Η περίπτωση των σχολείων του Πειραιά, όπου τα δεκάδες κρούσματα στα Γυμνάσια και Λύκεια κάνουν καθημερινά θραύση, είναι μόνο ένα παράδειγμα από τα άπειρα παραδείγματα κρουσμάτων στα σχολεία ανά την Ελλάδα.

Στον Πειραιά, υπάρχει σχολείο με συρροή κρουσμάτων (36 κρούσματα στα παιδιά συν ένας εκπαιδευτικός) και όμως αυτό λειτουργεί κανονικότατα χάρις στα εγκληματικά «υγειονομικά» πρωτόκολλα, αφού σε κανένα τμήμα δεν νοσεί ταυτόχρονα το 50% +1 των μαθητών του!

Την απελπιστική κατάσταση περιέγραψε στο πρωινό του Open TV ο Ηλίας Πατίδης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, ο οποίος ταυτόχρονα έκανε σκόνη και το αφήγημα του «επιτυχημένου τέστινγκ», το οποίο τέστινγκ (με τα αναξιόπιστα rapid test) στο βαθμό που γίνεται, πραγματοποιείται κυρίως με επιβάρυνση της τσέπης των γονιών: «Τα παιδιά συνωστίζονται στο τοπικό κατάστημα του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να γίνουν τα προβλεπόμενα rapid test -τα rapid test σταματούν από το κατάστημα του ΕΟΠΥΥ στις 11 παρά- και τα παιδιά πηγαίνουν σε ιδιώτη και αναγκάζονται οι γονείς και πληρώνουν, βάζουν το χέρι στην τσέπη».

Οσο για την περιβόητη ιχνηλάτηση, αυτή είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο Ηλίας Πατίδης κατήγγειλε ότι υπήρξε αίτημα από την ΕΛΜΕ, από τα ίδια τα σχολεία και από την αντιπεριφέρεια Πειραιά (μετά από παρέμβαση της ΕΛΜΕ) προς τον ΕΟΔΥ να σταλεί κινητή μονάδα στα σχολεία για τη διενέργεια rapid test σε μαθητές και καθηγητές και δεν εμφανίστηκε κανείς.

Αντίστοιχες καταστάσεις αντιμετωπίζουν τα σχολεία ανά την Ελλάδα (π.χ. με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας το πρώτο τρίμηνο λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων, από 13-9-2021 μέχρι 13-12-2021, τα κρούσματα σε μαθητές ήταν 1.193 και στους εκπαιδευτικούς 101 πηγή: e-thessalia.gr), πλην όμως τα εγκληματικά πρωτόκολλα, που είναι πρωτόκολλα πολλαπλασιασμού ουσιαστικά των κρουσμάτων και όχι ανάσχεσης – και μάλιστα σε συνθήκες υπερπληθών τμημάτων με 25, 27, 28, 29 μαθητές -, δίνουν μια πλαστή ειδυλλιακή εικόνα ενός παράλληλου σύμπαντος.

Στην αγωνία εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών τους, η κυβέρνηση βγάζει κοροϊδευτικά τη γλώσσα, για να μη χαλάσει το αφήγημα «πάμε στα Χριστούγεννα με ανοιχτή διάπλατα την καπιταλιστική οικονομία».

Ξανά μανά βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο χθεσινό μπρίφινγκ (20/12) να επαναλάβει αυτά που είχε πει και στην προηγούμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι όλα, δηλαδή, βαίνουν καλώς, τα κρούσματα μειώνονται χάρις στην «αποδοτικότητα» των self test ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραταθούν οι διακοπές των εορτών για τα σχολεία, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: Γ. Οικονόμου: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια εισήγηση από την Επιτροπή. Οπως ξέρετε, από την ώρα που ξεκίνησαν τα σχολεία, πολύ συχνά, υπήρχαν συζητήσεις και φόβοι και ανησυχίες ότι θα κλείσουν σε δέκα μέρες, σε είκοσι μέρες, σε ένα μήνα, σε δύο μήνες. Τα πρωτόκολλα βάσει των οποίων ξεκινήσαμε και λειτούργησε η δια ζώσης εκπαίδευση, λειτούργησαν πάρα πολύ αποτελεσματικά. Εχουμε μείωση των κρουσμάτων σε ό,τι αφορά στα σχολεία. Ηταν απολύτως προστατευμένοι οι μαθητές, δεδομένου ότι υπήρχε η δυνατότητα πολύ συχνού testing και με βάση αυτή τη λογική προετοιμαζόμαστε και για το άνοιγμα των σχολείων μετά την εορταστική περίοδο. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή, καμία εισήγηση στην Επιτροπή αυτή τη στιγμή για πιθανή μετάθεση της λειτουργίας των σχολείων».

