• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Να μπει τέλος στο συνδικαλιστικό «lockdown»! - Να πραγματοποιηθούν εκλογές σε όλα τα σωματεία – Να γίνει τώρα το συνέδριο της ΟΛΜΕ!

October 26, 2021 481

Σοβαρές και τεκμηριωμένες καταγγελίες για την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ διατυπώνουν με ανακοίνωσή τους οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Πραγματικά κομίζονται νέα συνδικαλιστικά ήθη στην Ομοσπονδία μας, αφού οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ κρύβονται πίσω από τον τίτλο της ΟΛΜΕ. Δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν ανοιχτά την κοινή τους θέση ότι είναι υποστηρικτές του συνδικαλιστικού «lockdown», ενώ επιπλέον εκμεταλλεύονται την Ομοσπονδία για να συκοφαντήσουν τις Παρεμβάσεις, όπως έκαναν με την τελευταία ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 20/10/2021. Και δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το συνδικαλιστικό ατόπημα που διέπραξαν καταφεύγοντας στα δικαστήρια για να αυτοδιοριστούν, καλυπτόμενοι πίσω από εντυπωσιασμούς και λεκτικά πυροτεχνήματα περί «διάσπασης της ενότητας του κλάδου» και άλλα ευφάνταστα."

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να πραγματοποιηθούν εκλογές σε όλα τα σωματεία – Να γίνει τώρα το συνέδριο της ΟΛΜΕ!

Να μπει τέλος στο συνδικαλιστικό «lockdown»!

Δεν αποδεχόμαστε το διορισμό του ΔΣ της ΟΛΜΕ από το Πρωτοδικείο!

Συνάδελφοι,

Πραγματικά κομίζονται νέα συνδικαλιστικά ήθη στην Ομοσπονδία μας, αφού οι παρατάξεις των ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ κρύβονται πίσω από τον τίτλο της ΟΛΜΕ. Δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν ανοιχτά την κοινή τους θέση ότι είναι υποστηρικτές του συνδικαλιστικού «lockdown», ενώ επιπλέον εκμεταλλεύονται την Ομοσπονδία για να συκοφαντήσουν τις Παρεμβάσεις, όπως έκαναν με την τελευταία ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 20/10/2021. Και δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το συνδικαλιστικό ατόπημα που διέπραξαν καταφεύγοντας στα δικαστήρια για να αυτοδιοριστούν, καλυπτόμενοι πίσω από εντυπωσιασμούς και λεκτικά πυροτεχνήματα περί «διάσπασης της ενότητας του κλάδου» και άλλα ευφάνταστα.

Δεν πρόλαβαν όμως να περάσουν ούτε 48 ώρες και τους «άδειασε» κυριολεκτικά η ίδια η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την παράταση της θητείας όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως ενημερώνει η ΑΔΕΔΥ στην επιστολή της στις 21/10/2021. Να σημειώσουμε πως με προηγούμενη επιστολή της ΑΔΕΔΥ στις 13/10/2021, η ΟΛΜΕ – όπως και όλες οι Ομοσπονδίες – ενημερώθηκε ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας «ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ νέα παράταση για τη θητεία των συνδικαλιστικών οργάνων». Μόλις 8 ημέρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη πως οι παρατάσεις τελείωσαν, η κυβέρνηση «αλλάζει» θέση και ανακοινώνει άλλη μια δίμηνη παράταση! Τι ακριβώς μεσολάβησε στο διάστημα των 8 ημερών ή καλύτερα στο διάστημα των τελευταίων 48 ωρών; Είναι φανερό πως αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, αντιλαμβανόμενες πόσο έκθετες είναι απέναντι στον κλάδο με την αντιδημοκρατική τους μεθόδευση να καταφύγουν στο Πρωτοδικείο για να αυτοδιοριστούν, κατέφυγαν στα κομματικά τους επιτελεία, να πιέσουν με τη σειρά τους για νέα παράταση ώστε να βγουν από το αδιέξοδο.

