• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ο ραγιαδισμός της «αριστείας»… σε νέες δόξες!

March 21, 2023 369

 

Και ενώ τα βλέμματα όλων εδώ και 3 εβδομάδες είναι στραμμένα στο έγκλημα των Τεμπών, η πολιτική του ραγιαδισμού, η πολιτική εξάρτησης, της υποτέλειας και της μνημονιακής υποδούλωσης, γνωρίζει νέες μεγάλες δόξες! Οι άριστοι της ΝΔ, ακόμη και εν μέσω λαϊκής κατακραυγής, βιάζονται να προσθέσουν και άλλα «χρέη» στον ελληνικό λαό για να αγοράσουν παλιοσίδερα των… υπερατλαντικών αφεντικών τους.

«Η Ελλάδα αγοράζει οχήματα που το Σώμα Πεζοναυτών “ξέβρασε” μετά από θανατηφόρο βύθιση».

Με αυτόν τον απίθανο τίτλο επέλεξε η αμερικάνικη Defense News να κοινοποιήσει την χορήγηση έγκρισης του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ για την πώληση αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων (AAVs) με κόστος 268 εκ. δολάρια.

Πρόκειται για παρωχημένης τεχνολογίας άρματα μάχης, τα οποία το Δεκέμβρη του 2021 η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ αποφάσισε να αποσύρει από το οπλοστάσιό της. Εκτός από την ηλικία των συγκεκριμένων αρμάτων, τα οποία κατασκευάστηκαν πριν 40-60(!) χρόνια, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζονταν κατά τη χρήση τους, στην απόφαση αυτή οδήγησε ένα θανατηφόρο ναυάγιο (30/6/2020) αυτού του αμφίβιου άρματος. Από την επομένη εκείνου του δυστυχήματος ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε αυτά τα αμφίβια οχήματα του μόνο για επιχειρήσεις στην… ξηρά, μέχρι την οριστική τους απόσυρση.

Όλα αυτά δεν φαίνεται να απασχολούν το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές βιάζεται να ικανοποιήσει πριν τις εκλογές και αυτή την ανάγκη… των ΗΠΑ. Γιατί είναι ολοφάνερο ότι η απόφαση αυτή του ΚΥΣΕΑ και του υπουργείου άμυνας δεν υπακούει σε καμία βελτίωση και ανάγκη της «αμυντικής ετοιμότητας» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Πριν λίγους μήνες, με το επιχείρημα της παρωχημένης τεχνολογίας και της αντικατάστασης, έστελναν στην Ουκρανία άρματα, ίδιας ηλικίας με αυτά που τώρα θέλουν να αγοράσουν. Και τότε για τις ανάγκες των ευρύτερων πολεμικών σχεδιασμών και συμφερόντων του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Άλλωστε ήδη, υπάρχει αμφισβήτηση ακόμη και στους κόλπους του στρατού για αυτή την επιλογή. Πως είναι δυνατόν, έναντι τέτοιου αντιτίμου, να αγοραστούν αμφίβια παλιάς τεχνολογίας, που ακόμη και ο κατασκευαστής τους έχει απαγορεύσει τη χρήση στο νερό;(!) Αναρωτιούνται πολλοί. Πώς είναι δυνατόν να αγοράσει το ελληνικό κράτος οπλικά συστήματα που οδηγούνται με τον χαρακτηρισμό των παρωχημένων και επικίνδυνων, σε απόσυρση και παροπλισμό;

Σε αυτά ακριβώς τα ερωτήματα βρίσκεται και η απάντηση. Οι ΗΠΑ έχουν σε στρατιωτικές «χωματερές» 1200 τέτοια άρματα. Ο παροπλισμός, αποσυναρμολόγηση και ανακύκλωση αυτού του εξοπλισμού έχει τεράστιο κόστος. Η μεταφορά αυτού του κόστους στις αποικίες και πολύ περισσότερο τα όποια κέρδη μπορούν να εξασφαλιστούν από αυτά τα παλιοσίδερα είναι το ζητούμενο.

Σύμφωνα πάντα με το Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ στις 17/3/2023, «η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε την αγορά…» συνολικά 74 τέτοιων αρμάτων και 63 συμβατών με αυτά πολυβόλων με αντίτιμο 268 εκ. δολ. Έτσι συμβαίνει με τους «συμμάχους»… Δεν το χουν σε τίποτα να βάλουν τους λακέδες τους να «αιτηθούν»(!) την αγορά παλιοσιδερικών. Έτσι συμβαίνει με τους λακέδες. Παραδίδουν μαθήματα κόστους-οφέλους όταν μιλάνε για νοσοκομεία, δίκτυα, ρεύμα και νερό. Και στα μουλωχτά φορτώνουν το ελληνικό δημόσιο με άχρηστα χρέη… πάντα προς τους «προστάτες». Για να πουν αμέσως μετά ότι αυτά τα «χρέη» αυξήθηκαν και απαιτούνται νέα προγράμματα επιτήρησης και λιτότητας.

Όλα όμως έχουν όρια. Και ο ραγιαδισμός. Όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Και δεν είναι απίθανο, με την παραμικρή αφορμή, να πνιγούν τέτοιες πολιτικές σε ορμητικά ποτάμια λαϊκών διαδηλώσεων. Έτσι συμβαίνει με τους λαούς.

Βασίλης Πετράκης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search