• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Φασισμός made in USA

January 08, 2021 992

 

Της Νίνας Γεωργιάδου

Η χώρα που κάνει τη μεγαλύτερη εξαγωγή φασισμού σε όλο τον πλανήτη, δεν θα μπορούσε να μην κρατάει για τον εαυτό και την εγχώρια κατανάλωση ένα μεγάλο μέρος του προϊόντος. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες άγριας κοινωνικής πόλωσης, όπου 50 εκατομμύρια Αμερικάνοι πολίτες (ένας στους πέντε περίπου) λιμοκτονούν και επιβιώνουν με κουπόνια σίτισης σε άθλια πτωχοκομεία και ο περισσότερος πληθυσμός οπλοφορεί, ο φασισμός φουντώνει, ξεχύνεται από τα υπόγεια σχεδιαστήρια του Πενταγώνου στις πλατιές λεωφόρους της Αμερικάνικης επικράτειας και μπαίνει στο Καπιτώλιο, με τους ένστολους national guards να εκτελούν χρέη πρόθυμου ρεσεψιονίστα.

Με την άθλια προπαγάνδα ενοχοποίησης των πιο αδύναμων κρίκων της κοινωνίας, το λαϊκισμό κούφιων υποσχέσεων στους ισοπεδωμένους της χαμπουργκερικής αυτοκρατορίας και την απόλυτη απουσία αντίπαλου δέους, ο φασισμός προσεταιρίζεται μια αφηνιασμένη πελατεία, έτοιμη για κάθε βρωμιά. Το ιστορικό υπόβαθρο εξάλλου έχει εγγράψει ‘λαμπρές’ σελίδες φασιστικής εξαλλοσύνης. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα στην οποία εξοντώθηκαν οι περισσότεροι από τα 100 εκατομμύρια σφαγιασμένων Ινδιάνων στη μεγαλύτερη ως τώρα γενοκτονία του πλανήτη και συνεχίζει.

Η χώρα που σχεδίασε και ανέτρεψε δεκάδες νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις, που δολοφόνησε δεκάδες πολιτικούς άλλων χωρών έστησε αιματηρές δικτατορίες από τη Λατινική Αμερική, μέχρι την Άπω Ανατολή και συνεχίζει. Η χώρα στην οποία οι σβάστικες είναι άσπρες all face κουκούλες, οι μπότες βέρμαχτ καιόμενοι σταυροί και τα τάγματα εφόδου ονομάζονται Κου Κλουξ Κλαν, δεν μπορούσε να μην έχει το δικό της Ράιχσταγ, έστω και σε κακή θεατρινίστικη απομίμηση.

Είναι η χώρα που έκανε δεκάδες φορές κιμά τη Μέση Ανατολή και με το Δόγμα του Χάους και το Σοκ και Δέος έβγαλε απ’ τη σπηλιά τα πιο σκοτεινά κομμάτια των ντόπιων εκεί πληθυσμών, τα εκπαίδευσε, τα όπλισε, τα αμόλησε σε κυνήγι κεφαλών και έχρισε το Ισραήλ σε μπάτσο και τοποτηρητή των συμφερόντων της στην περιοχή.

Το 1933, ο νέος καγκελάριος, Χίτλερ, το κόμμα του οποίου είχε γενναιόδωρο χρηματοδότη τον πατέρα και παππού της δυναστείας των George Bush, όρισε στις ΗΠΑ τον Heinz Spanknobel, υπεύθυνο για τη δημιουργία ναζιστικής οργάνωσης, με τον τίτλο, ‘Φίλοι της Νέας Γερμανίας’. Το 1939 είχαν μετονομαστεί σε Γερμανο-Αμερικάνικο Σύνδεσμο και στο γιορτασμό των γενεθλίων του George Washington, οι αρχηγοί του συνδέσμου, τον αποκάλεσαν με συγκίνηση, “πρώτο Αμερικανό φασίστα”.

Μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου, εκατοντάδες ναζί εγκληματίες κατέφυγαν στην Αμερικάνικη ήπειρο. Πολλοί απ’ αυτούς τοποθετήθηκαν σε θέσεις “διπλωματών” στις ΗΠΑ και όταν το 1947 το Κογκρέσο ψήφισε την Εθνική Πράξη Ασφαλείας (National Security Act), πάνω στην οποία πάτησε το δόγμα του Ψυχρού Πολέμου, η ίδρυση της CIA και οι Μακαρθικές μετέπειτα διώξεις, υπήρχε έμπειρο προσωπικό και έτοιμη τεχνογνωσία από τα κατακάθια της ναζιστικής θηριωδίας, σε συνεργασία με το εγχώριο φονικό απόσταγμα.

Από το χτες στο σήμερα, ο φασισμός στις ΗΠΑ επελαύνει, ισχυροποιημένος από τη στρατικοποίηση της δημόσιας ζωής, μετά τους δίδυμους πύργους, τη Τραμπική χυδαιοποίηση του δημόσιου βίου και βέβαια όσα σήμανε σε επίπεδο κοινωνίας, η πανδημία. Το μόνο που μένει ίδιο είναι τα λόμπυ των πετρελαιάδων και βιομηχάνων όπλων που στήνουν προέδρους.

Η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς, τον προηγούμενο Μάιο, ήταν μια από τις πολλές αποτρόπαιες δολοφονίες που αποκαλύπτουν πως η ζωή των μαύρων στις ΗΠΑ είναι κόλαση και οι μπάτσοι εκπαιδεύονται ως φονιάδες.

Τα Detention Centers, όπου κρατούνται βρέφη και μικρά παιδιά, αρπαγμένα από τους γονείς τους και όπου καταγγέλθηκαν βιασμοί των μωρών από του φύλακες, τα κουπόνια φαγητού στα άθλια πτωχοκομεία, οι ιδιωτικοποιημένες φυλακές στις οποίες ψήνονται σχεδόν αποκλειστικά μαύροι, τα Γκουαντάναμο σε όλο τον κόσμο, και οι πάνω από 800 αμερικάνικες βάσεις στον πλανήτη, κάνουν την εισβολή των ακροδεξιών Ετρούσκων του Τραμπ στο Καπιτώλιο, να μοιάζει περισσότερο με νούμερο μιας συνολικά γκροτέσκο παράστασης.

Νίνα Γεωργιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search