• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Οι μόνιμοι πραξικοπηματίες της ΟΛΜΕ ενισχύουν την κυβερνητική επίθεση - Τα πρωτοβάθμια σωματεία να μην υποταχθούν στο πραξικόπημα, να συνεχίσουν τον αγώνα!

October 19, 2021 28

Οι μόνιμοι πραξικοπηματίες της ΟΛΜΕ ενισχύουν την κυβερνητική επίθεση

Τα πρωτοβάθμια σωματεία να μην υποταχθούν στο πραξικόπημα, να συνεχίσουν τον αγώνα!

Να γίνουν βήματα συγκρότησης κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης!

Ένα dejavu από το 2013 βιώσαμε στη συνέλευση προέδρων της ΟΛΜΕ. Ενώ κατά τις τοποθετήσεις των προέδρων προέκυπτε ένα ποσοστό γύρω στο 67% συνέχισης της απεργίας – αποχής, κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας το ποσοστό αυτό έπεσε στο 55%, μένοντας κάτω από το όριο των 2/3 που απαιτείται για να παρθεί απόφαση.

Η «ανετιά» εκπροσώπων της ΔΑΚΕ που από το μικρόφωνο δήλωναν απευθυνόμενοι σε όσους είχαν αποφάσεις συνελεύσεων ή ΔΣ για να συνεχιστεί η απεργία - αποχή «θα σας αφήσουμε να πιείτε το πικρό ποτήρι (σημ: της σύγκρουσης με την κυβέρνηση) ως το τέλος», αποδείχτηκε πολύ υποκριτική και μεταφράστηκε σε άγχος μην τυχόν περάσει η απόφαση αυτή. Το πραξικόπημα της αλλαγής στάσης κάποιων προέδρων έγινε με τις ευλογίες και την καθοδήγηση του προεδρείου της ΟΛΜΕ / ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ, οι οποίες απέδειξαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας τους.

Το ξέραμε. Με δοσμένη τη φάση του κινήματος, είμαστε σίγουροι για το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ –ΔΟΕ βιάζονταν πανικόβλητα να οδηγήσουν τον κλάδο σε υποχώρηση και να αφήσουν ξεκρέμαστους από Δευτέρα τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους.

Ακόμα κι έτσι όμως, το 55% που εκφράστηκε ως το τέλος υπέρ της συνέχισης της απεργίας –αποχής (δηλαδή 42 ΕΛΜΕ που αντιστοιχούν σε 202 ψήφους, έναντι 15 ΕΛΜΕ που καταψήφισαν τη συνέχεια και αντιστοιχούν σε 70 ψήφους) δείχνει ότι το ρεύμα για συνέχιση του αγώνα είναι τεράστιο και οι δυνατότητες είναι μπροστά.

Όσο μας αφορά:

1) Θα στηρίξουμε κάθε άμεση προσπάθεια συνέχισης της απεργίας –αποχής από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, όπως εκφράστηκε από κείμενο που συνυπέγραψαν εκπρόσωποι 13 ΕΛΜΕ στο τέλος της διαδικασίας. Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ με απόφαση απεργίας- αποχής να συντονίσουν τα βήματα τους με τις 13 ΕΛΜΕ και να συμβάλλουν στην συνέχιση αγώνα!

2) Θα συμβάλουμε όλο το επόμενο διάστημα στην ανάγκη συγκρότησης πραγματικού κινήματος με μαζικές διαδικασίες. Κρίσιμοι παράγοντες σε αυτό είναι οι μαζικές γενικές συνελεύσεις, η ενεργοποίηση όλο και περισσότερων συναδέλφων στη γραμμή του αγώνα, η συνειδητοποίηση του ποιοι είναι οι φανεροί εχθροί και ποιοι οι ψεύτικοι φίλοι των εργαζομένων. Οι Ομοσπονδίες έδειξαν ξανά ότι ούτε θέλουν ούτε μπορούν. Ο αγώνας θα μπορεί να προχωρήσει όταν τον πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι.

Για τις επόμενες μέρες:

· Προτείνουμε και παλεύουμε να υλοποιηθούν:

- ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις ημέρες που θα γίνουν σύλλογοι αξιολόγησης.

- ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ που θα αποφασίσουν να συνεχιστεί ο αγώνας από τα πρωτοβάθμια σωματεία. Νέα Συνέλευση των προέδρων στις 23/10. Να ανατραπεί το πραξικόπημα, απόφαση του κλάδου να είναι οι αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των σωματείων.

· ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τη διαδικτυακή σύσκεψη για τον παραπάνω λόγο, που θα γίνει την Τετάρτη 20/10 από πρωτοβάθμια σωματεία.

Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ και ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Κάτω η αξιολόγηση, η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Να μην κλείσει κανένα τμήμα - Κάτω τα χέρια από την απεργία!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search