• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απόπειρα πραξικοπήματος στις ΗΠΑ!

January 06, 2021 287

 

 

Πιο κοντά στην προσπάθεια βίαιης κατάληψης της εξουσίας, από οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία τους βρίσκονται οι ΗΠΑ, ύστερα από την εισβολή στο Καπιτώλιο ένοπλων υποστηρικτών του Τραμπ, ο οποίοι διέκοψαν τη συνταγματική διαδικασία της επικύρωσης από το Κογκρέσο, του εκλογικού αποτελέσματος.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες το Πεντάγωνο αρνήθηκε αρχικά να δώσει εντολή για την ανάπτυξη της εθνοφρουράς – όπως κάνει πολύ συχνά όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με λαϊκές διαδηλώσεις και εξεγέρσεις.

Όπως σχολίαζαν χρήστες του twitter η φύλαξη του κτιρίου ήταν ελλιπής, συγκρινόμενη με την γιγαντιαία ανάπτυξη αστυνομίας και εθνοφρουράς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Black Lives Matter.

 

 

Οι Αμερικανοί νομοθέτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο κτίριο ενώ έξω διεξάγονταν συγκρούσεις ακροδεξιών με δυνάμεις της αστυνομίας. Καθώς οι συγκρούσεις κλιμακώνονταν έλαβαν εντολή από το προσωπικό ασφαλείας να φορέσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς είχε γίνει χρήση χημικών μέσα στο κτίριο.

Νεότερες πληροφορίες έκαναν λογο και για ανταλλαγή πυρών.

 

 

 

Το σύνθημα για την εισβολή είχε δώσει εμμέσως πλην σαφώς ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τους οπαδούς του να στηρίξουν τη φρουρά του Καπιτωλίου, που όπως είπε «είναι με το μέρος μας».

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search