Η Pfizer έχει διαθέσει 65 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε όλο τον κόσμο και 29 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ έως τις 31 Ιανουαρίου. Αναμένει να διαθέσει 200 εκατ. δόσεις στην αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν ότι έχουν διανείμει σχεδόν 50 εκατ. δόσεις συνολικά εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της COVID-19 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Από αυτές, 32 εκατ. έχουν χορηγηθεί και 17 εκατ. από αυτές τις δόσεις ήταν του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC. 

Το εμβόλιο ήταν μεταξύ των πρώτων για τα οποία δόθηκε έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ και αρκετές άλλες χώρες, και οι αναλυτές προβλέπουν πωλήσεις δισεκατομμυρίων.

Το τέταρτο τρίμηνο, το εμβόλιο έφερε έσοδα 154 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει συνολικά έσοδα μεταξύ 59,4 και 61,4 δισ. δολαρίων για το 2021.

Η εταιρεία αναθεώρησε επίσης ανοδικά την εκτίμησή της για τα κέρδη το 2021. Η εταιρεία αναμένει τώρα προσαρμοσμένα κέρδη 3,10 έως 3,20 δολαρίων ανά μετοχή για το 2021 έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για κέρδη 3 έως 3,10 δολαρίων.

Και να υπολογίσει κανείς ότι όλες αυτές οι εταιρείες έχουν χρηματοδοτηθεί με δημόσιο χρήμα!  Το Βερολίνο  έχει δώσει στη γερμανική εταιρεία 445 εκατ. Δολάρια σε μια συμφωνία τον Σεπτέμβριο για να τη βοηθήσει στην επίσπευση του εμβολίου, ενισχύοντας την παραγωγική και αναπτυξιακή ικανότητα στην εσωτερική αγορά της. Οι ΗΠΑ εξ αρχής δεσμεύτηκαν για την  αγορά εκατοντάδων εκατ. εμβολίων για να διασφαλίσουν ότι οι Αμερικάνοι ήταν μεταξύ των πρώτων που θα έπαιρναν το εμβόλιο, εάν λάμβανε έγκριση για έκτακτη χρήση από την FDA. Η κυβέρνηση Trump συμφώνησε τον Ιούλιο να πληρώσει σχεδόν 2 δισ. δολάρια για 100 εκατ. δόσεις, με την προοπτική να αποκτήσει άλλες 500 εκατ. δόσεις όταν δινόταν η έγκριση για το φάρμακο.