• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Φορολεηλασία για να πληρώνονται χωρίς δημοσιονομικό πλαφόν οι εξοπλισμοί

December 26, 2023 655

«Μετά από τέσσερα χρόνια εξοπλιστικών προγραμμάτων, περίπου 14 δισ. ευρώ, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας λόγω τα υποχρηματοδότησής τους μέχρι το 2019. Ο προγραμματισμός δαπανών όμως των μελλοντικών εξοπλιστικών συναντά τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και τη νέα πραγματικότητα που δημιουργούν τα αυτονόμως κινούμενα σε αέρα γη και θάλασσα, η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες τεχνολογίες, η κυβερνο-ασφάλεια και άλλες σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας. Σε αναμονή και της απόφασης της EE για εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε προτεραιοποίηση του προγραμματισμού σε βάθος δωδεκαετίας των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων». (από συνέντευξη Ν. Δένδια στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)
Όταν από τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση της ΝΔ θα κόψει, ακόμα και τα ψίχουλα των διαφόρων pass που δίνονταν για την “ανακούφιση” του λαού από την εκρηκτική ακρίβεια, λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, που επιστρέφει ακάθεκτο, οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς αναμένεται να απογειωθούν κι άλλο.
Για όλες τις κρατικές δαπάνες θα ισχύουν στο εξής οι δημοσιονομικοί περιορισμοί του Συμφώνου Σταθερότητας, εκτός από τις πολεμικές δαπάνες, δηλαδή τα χρήματα που ξοδεύονται από τα κράτη-μέλη για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Αυτήν την περίοδο που ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, το σύστημα Υγείας και Πρόνοιας καταρρέει και η Παιδεία φυτοζωεί, οι πολεμικές δαπάνες θα είναι χωρίς δημοσιονομικό “πλαφόν”, έτοιμες να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, το οποίο ήδη ανακοίνωσε αύξηση 12% στον προϋπολογισμό του για το 2024.
Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν όλο και περισσότερα δισ. κάθε χρόνο στον κρατικό προϋπολογισμό (στον ψηφιζόμενο του 2024 θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 6,2 δισ. € !). Όχι όμως για να ενισχυθούν οι κρατικές δαπάνες για κοινωνικές ανάγκες. Αυτές μπαίνουν στην γκιλοτίνα της ευρώδουλης “δημοσιονομικής πειθαρχίας”. Αλλά για να δοθούν χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς αυτά που πληρώνει ο ελληνικός λαός σε θηριώδεις αγορές ξένων εξοπλισμών, σε ξένους δανειστές και σε κάθε λογής “μεγαλοεπενδυτές”.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search