• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Aνθρωποφαγία από τα ΜΜΕ εναντίον εκπαιδευτικών

April 19, 2022 1270

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και του διευθυντή του 7ου Δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης, στέκεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης «Ο Χρυσόστομος», για την επίθεση που δέχονται μετά την καταγγελία που έγινε για πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά το 10χρονο παιδί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού το ξυλοκοπούσε και το κακοποιούσε σεξουαλικά. Πρόσωπο από το περιβάλλον του πατέρα κατήγγειλε την κακοποίηση, ενώ στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν και οι δάσκαλοι του κοριτσιού.
Παράλληλα, κάνουν λόγο για «ανθρωποφαγία» των ΜΜΕ εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου, τονίζοντας πως η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αποδείξει έμπρακτα πολλές φορές την αγάπη για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τις οικογένειές τους με δράσεις και ενέργειες.

Επιπροσθέτως, ο ΣΕΠΕ «Χρυσόστομος», καλεί τη ΔΟΕ να στηρίξει νομικά και με όλους τους δυνατούς τρόπους το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης.

H ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Ο Χρυσόστομος»

Ενημερωθήκαμε από το Σύλλογο Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης για το τραγικό γεγονός κακοποίησης μικρής μαθήτριας από τον γονέα που είχε την επιμέλειά της, γεγονός που έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ στα 8 Απριλίου.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε συγκλονισμένοι από τα όσα αποκαλύφθηκαν. Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο, πόσο αναγκαίες είναι αλλά και πόσο πολύ λείπουν από την κοινωνία μας οι δομές πρόληψης, οι κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και η πλήρης και όχι αποσπασματική παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία μας. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η μικρή μας μαθήτρια θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της και οι εκπαιδευτικοί θα είναι πάντα δίπλα της να την υποστηρίξουν.

Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι η ανθρωποφαγία στην οποία επιδόθηκαν τα ΜΜΕ, εναντίον των εκπαιδευτικών του σχολείου, μας προβληματίζει και μας ανησυχεί. Η σχολική μας κοινότητα σαν σύνολο, έχει πολλές φορές αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη φροντίδα της, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τις οικογένειές τους με δράσεις και ενέργειες φανερές ή μη.

Γνωρίζουμε ότι όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί, και βέβαια οι συνάδελφοι/σσές μας του 7ου Δημοτικού Σχολείου, κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας γιατί είμαστε Δάσκαλοι και Δασκάλες, αγαπάμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, γιατί νοιαζόμαστε.

Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε στο πλευρό του Διευθυντή και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών. Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που καταγγέλλουν την άδικη στοχοποίησή τους. Είμαστε στο πλευρό τους.

Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει νομικά και με όλους τους δυνατούς τρόπους το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης.

Η επιστολή των εκπαιδευτικών του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Είμαστε όλοι και όλες συγκλονισμένοι/ες από τα όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την κατάσταση μικρής μαθήτριας μας. Δεν μπορούμε ακόμη να πιστέψουμε ότι συνέβη κάτι τέτοιο, ενώ δεν υπήρχε ούτε μία υπόνοια ούτε ένα δείγμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από τον γονέα. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η μικρή μας μαθήτρια θα μπορέσει να επουλώσει τις πληγές της και δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας να βοηθήσουμε όσο και όταν μπορούμε.


Είμαστε όλοι και όλες εξοργισμένοι/ες, από τον τρόπο που διαχειρίζονται το θέμα τα ΜΜΕ. Με διακίνηση ανακριβών «πληροφοριών», επιχειρούν να ρίξουν το ανάθεμα στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Βαλλόμαστε άδικα και με δόλο. Το σχολείο μας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης, η σχολική μας κοινότητα σαν σύνολο, έχει πολλές φορές αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη φροντίδα, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για τις οικογένειές τους με δράσεις και ενέργειες φανερές ή μη.

Είμαστε εξοργισμένοι/ες, για το γεγονός ότι τα ΜΜΕ δεν σέβονται την ψυχική ηρεμία των μικρών μαθητών μας και συνεχίζουν να προσβάλουν το σχολείο μας και τη σχολική μας κοινότητα. Αλήθεια, όταν θα αποδειχτεί το άδικο, όταν θα αποδειχτεί ότι δεν είμαστε ελέφαντες θα επανορθώσουν;

Θέλουμε να δηλώσουμε ότι όλοι/ες ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, στεκόμαστε στο πλευρό του Διευθυντή μας κύριου Αναγνώστη Παπακυπαρίσση. Ενός διευθυντή, που ανέλαβε φέτος αναπληρωτής και έχει καταφέρει να κρατήσει το σχολείο μας όρθιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας.

Όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας στο ακέραιο, όχι γιατί το επιβάλλουν νόμοι, όχι γιατί μας «φοβερίζουν» τα ΜΜΕ με το «κυνήγι μαγισσών» που έχουν εξαπολύσει εις βάρος μας, αλλά γιατί είμαστε Δάσκαλοι και Δασκάλες, αγαπάμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, νοιαζόμαστε.

Ευθαρσώς καταγγέλλουμε ότι η κατάσταση, έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Εμείς, αγνοώντας τον κουρνιαχτό, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές/τριές του.

Καλούμε το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς και το διευθυντή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« June 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search