• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Νέα υπόθεση «Τζορτζ Φλόιντ» στις ΗΠΑ – Αφροαμερικανός ξεψύχησε μετά από αστυνομικά βασανιστήρια – «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» (σκληρές εικόνες)

April 13, 2024 607

Φώναζε απελπισμένα «δεν μπορώ να αναπνεύσω», αλλά κανένας δεν έδωσε σημασία, με συνέπεια ένας 41χρονος Αφροαμερικανός να ξεψυχήσει σε νοσοκομείο του Ντάλας, ενώ βρισκόταν υπό κλοιό αστυνομικών.

 

Το περιστατικό συνέβη το 2022 και ξυπνά μνήμες από το τραγικό τέλος του Έρικ Γκάρνερ και του Τζορτζ Φλόιντ, δύο Αφροαμερικανών που πέθαναν στα χέρια αστυνομικών, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στις ΗΠΑ και κάνοντας σύνθημα την φράση «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

 
 

Οι τελευταίες τραγικές στιγμές του 41χρονου Κένεθ Νοτς, στο νοσοκομείο UT Southwestern Medical Center του Ντάλας έχουν καταγραφεί από κάμερα που φέρουν οι αστυνομικοί στον εξοπλισμό τους.

Η ιστορία του Νοτς ξεκίνησε σε έναν αυτοκινητόδρομο, στις 29 Νοεμβρίου 2022. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με τη φίλη του και δύο από τα παιδιά του έπαθε λάστιχο λίγο έξω από το Ντάλας. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο ανέφεραν ότι μόλις τους είδε ο Νοτς άρχισε να γίνεται επιθετικός, να τους φτύνει και να λέει πως ήθελαν να τον σκοτώσουν.

 

Οι αστυνομικοί του έβαλαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο νοσοκομείο για ψυχιατρική εξέταση. Ο Αφροαμερικανός παραπονιόταν ότι οι χειροπέδες ήταν σφιχτές και φώναζε ότι θέλουν να τον σκοτώσουν.

«Ο άνθρωπος ήταν σε ψυχολογική διαταραχή, σαφώς δεν είχε τα λογικά του, αλλά δεν σκοτώνεις κάποιον γιατί έχει ιατρικό πρόβλημα», σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας του Νοτς, Τζεφ Χένλεϊ, στην εφημερίδα The Dallas Morning News.

Στο νοσοκομείο τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τον απώθησαν βίαια για να τον ακινητοποιήσουν σε ένα φορείο.  Εκείνος φώναζε «μην με σκοτώνετε» και «μην με πνίγετε». Ζητούσε επίμονα νερό ή μια πορτοκαλάδα, αλλά κανένας δεν του έδωσε κάτι να πιεί«Δεν αισθανόμαστε ασφαλείς μαζί σου», του είπε μια νοσοκόμα.

Όταν το νοσοκομειακό προσωπικό και οι αστυνομικοί έφυγαν από το δωμάτιο όπου τον είχαν οδηγήσει, ο Νοτς σηκώθηκε από το κρεβάτι και παρότι φορούσε χειροπέδες πήγε να πιει νερό από την βρύση. Οι αστυνομικοί επενέβησαν και πάλι για να τον ακινητοποιήσουν, λέγοντας ότι δεν χρειαζόταν άλλο νερό«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», φώναξει έντρομος ο Νοτς, αλλά οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον πιέζουν.

 

Μετά από λίγο, ένας νοσοκομειακός φωνάζει «δεν έχουμε σφυγμό». Ο 41χρονος Αφροαμερικανός είχε πεθάνει μέσα στο νοσοκομείο, εκλιπαρώντας για νερό και με τους αστυνομικούς να τον κρατούν με τη βία στο κρεβάτι, λέγοντάς του ότι δεν χρειαζόταν νερό.

 

Οι εικόνες αυτές καταγράφονται σε βίντεο που έχει στη διάθεσή του ο δικηγόρος της οικογένειας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Το νοσοκομείο δεν έδινε στη δημοσιότητα το υλικό αυτό, ούτε τα ονόματα των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Αλλά ο δικηγόρος το βρήκε μετά από κλήτευση τρίτου μάρτυρα.

Ο ιατροδικαστής έκρινε ότι οι αστυνομικοί ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατο του Νοτς, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν ακινητοποιημένος. Το νοσοκομείο και οι αστυνομικές αρχές έλεγαν στην αρχή ότι τα αίτια του θανάτου του Νοτς ήταν αδιευκρίνιστα, αλλά κατά τον ιατροδικαστή πρόκειται για ανθρωποκτονία.

«Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία δολοφόνησε αυτόν τον άνθρωπο και ότι δεν πρόκειται να δώσει κάποια επαρκή εξήγηση», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, ανακοινώνοντας ότι υποβάλλει μήνυση για την δολοφονία του Νοτς. Η υπόθεση πήγε στο δικαστήριο του Ντάλας, τον Νοέμβριο, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν να μην ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος αστυνομικών ή νοσοκομειακών για τον θάνατο του Αφροαμερικανού. Ο δικηγόρος όμως επέμεινε και υποχρέωσε τις αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα το επίμαχο βίντεο, από το οποίο φαίνεται σαφώς ότι ενώ ο Αφροαμερικανός ήταν σε καλή φυσική κατάσταση σταμάτησε να αναπνέει όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν μπρούμυτα στο κρεβάτι.

«Κανένας δεν ήθελε να μας δώσει απαντήσεις. Η μόνη απάντηση που έχω είναι πως ο γιος μου είναι νεκρός και κανένας δεν ξέρει γιατί», δήλωσε η μητέρα του, Τζόσλιν Νοτς.

Με στοιχεία από topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search