• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ρατσιστική, ξενοφοβική και μισαλλόδοξη αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ

March 16, 2023 373

 

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στις ακτές της Καλαβρίας τα ξημερώματα της 26ης Φλεβάρη, με τραγικό μέχρι στιγμής απολογισμό τον θάνατο τουλάχιστον 65 μεταναστών εκ των 200 που επέβαιναν στο ξύλινο «πλωτό φέρετρο», αποτελεί για άλλη μια φορά τον αδιάψευστο μάρτυρα της εγκληματικής (ακρο)δεξιάς αντιμεταναστευτικής πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» που εκπορεύεται από τα επιτελεία των Βρυξελλών.

Στα πλαίσια αυτά η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας – απροκάλυπτη θιασώτης του φασισμού – Μελόνι, (χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους κατατρεγμένους και δημαγωγώντας ανερυθρίαστα πως «όσο περισσότεροι άνθρωποι αναχωρούν, τόσο περισσότεροι κινδυνεύουν να πεθάνουν…ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το θέμα σοβαρά, με ανθρωπιά, είναι να σταματήσουν οι αναχωρήσεις»), έσπευσε να θωρακίσει το αντιπροσφυγικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησής της με ένα ακόμα εκτρωματικό νομοσχέδιο περιορίζοντας στο ελάχιστο τις αρμοδιότητες των διασωστικών πλοίων, απαγορεύοντας – ποινικοποιώντας με τσουχτερά πρόστιμα τη δράση των «γιατρών χωρίς σύνορα».
Με τη σειρά τους οι γνωστοί πρόθυμοι – καλοθελητές, που συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα στη «διαδικασία Βίλνιους» (Αυστρία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος,Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία) και πήραν μέρος στη «δεύτερη ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαχείριση των συνόρων» που διεξήχθη πρόσφατα στον Αστέρα Βουλιαγμένης, εκπόνησαν το περιβόητο «σχέδιο-πρόταση» προς την Κομισιόν, σε μια επικαιροποίηση ουσιαστικά των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης Φλεβάρη ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Με την εν λόγω «πρωτοβουλία» τους οι «15», ως λαγοί του κοινοτικού διευθυντηρίου, απογειώνουν την μαύρη πολιτική των διακρίσεων, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας καθώς ομονοούν στην προστασία …αποκλειστικά των Ουκρανών προσφύγων! Σύμφωνα με τον Μηταράκη «δεν προβλέπεται να ενεργοποιήσει η ΕΕ το πλαίσιο προσωρινής προστασίας που είχε τεθεί σε εφαρμογή για τους Ουκρανούς, στην περίπτωση των Τούρκων ή άλλων προσφύγων». Κατά τα λοιπά, παίρνοντας τη σκυτάλη από την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ι. Γιόχανσον, (που μίλησε για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από τη Λευκορωσία στα σύνορα με τη Λιθουανία όπου «έχει δημιουργηθεί ένα υποδειγματικό σύστημα προστασίας συνόρων, με το κράτος της Λιθουανίας να πληρώνει για την κατασκευή φράχτη και την ΕΕ να έχει αναλάβει τη λειτουργία υπερσύγχρονων συστημάτων επιτήρησης»), ο Μηταράκης με φουσκωμένα τα πανιά επανέλαβε μονότονα πως «ο φράχτης του Έβρου θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού…έχουν αλλάξει και οι κατευθύνσεις της ΕΕ σε αυτό προς το θετικότερο.Ήδη η ευρωπαϊκή επιτροπή δέχεται ότι συνοδά έργα του φράχτη, τα οποία μπορεί να είναι θέματα τεχνολογίας, αυτά μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ». Πασχίζοντας να επικοινωνήσει με το ακροδεξιό ακροατήριο ο υπουργός υπογράμμισε με έμφαση πως υπάρχει και το θέμα της χρηματοδότησης από τρίτες χώρες καθώς «στα πλαίσια του εθελοντικού μηχανισμού, ο οποίος εγκρίθηκε τον Ιούνη του 2022 από το συμβούλιο της ΕΕ, οι χώρες που συμμετέχουν μπορούν να συμβάλλουν είτε με εθελοντικές μετεγκαταστάσεις είτε με οικονομική στήριξη για συγκεκριμένα έργα». Με δυο λόγια, πάντα υπό την αιγίδα της «δημοκρατικής» ένωσης της Εσπερίας, οι «ασφαλείς» τρίτες χώρες θα μπορούν να συμμετέχουν στη χρηματοδότηση (με αντάλλαγμα τη σύναψη πολιτικοοικονομικών δεσμών με τα κράτη της ΕΕ) της στρατοκρατικής θωράκισης των χωρών της ΕΕ, με πρόδηλο στόχο τη μετατροπή της σε σιδερόφραχτο φρούριο καταστολής- «αποτροπής» των ξεριζωμένων.

Κόλαφο ωστόσο για την κυβέρνηση της Δεξιάς, που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό πουλώντας αέρα «εθνικής υπευθυνότητας», αποτελεί επιστολή αξιωματούχων του ΟΗΕ που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και καταγγέλλει ως «μη συνεπή με το διεθνές δίκαιο και τα πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τη δίωξη τεσσάρων ακτιβιστών που κατηγορούνται (με βάση δικογραφία του λιμενικού) για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τη διευκόλυνση εισόδου και διαμονής προσφύγων στη χώρα.

Οι συντάκτες της επιστολής επισημαίνουν πως ήδη από τον Μάη του 2020 έχουν σταλεί από αξιωματούχους του ΟΗΕ τουλάχιστον 5 παρόμοιες διαπιστώνοντας «κατάχρηση της ποινικής νομοθεσίας εναντίον υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα αυτών που υπερασπίζονται μετανάστες και όσους ζητούν άσυλο…κατάχρηση των απειλών, της λασπολογίας και άλλων εκφοβιστικών ενεργειών εναντίον τους».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search