουι Τζούνιορ, 36 χρόνων, πατέρας δύο παιδιών. Τα ονόματα των αστυνομικών που τον δολοφόνησαν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο 41χρονος Jason Kloepfer δημοσίευσε ο ίδιος τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας μέσα στο τροχόσπιτό του, καθώς και τις φωτογραφίες με τα τραύματά του από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε.

«Δολοφόνησαν τον γιο μου, που ήταν σε αναπηρική καρέκλα, χωρίς πόδια. Κάτι πρέπει να γίνει», δήλωσε η μητέρα του θύματος, Ντόροθι Λόουι.

Στο βίντεο, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, φαίνεται ο Kloepfer να σηκώνει από το έδαφος τη συσκευή και να ανοίγει την πόρτα έχοντας τα χέρια ψηλά, ενώ πίσω του βρίσκεται η σύζυγός του, Alison Mahler. Δευτερόλεπτα αργότερα και παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί βλέπουν ότι κανένας από τους δύο δεν οπλοφορεί, ακούγονται πυροβολισμοί και διακρίνετι ο άνδρας να πέφτει προς τα πίσω, φωνάζοντας πως τον πυροβολούν.Ο Άντονι Λόουι Τζούνιορ προσπάθησε να φύγει παρά την αναπηρία του, αλλά οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν στον κορμό. Όταν έπεσε στο πεζοδρόμιο, του πέρασαν χειροπέδες. Εκεί ξεψύχησε ύστερα από λίγα λεπτά.

«Ο ύποπτος χτυπήθηκε με taser δύο φορές από αστυνομικούς του Χάντινγκτον Παρκ, αλλά ήταν αναποτελεσματικό. Ο ύποπτος αποπειράθηκε να πετάξει το μαχαίρι κατά των αστυνομικών, την στιγμή που ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς πυροβόλησε», όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας «για λίγες μέρες», σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη του Λος Άντζελες, αλλά δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον τους.

Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει ποιο είναι το άτομο που υποτίθεται ότι επιχείρησε να μαχαιρώσει ο ανάπηρος, όπως τουλάχιστον αναφέρει η επίσημη αστυνομική ανακοίνωση, και τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το περιστατικό.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του ανάπηρου γίνεται τρεις εβδομάδες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του άοπλου 29χρονου Τάιρ Νίκολς, από αστυνομικούς, στο Μέμφις του Τενεσί.