Σε ότι μας αφορά ως Παρεμβάσεις, θυμίζουμε ότι ήδη από τον περασμένο Μάιο ως και τον Σεπτέμβριο ζητούσαμε επανειλημμένα να προκηρύξει η ΟΛΜΕ το Συνέδριο, να γίνουν εκλογές στις ΕΛΜΕ ώστε να εκλεγούν οι νέοι εκπρόσωποι του κλάδου, να αποφασιστούν και να προγραμματιστούν τώρα τα βήματα αντίστασης απέναντι στον Αρμαγεδδώνα των αντιεκπαιδευτικών μέτρων και νόμων.

Όσον αφορά τα τρία επιχειρήματα που επικαλείται η πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ πως τάχα «απαγορεύονται οι αρχαιρεσίες λόγω πανδημίας», πως «με βάση το καταστατικό απαιτούνται 3 μήνες για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου» και πως «δεν έχουν προσληφθεί οι αναπληρωτές», είναι αναμφισβήτητα έωλα και καταρρίπτονται τώρα σαν χάρτινος πύργος. Το πρώτο επιχείρημα καταρρίπτεται από την τελευταία ΚΥΑ (ΦΕΚ 4674/τ.Β’, 08-10-2021) της κυβέρνησης που επιτρέπει ρητά την πραγματοποίηση ζωντανών αρχαιρεσιών. Ο αναγκαίος χρόνος των 3 μηνών είναι λοιπόν διαθέσιμος, αν οι συνδικαλιστικές αυτές δυνάμεις τον επικαλούνται επί της ουσίας και όχι ως πρόσχημα για να βάλουν εμπόδιο για την μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου. Τέλος η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων αναπληρωτών έχει προσληφθεί, ενώ όπως ανακοινώνει το ΥΠΑΙΘ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η Γ’ φάση. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν τη θέση μας:

- Να πάρει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ τώρα πίσω την κατάπτυστη απόφαση να προσφύγει στα δικαστήρια για να αυτοδιοριστεί

- Να προκηρύξει η ΟΛΜΕ εδώ και τώρα Συνδικαλιστικό Συνέδριο το αργότερο ως τον Γενάρη. Να προχωρήσει εδώ και τώρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (έκδοση εγκυκλίου κλπ) χωρίς καμία χρονοτριβή

Κάθε επιπλέον καθυστέρηση επιβεβαιώνει πόσο ψευδεπίγραφα είναι τα επιχειρήματά τους. Επιβεβαιώνει ότι επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην Ομοσπονδία και να στρώσουν το έδαφος για την εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου «Χατζηδάκη». Δεν θα το επιτρέψουμε!

Σε ό,τι αφορά τα περί «ενότητας» και «διάσπασης» του κλάδου, είμαστε σαφείς. Η ενότητα για μας σημαίνει αντίσταση στις αντικοινωνικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υπαγορεύονται από την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ, τον ΣΕΒ και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ). Σημαίνει ακόμα γέννα που θα στηρίζει και θα αναπτύσσει τις συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων, που θα κυοφορεί το συλλογικό όραμα του μέλλοντος!

Δεν είμασταν ούτε και θα είμαστε ενωμένοι με όσους υπονομεύουν τους αγώνες του κλάδου, τους συκοφαντούν, σπέρνουν τρομοκρατία και απειλές, όπως τις ζήσαμε αυτές τις μέρες με το ανοιχτό ξεπούλημα της απεργίας – αποχής και τον αφοπλισμό των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων. Δεν ήμασταν ούτε και θα είμαστε με εκείνη την πλευρά που σκύβει το κεφάλι μπροστά στην κυβερνητική καταστολή και την αντιλαϊκή πολιτική. Είμαστε με το μέρος των πολλών, των δεκάδων χιλιάδων που νιώθουν την απογοήτευση, την οργή και την αγανάκτηση για το ξεπούλημα της απεργίας – αποχής. Είμαστε με το μέρος των πολλών που με τους αγώνες τους δεν επέτρεψαν να εφαρμοστεί η αξιολόγηση τα τελευταία σαράντα χρόνια. Αυτοί που επικαλούνται την «ενότητα» στην πραγματικότητα κηρύσσουν την υποταγή στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στρώνουν το δρόμο για την εφαρμογή της αξιολόγησης και όλου του αντιδραστικού πλέγματος των μέτρων του ΥΠΑΙΘ. Είναι οι υποστηρικτές της «άλλης» ή της «καλής» αξιολόγησης, που όμως θα φέρει τα ίδια δεινά στον κλάδο. Εμείς είμαστε με την πλευρά εκείνη που υπερασπίζεται τα συνδικάτα, τη δημοκρατική τους λειτουργία, τις συλλογικές τους διαδικασίες. Όχι λοιπόν δεν είμαστε «ενωμένοι» και δεν είμαστε το ίδιο!

Συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη και την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που για μια ακόμα φορά και αυτό με τη σειρά του καταφεύγει σε εντυπωσιασμούς. Θίχθηκαν δήθεν από το «απαράδεκτο ύφος» της καταγγελίας μας, όταν οι ίδιοι μιλούν για τις Παρεμβάσεις με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «αυτά που γράφουμε είναι για γέλια» και πως βρισκόμαστε «πραγματικά σε τρικυμία εν κρανίω». Είναι συνήθης πρακτική του ΠΑΜΕ να μιλάει με απαξίωση, για να συγκαλύψει την ένδεια επιχειρημάτων που το διακρίνει. Αποφεύγει όμως να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ψήφισε μαζί με ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ και ΠΕΚ την προσφυγή στα δικαστήρια ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο; Αυτές οι πρακτικές κι αν αποτελούν «νέα συνδικαλιστικά ήθη»!

Χρειάζεται θράσος να μας εγκαλεί το ΠΑΜΕ πως τάχα «έχουμε το μυαλό μας στις κάλπες». Ιδού τι έγραψαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πριν από λίγες ημέρες, μετά το ξεπούλημα της απεργίας – αποχής: «Τώρα είναι η ώρα, αυτό που πολλοί συνάδελφοι αναγνωρίζουν, «πως αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δε θα κουνιόταν φύλλο», να εκφραστεί και στις επερχόμενες εκλογές για τα Δ.Σ. των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ αλλά και στα συνέδρια των Ομοσπονδιών. Να ενισχυθεί αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (που στηρίζει το ΠΑΜΕ), της μοναδικής δύναμης στον κλάδο που εκφράζεται µε ενιαίο τρόπο σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, σε Συλλόγους και ΕΛΜΕ.» Την ώρα που ο κλάδος και οι αγώνες του έμεναν μετέωροι από το ξεπούλημα της απεργίας – αποχής, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ζητούσαν την ψήφο του! Αυτός είναι ο ορισμός της εκλογολαγνείας!

Το ΠΑΜΕ αναρωτιέται τάχα ποια στάση θα κρατήσουν οι Παρεμβάσεις στο ενδεχόμενο δοτής – διορισμένης διοίκησης του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ψάχνουν μήπως από κάπου να κρατηθούν για να δικαιολογήσουν τη δική τους υποταγή στο δικαστικό διορισμό; Αλήθεια συνάδελφοι, ποιοι βρίσκονται σε τρικυμία; Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ή μήπως το ΠΑΜΕ που οι εκπρόσωποί του σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συναινούν στο δικαστικό διορισμό τους, ενώ την ίδια στιγμή στην Πανελλήνια Ένωση Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) καταγγέλλουν τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις για το ίδιο ακριβώς θέμα. Να τι έγραφαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην ΠΕΓΔΥ στις 19/10. «(…)αποφάσισαν να μπει λουκέτο στο Σωματείο υπερψηφίζοντας την πρόταση (…) για προσφυγή σε προσωρινή διοίκηση, με παρέμβαση δηλαδή του δικαστηρίου, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΕΓΔΥ δεν προλαβαίνουμε να πάμε σε εκλογές(…)». Και συνεχίζει το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας τις άλλες δυνάμεις για «(…)την υποκριτική τους στάση και την όψιμη και υποκριτική επίκληση της νόμιμης διαδικασίας σε μια περίοδο όπου οι εξελίξεις τρέχουν (π.χ. νόμος Χατζηδάκη κλπ.), αφήνοντας ξεκρέμαστους τους εργαζόμενους και σιγοντάροντας ουσιαστικά με τον τρόπο τους τις κυβερνητικές επιδιώξεις για την απονέκρωση των σωματείων με την εφαρμογή του "νόμου Χατζηδάκη"». Αυτά έγραφαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ προ ημερών επιβεβαιώνοντας ακριβώς τη διγλωσσία τους.

