• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αυστριακοί ναζί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο κυνήγι προσφύγων

March 04, 2020 94
Την Τετάρτη, η υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού του Die Linke του κρατιδίου της Θουριγγίας κατήγγειλε καλέσματα ναζί από τη Γερμανία με σκοπό να προσεγγίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Την ίδια ημέρα, ο ναζί Αυστριακός ηγέτης του ακροδεξιού μορφώματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria) εμφανίζεται να βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες «αλληλεγγύης στους Έλληνες συνοριοφύλακες».
 
ΠΗΓΗ: The Press Project
 
 

Φωτογραφίες στις οποίες ο Αυστριακός ακροδεξιός με πλούσιο ναζιστικό βιογραφικό, Μάρτιν Σέλνερ και οι ομοϊδεάτες τους εμφανίζονται να κρατούν ελληνικές σημαίες και πανό που γράφει «No Way» κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα, με αρκετές να προέρχονται μάλιστα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Πρόκειται για τον ηγέτη του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος IBÖ (Identitarian Movement of Austria), το οποίο περιγράφεται στο wikipedia ως ένα μόρφωμα που μεταξύ άλλων «αντιτίθεται στον φιλελευθερισμό, τον διεθνισμό, το Ισλάμ, τον Ισλαμισμό, την πολυπολιτισμικότητα», ενώ έχει συνδεθεί επανειλημμένως με ναζιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσίευσε την Τετάρτη η υπεύθυνη για την καταπολέμηση του ρατσισμού και φασισμού του Die Linke, Κένινγκ Πρόις, στα γερμανικά κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν καλέσματα ναζιστικών οργανώσεων για να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

(((Katharina König-Preuss)))?@KatharinaKoenig
 
 

Deutsche mobilisieren nach , um gegen Menschen die Schutz suchen vorzugehen. Es wird gar von Bewaffnung gesprochen. Zuständige Behörden in Bund & Ländern müssen schnell & zielgerichtet dagegen Agieren. Neonazis an Grenzen abweisen! https://www.die-linke-thl.de/nc/fraktion/aktuell/detail/news/menschen-auf-der-flucht-schuetzen-neonazis-an-grenzen-abweisen/ …

 

Menschen auf der Flucht schützen, Neonazis an Grenzen abweisen! : DIE LINKE. Fraktion im Thüringer...

Katharina König-Preuss, Sprecherin für Antifaschismus und Antirassismus der Fraktion DIE LINKE im Thüringer Landtag fordert zuständige Behörden in Bund und Ländern zu einem schnellen, zielgerichteten...

die-linke-thl.de
 
208 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της καταγγελίας της Πρόις, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν και άλλες καταγγελίες κατά του Σέλνερ και των ομοϊδεατών του για τα σχέδιά τους να βρεθούν στην Ελλάδα και να δράσουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει από αντιφασιστικές οργανώσεις, τόσο της Ευρώπης, όσο και των ΗΠΑ.

New York City Antifa@NYCAntifa
 
 

Brittany Pettibone, who is from the US, traveled to the Greek/Turkish border with her husband, Martin Sellner, the leader of the fascist group, “Generation Identity” in Austria to tell desperate refugees they “won’t make Europe their home.” ?

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
81 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

 

 

Μάλιστα, μπαίνοντας κανείς στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να διαπιστώσει πως το έχει διαμορφώσει με ελληνικές σημαίες και καλέσματα αλληλεγγύης στους Έλληνες για την «επίθεση που δέχονται», ενώ υπάρχει και σχετικός σύνδεσμος για την «εγγραφή εθελοντών». Ο Σέλντερ και η παρέα του, που φέρονται να βρίσκονται σε ελληνικά εδάφη, σε φωτογραφίες που ανέβασε το ακροδεξιό IBÖ:
 
92 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

Identitäre Bewegung@IBDeutschland
 
 

Klares Zeichen an der griechisch-türkischen Grenze: Wir erklären uns solidarisch mit den griechischen Grenzschützern.

Προβολή εικόνας στο Twitter
 
341 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

Βίντεο που έχει ανεβάσει ο ίδιος ο Σέλνερ στο twitter:

Martin Sellner ?️@Martin_Sellner
 
 

Solidarity with the Greek Police, Border Force and people in their efforts to protect Europe from illegal intruders! ???

 
Ενσωματωμένο βίντεο
 
844 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να καταγραφεί, είναι πως μεταξύ των αναρτήσεών του, υπάρχει ανάρτηση της Αστυνομίας της Βιέννης, η οποία φέρεται να απαντά σε ερώτημα για το εάν επιτρέπεται να βρεθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Σέλνερ και οι ομοϊδεάτες του και να εκδιώξουν πρόσφυγες, ο επίσημος λογαριασμός της αστυνομίας απαντά πως «μόνο οι Έλληνες συνοριοφύλακες αποφασίζουν εάν θέλουν να δεχτούν τη βοήθειά τους ή όχι».

POLIZEI WIEN
 
@LPDWien
 
 

Als Privatperson ist es Herrn Sellner natürlich freigestellt, nach Griechenland zu reisen. Ob der griechische Grenzschutz seine Hilfe annehmen möchte oder nicht, entscheidet einzig und allein der griechische Grenzschutz.

 
18 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 

 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κρητική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search