• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Προβληματισμός για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας να απορρίψει την αγωγή των οικογενειών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Δομένικου

December 01, 2021 384

Η Ο.Λ.Μ.Ε. με ψήφισμά της  "εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, που, επικαλούμενο την ‘ετεροδικία’, απέρριψε την αγωγή των οικογενειών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Δομένικου κατά του ιταλικού κράτους. ΟΙ κάτοικοι του Δομένικου προσέφυγαν κατά του Ιταλικού κράτους για τα φρικαλέα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν τα φασιστικά στρατεύματα στις 16.02.1943 στο Δομένικο Ελασσόνας, εκτελώντας 140 άμαχους κατοίκους."

 Αναλυτικά 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΟΛΜΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, που, επικαλούμενο την ‘ετεροδικία’, απέρριψε την αγωγή των οικογενειών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Δομένικου κατά του ιταλικού κράτους. ΟΙ κάτοικοι του Δομένικου προσέφυγαν κατά του Ιταλικού κράτους για τα φρικαλέα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν τα φασιστικά στρατεύματα στις 16.02.1943 στο Δομένικο Ελασσόνας, εκτελώντας 140 άμαχους κατοίκους.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας αντί να εφαρμόσει την «αδικοπρακτική εξαίρεση», όπως προβλέπει το Διεθνές Επιτακτικό Δίκαιο (Jus Cogens) για τα διεθνή εγκλήματα και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παρείχε «δικαιοδοτική ασυλία» στο ιταλικό κράτος.

Ουσιαστικά, πρόκειται για αρνησιδικία εις βάρος των οικογενειών των θυμάτων του μαρτυρικού Δομένικου, αφού στερήθηκαν στην πράξη του δικαιώματός τους στην απόδοση δικαιοσύνης από το φυσικό τους δικαστή, τα ελληνικά δικαστήρια Απόφαση που δεν πρέπει να τελεσιδικήσει στο Εφετείο, στο οποίο προσέφυγαν οι κάτοικοι του Δομένικου, γιατί θα αποτελέσει δεδικασμένο, κλείνοντας έτσι, οριστικά το δρόμο για κάθε μελλοντική διεκδίκηση και άλλων μαρτυρικών χωριών και πόλεων - θυμάτων της τριπλής κατοχής της χώρας μας.

Η ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων του μαρτυρικού Δομενίκου για την οριστική τους δικαίωση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« January 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search