Αφού το ΠΑΜΕ κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ξαναλέμε. Ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δε θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας καμία δοτή – διορισμένη διοίκηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Δε θα δεχθούμε να κουβαλάμε τη ρετσινιά των δοτών και διορισμένων από τα δικαστήρια! Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στον κατήφορο και στην απαξίωση του σ/κ στα μάτια των συναδέλφων. Τόσο απλά – τόσο φανερά.

Συνάδελφοι,

Πέρα από τις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες της πλειοψηφίας, η επιλογή τους να αυτοδιοριστούν και να πραγματοποιήσουν το Συνέδριο τον Ιούνιο του 2022, επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Να επιβάλλει de facto τον αντισυνδικαλιστικό – αντιδημοκρατικό ν. «Χατζηδάκη», εγκαινιάζοντας μια νέα γκρίζα εποχή για το μέλλον της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων μας.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ζούμε, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επίθεση στο Δημόσιο Σχολείο, στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, την στιγμή που η κυβέρνηση επιτίθεται στο λαό και τους εργαζόμενους με σφοδρότητα, οι δυνάμεις αυτές με τη στάση τους επιβεβαιώνουν την υποταγή και τη συνθηκολόγησή τους. Θέλουν τον κλάδο να στέκει βουβός στη γωνία, τα σωματεία μας να είναι σε καθεστώς παρατεταμένης παραλυσίας, γιατί μετρούν τα «κουκιά τους» και διαπιστώνουν ότι «έτσι τους βολεύει». Δεν τολμούν να αναμετρηθούν με την γενικευμένη οργή και αγανάκτηση του κλάδου που έμεινε ξεκρέμαστος και προδομένος από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ηγούνται στην ΟΛΜΕ και οι οποίες τον παρέδωσαν δέσμιο στα νύχια της αντιδραστικής πολιτικής του ΥΠΑΙΘ.

Ως Παρεμβάσεις επιμένουμε στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης! Όταν οι «από πάνω» κηρύσσουν την υποταγή και τη συνθηκολόγηση, έχουμε χρέος να χαράξουμε νέους δρόμους και να βρει η οργή του κόσμου της εκπαίδευσης αγωνιστική διέξοδο, με όχημα τις ΕΛΜΕ, τις Γενικές Συνελεύσεις και τον πραγματικό συντονισμό της δράσης τους!

Ως Παρεμβάσεις επιμένουμε πως πρέπει εδώ και τώρα να σπάσει το συνδικαλιστικό lockdown που επέβαλαν αυτές οι δυνάμεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

- Όλες τις ΕΛΜΕ εδώ και τώρα να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και να ορίσουν άμεσα τις εκλογές τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για χρονοτριβές και αναμονή. Να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε διπλές εκλογές για τα ΔΣ και για αντιπροσώπους για το επικείμενο Συνέδριο.

- Όλες τις ΕΛΜΕ να απαιτήσουν από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ να αποσύρει την απαράδεκτη απόφασή της για προσφυγή στο Πρωτοδικείο. Να απαιτήσουν την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της ΟΛΜΕ αμέσως!

- Την ΟΛΜΕ να ανακαλέσει την απόφασή της να προσφύγει στο Πρωτοδικείο και να προκηρύξει εδώ και τώρα το Συνδικαλιστικό της Συνέδριο το αργότερο ως το Γενάρη. Να προχωρήσει άμεσα, μέσα στον Οκτώβρη, στην έκδοση της σχετικής Εγκυκλίου!

Ούτε ένα λεπτό χαμένο – Εκλογές σε όλα τα σωματεία τώρα!

Συνέδριο της ΟΛΜΕ αμέσως!

25 Οκτωβρίου 2021

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search