Την ενίσχυση της κυβερνητικής προπαγάνδας, περί πετυχημένης διαχείρισης του επιθετικού και παρατεταμένου πανδημικού τέταρτου κύματος και στην εκπαίδευση, ανέλαβε και η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία στο σόου της «ενημέρωσης» στις 16/12, υποστήριξε ότι έχουμε στα παιδιά σχολικής ηλικίας 4-18 ετών «σαφή και σταθερή μείωση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 3 εβδομάδες», όπου η «η διάγνωση 9 στις 10 φορές γίνεται λόγω του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου».

Σημειώνουμε ότι πρώτον η Παπαευαγγέλου επικαλείται τη «διάγνωση» μέσω των παντελώς αναξιόπιστων self test και δεύτερον αναφέρεται σε μια ηλικιακή ομάδα (4-18 ετών), που δεν υπάρχει επίσημα στις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ και επομένως δεν μπορεί να την ελέγξει κανένας. Είναι το κλασικό πλέον κόλπο που έχουν εφαρμόσει και σε άλλες περιπτώσεις. Φτιάχνουν ηλικιακές ομάδες που δεν αναφέρονται στις καθημερινές εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ και τα «γεμίζουν» με νούμερα που βολεύουν την προπαγάνδα τους, χωρίς κανένας να μπορεί να ελέγξει την αλήθεια των ισχυρισμών τους.

Οσο για τη «σαφή και σταθερή μείωση», αυτή είναι ανεπαίσθητη και δεν δημιουργεί κανέναν απολύτως εφησυχασμό. Αρκεί η ανάγνωση του παρακάτω πίνακα:

 

Από τον πίνακα παρατηρούμε ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες συν μία ημέρα, από 6/12 έως 20/12, τα ημερήσια κρούσματα στις ηλικίες 0-17 ετών είναι περίπου 1.200 με 1.300, ενώ ως γνωστόν αυτά τα παιδιά έχουν γονείς, παππούδες και γιαγιάδες και κοινωνικό περιβάλλον.

Την εβδομάδα 6/12-12/12 ο ημερήσιος μέσος όρος είναι 1.380 κρούσματα και την εβδομάδα 13/12-19/12 ο ημερήσιος μέσος όρος είναι 1.214 κρούσματα. Μέσα δε, σε δεκαπέντε ημέρες (6/12-20/12) είχαμε ημερήσιο μέσο όρο κρουσμάτων 1.280!

Αλήθεια, είναι λόγος αυτός για να πανηγυρίζουν κυβέρνηση και ενσωματωμένοι επιστήμονες; Και να κρατούν τα σχολεία ανοιχτά, όταν θα αποφεύγαμε τουλάχιστον 1.300 μολύνσεις ανά ημέρα στον μαθητικό πληθυσμό, δίχως να υπολογίσουμε την αλυσίδα μετάδοσης που δημιουργούν αυτά τα κρούσματα στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον;

Απαιτούμε λοιπόν από μια κυβέρνηση που έχει αποδείξει ότι ακολουθεί συνειδητά εγκληματική πολιτική και στην εκπαίδευση, να κλείσουν πάραυτα τα σχολεία για να ανακοπεί η συνεισφορά τους στο πανδημικό κύμα που σωρεύει καθημερινά μια εκατόμβη νεκρών και εκατοντάδες διασωληνώσεις, παράλληλα με το καθολικό λοκντάουν και τον καθολικό εμβολιασμό.

Γιούλα Γκεσούλη

ΠΗΓΗ: eksgersi.gr