• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γαλλία: Γιαγιά σε αναπηρικό καροτσάκι αγωνίζεται για τα δικαιώματα των νέων. “Πεταίν ξέχασες τα σκυλιά σου”

March 22, 2023 451

*Γράφει η Μαρία Δεναξά 

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, οι Γάλλοι δεν τρελάθηκαν ξαφνικά και κατέβηκαν στους δρόμους μόνο για τα δυο χρόνια αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης. 

Η υπομονή τους ξεπέρασε τα όρια, βλέποντας τα αντικλεπτικά να ξεφυτρώνουν στα πακέτα των ζυμαρικών, στο κρέας, στον καφέ, στις κονσέρβες, ακόμη και στα κουτάκια των αναψυκτικών! 

Η υπομονή τους δοκιμάζεται με τον ολοένα και αυξανόμενο πληθωρισμό, με την ολοένα και αυξανόμενη τιμή της ενέργειας, με την ολοένα και μεγαλύτερη συρρίκνωση της αγοραστικής τους δύναμης και των μισθών, την ώρα που στέλνονται εκατομμύρια, αν όχι δισ. ευρώ από εδώ κι από εκεί, είτε για να ενισχύσουν μια πολεμική μηχανή, είτε τους κολοσσούς επιχειρηματιών Γάλλων και Αμερικάνων, που διατηρούν τις μαριονέτες τους στην εξουσία! 

 Η υπομονή τους εξαντλήθηκε από τότε που όλο και λιγότεροι μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική φροντίδα, μιας και οι γιατροί -τουλάχιστον στην επαρχία- με το αποτυχημένο σύστημα του οικογενειακού γιατρού, είναι είδος προς εξαφάνιση.

 Η υπομονή τους τελείωσε, όλες εκείνες τις φορές που κατέβηκαν στους δρόμους, όπου όχι μόνο τους σακάτεψαν, αλλά τους κόλλησαν τις ετικέτες των άκρων ώστε να καταπνίξουν την οργή τους. 

Η υπομονή τους πήγε περίπατο, κάθε φορά που πίστευαν ότι ψήφιζαν και νόμιζαν πως τους λάμβαναν υπόψιν τους, μέχρι την επόμενη φορά. 

Η υπομονή τους κατέρρευσε το 2005, όταν στην ψηφοφορία για την ευρωπαϊκή συνθήκη, το ΟΧΙ ως δια μαγείας έγινε ναι κι έκτοτε ήρθαν στην εξουσία πολιτικοί, που ενεργούσαν υπέρ της κατάρρευσης αυτής της τόσο σημαντικής ευρωπαϊκής χώρας και για την φτωχοποίηση των τόσο ωραίων ανθρώπων της, όπως είναι οι Γάλλοι. 

 Η υπομονή τους εξαφανίστηκε όταν τους έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας, εκείνοι που τεχνητά δημιούργησαν τις κρίσεις. Το αποκορύφωμα ήταν η εκλογή του ουρανοκατέβατου ανδρείκελου τεχνοκράτη και τραπεζίτη Μακρόν. Αρέσει δεν αρέσει, περί αυτού πρόκειται και το υποστηρίζω από το 2017! 

Κι επειδή κάποτε οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, ο πρώην τραπεζίτης των Ροτσίλντ, πήρε την εξουσία στα χέρια του με συγκεκριμένη αποστολή: να οδηγήσει τη Γαλλία εδώ που είναι σήμερα. Σκοπός του η ιδιωτικοποίηση μέχρι και της τελευταίας πέτρας της χώρας από τα μεγαλοσυμφέροντα, αντί πινακίου φακής, με τη βοήθεια της επικοινωνίας, ψεμμάτων και χειραγώγησης, που έχουν αντικαταστήσει σήμερα την πολιτική. 

 Αν θυμάστε, άλλοτε στο εξωτερικό θαύμαζαν τη Γαλλία, για τη δυναμική των επιχειρήσεών της και της οικονομίας της, για τα προϊόντα της, για τους ισχυρούς πολιτικούς της, για τη θέση της  και τη φωνή της στη διεθνή σκηνή, για τις ομορφιές της. 

Σήμερα μιλάμε για τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα οργής του λαού της, για την ακραία αστυνομική βία, για το ξεπούλημά της με το αριστοτεχνικό άδειασμα των κρατικών της ταμείων, για την υποταγή της, σε ξένες πανίσχυρες υπερδυνάμεις και πάνω απ όλα για το αστραφτερό χαμόγελο του τυχοδιώκτη Μακρόν! 

Κι επειδή το πανίσχυρο σύστημα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα μελέτησε, τα σχεδίασε και τα έθεσε σε εφαρμογή όλα αυτά και φρόντισε -για να προστατέψει το κατασκεύασμα της- να στρατιωτικοποιήσει την αστυνομία, έχει πλέον τον έλεγχο της τεχνολογίας, της πληροφόρησης, της δικαιοσύνης και την ικανότητα να καταπνίγει όποια καλοπροαίρετη φωνή, μην περιμένετε επικράτηση όσων διαδηλώνουν σήμερα, ούτε και εκκαθάριση της κόπρου του Αυγεία, που διογκώνεται. 

Όπως έγραψα και στο τουίτερ, αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την επικοινωνιακή τακτική που θα αναπτύξουν για την αποδόμηση κι αυτού του ξεσπάσματος της λαϊκής οργής.

 Ήδη γνωστοί γάλλοι παπαγάλοι, μέσω του μεγάλου αδερφού, τα φορτώνουν στην ακροαριστερά, επειδή αυτή τη φορά είναι η δεξιά και η κρυφοακροδεξιά, που βοηθούν τον Μακρόν να περάσει κι αυτόν τον σκόπελο.

 Τέλος,το συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας, στο οποίο θέλει να βάλει χέρι η BlackRock, είχε πλεόνασμα 900 εκατομμυρίων €υρώ το 2021, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το οποίο ανήλθε συνολικά στα 3,2 δισ. το 2022 (link)!  

Πολιτικοί και τηλεβόες, κάνουν πλύσεις εγκεφάλου στον κοσμάκη, ότι χρεοκόπησε!  => https://www.vie-publique.fr/en-bref/286299-retraites-le-cor-prevoit-des-deficits-apres-les-excedents-2021-2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search