• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Προσοχή, προσοχή! Σας μιλά η πρεσβεία του Ισραήλ

November 20, 2023 713

της Ματίνας Παπαχριστούδη - prin.gr

Η ένταξη των ελληνικών μίντια στον κύριο μηχανισμό παραγωγής και διάδοσης προπαγάνδας και τρόμου της κυβέρνησης του Ισραήλ αποτελεί μια συνειδητή επιλογή της ιδιοκτησίας τους και των μεγαλοστελεχών δημοσιογράφων τους. Σε κάθε ΜΜΕ, το διεθνές ρεπορτάζ, ακόμη και η απλή (αντι)παράθεση τηλεγραφημάτων και ανταποκρίσεων από διεθνή πρακτορεία, φιλτράρεται από τους εντολοδόχους «διορθωτές», που είτε παίρνουν απευθείας τη γραμμή της ισραηλινής πρεσβείας είτε παρακολουθούν και αναπαράγουν τις κατασκευασμένες ειδήσεις και πληροφορίες επώνυμων ή ανώνυμων λογαριασμών σιωνιστών στα ψηφιακά δίκτυα.

Όποιος παρακολουθεί έστω και ελάχιστα τη ροή της πληροφόρησης από τις τρομακτικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα στα ψηφιακά Μέσα, διαπιστώνει τη μεγάλη μάχη που διεξάγεται για τις «ειδήσεις» που θα προωθηθούν στις πρώτες σελίδες, τα επιχειρήματα που θα προβληθούν και τη θέση που θα είναι κυρίαρχη.

Την ίδια στιγμή, τα διεθνή ΜΜΕ έχουν ταχθεί επίσης στην πλειοψηφία τους στο πλευρό των επιθετικών κυβερνήσεών τους. Αμερικανικά, βρετανικά, γερμανικά και γαλλικά Μέσα αναπαράγουν τα προϊόντα της ισραηλινής προπαγάνδας, αφιερώνοντάς τους σχεδόν το σύνολο της διεθνούς ειδησεογραφίας τους. Παραχωρούν, ωστόσο, λίγα λεπτά ή κάποιο χώρο και στα γεγονότα που αποτυπώνουν την πραγματικότητα, την ανελέητη σφαγή από τους συνεχείς βομβαρδισμούς στη Γάζα, τις δολοφονικές επιθέσεις στη Δυτική Όχθη, όπως την καταγγέλλουν και περιγράφουν διεθνείς οργανισμοί, εργαζόμενοι του ΟΗΕ, δημοσιογράφοι-ανταποκριτές στη Γάζα.

Στην πλειονότητα των συστημικών εγχώριων μίντια, όμως, μιλάει μόνο η φωνή της πρεσβείας. Μάλιστα, η ωμή λογοκρισία σε οτιδήποτε περιγράφει την πραγματικότητα συμπληρώθηκε — όπως γράφτηκε στον Ριζοσπάστη — με ειδικό «σεμινάριο» της πρεσβείας σε διευθυντές ελληνικών Μέσων. Κεντρικός στόχος είναι να χτυπηθεί με κάθε μέσο και επιχείρημα το κίνημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στους Παλαιστινίους, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρεί η ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση Νετανάχιου με την υποστήριξη των ΗΠΑ και χωρών του ΝΑΤΟ — να προβάλλονται μόνο ρεπορτάζ για τις «βαρβαρότητες» της τρομοκρατικής Χαμάς, αλλά και να στοχοποιούνται όσοι αντιδρούν ως «αντισημίτες». 

Η ιδεολογική και πολιτική μάχη για την πληροφόρηση, που αφορά τη γενοκτονία που συντελείται, διεξάγεται και στους μηχανισμούς ελέγχου ειδήσεων και πληροφοριών. Οι ελεγχόμενοι «ανεξάρτητοι» οργανισμοί του fact checking κυριαρχούν στις διεθνείς πλατφόρμες Meta, Χ (Twitter) και κόβουν οτιδήποτε αποκαλύπτει τις σφαγές των Ισραηλινών. Έως και η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως οι αναφορές της για τη Γάζα «εξαφανίζονται» από τη ροή.

 

Στον αντίποδα, λειτουργούν και λογαριασμοί ελέγχου πληροφοριών που ξεσκεπάζουν την προπαγάνδα του Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε πως σχεδόν το σύνολο των ψευδών πληροφοριών για τις «σφαγές της Χαμάς» προέρχεται από έναν λογαριασμό, του ιδρυτή της United Hatzalah, ο οποίος πρωταγωνιστεί ως «μάρτυρας» σε δεκάδες διεθνή τηλεοπτικά Μέσα. Αν και διαψεύδεται και από Ισραηλινούς δημοσιογράφους, αυτό δεν εμπόδισε την καριέρα του. 

Η λογοκρισία στις χώρες της Ευρώπης, πάντως, είναι τρομακτική, ξεπερνώντας ακόμη και τις απαγορεύσεις ειδήσεων και ρεπορτάζ από τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, στο Instagram απαγορεύτηκε οποιαδήποτε αναφορά στη Γάζα και τους Παλαιστίνιους, ενώ στη Γαλλία συζητείται η ποινικοποίηση των δημόσιων αναφορών υποστήριξης στην Παλαιστίνη. Στη δε ροή του Facebook, αναφορές και ειδήσεις για τη γενοκτονία «εξαφανίζονται».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search