• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Τεράστιο πρόβλημα για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες" το ακατάλληλο κτίριο του ΚΕΔΑΣΥ Κέρκυρας (ΦΩΤΟ)

September 19, 2022 127

"Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας εκφράζει ομόφωνα την αγανάκτησή του σχετικά με το πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας του ΚΕΔΑΣΥ, το οποίο «ταλαιπωρεί» μαθητές, γονείς και εργαζομένους χωρίς εμφανή προοπτική επίλυσης του." Και συνεχίζει: "Η μη ύπαρξη ενός κατάλληλου χώρου στέγασης της υπηρεσίας έχει επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και στις οικογένειές τους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται για άλλη μια φορά από την Πολιτεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς, για να έχουν την κατάλληλη αξιολόγηση και υποστήριξη, όπως αυτή προβλέπεται από τη νομοθεσία, αναγκάζονται να περιφέρονται από τον έναν χώρο αξιολόγησης στον άλλον και σε χώρους χωρίς κατάλληλο φωτισμό, θέρμανση κ.α. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει αυτόνομη χρηματοδότηση της υπηρεσίας και δεν παρέχονται αναλώσιμα είδη από την ΠΙΝ καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικούς έτους για την εξασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της υπηρεσίας."

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας

Θέμα: Για το ΚΕΔΑΣΥ Κέρκυρας

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας εκφράζει ομόφωνα την αγανάκτησή του σχετικά με το πρόβλημα στέγασης της υπηρεσίας του ΚΕΔΑΣΥ, το οποίο «ταλαιπωρεί» μαθητές, γονείς και εργαζομένους χωρίς εμφανή προοπτική επίλυσης του.

Σύμφωνα με το Νόμο 4823/2021 «σκοπός των ΚΕΔΑΣΥ είναι η υποστήριξη [και αξιολόγηση] των μαθητών, των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς τους για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου». Οι χώροι του ΚΕΔΑΣΥ Κέρκυρας, στους παρατηρείται εισροή ομβρίων υδάτων από την οροφή και πτώση τμημάτων της ψευδοροφής, εισροή λυμάτων, προβλήματα στατικότητας του κτιρίου, είναι ακατάλληλοι για τη διενέργεια ατομικών, ιδιαιτέρως ευαίσθητων και σύνθετων αξιολογικών διαδικασιών, διερεύνησης των ψυχοκοινωνικών και εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών και της συμβουλευτικής υποστήριξης αυτών και των γονέων τους, καθώς λειτουργούν ανασταλτικά ως προς τη διασφάλιση της ψυχικής ηρεμίας των μαθητών που υπόκεινται σε διαδικασία αξιολόγησης.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Κέρκυρας ιδρύθηκε το 2000 και εξυπηρετεί όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Κέρκυρας και 14.000 μαθητές όλων των βαθμίδων των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών. Το εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται σήμερα από 26 ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς ειδικούς ειδικής, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές) αξιολογεί και στηρίζει ετησίως πάνω από 600 μαθητές με ειδικές ανάγκες (νοητική αναπηρία, αυτισμό, κινητικά προβλήματα, διάσπαση προσοχής, δυσλεξία κ.λ.π.) και υποστηρίζει καθημερινά τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Η μη ύπαρξη ενός κατάλληλου χώρου στέγασης της υπηρεσίας έχει επιφέρει τεράστιο πρόβλημα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία και στις οικογένειές τους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται για άλλη μια φορά από την Πολιτεία ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς, για να έχουν την κατάλληλη αξιολόγηση και υποστήριξη, όπως αυτή προβλέπεται από τη νομοθεσία, αναγκάζονται να περιφέρονται από τον έναν χώρο αξιολόγησης στον άλλον και σε χώρους χωρίς κατάλληλο φωτισμό, θέρμανση κ.α. Επιπρόσθετα, δεν υπάρχει αυτόνομη χρηματοδότηση της υπηρεσίας και δεν παρέχονται αναλώσιμα είδη από την ΠΙΝ καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικούς έτους για την εξασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της υπηρεσίας.

· Απαιτούμε την άμεση εξεύρεση λύσης για τη μόνιμη στέγαση της υπηρεσίας σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για τις ανάγκες του παιδαγωγικού τους έργου.

· Διεκδικούμε τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία, των οικογενειών τους και των σχολείων.

· Διεκδικούμε τη διασφάλιση των κατάλληλων εργασιακών συνθηκών, όπως αυτές προβλέπονται από το νόμο.

· Ζητούμε την υποστήριξη όλων στο δίκαιο αίτημά μας.

· Καλούμε την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να σταθούν υπεύθυνα στο πλευρό μας και να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης του ΚΕΔΑΣΥ Κέρκυρας.

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Προεπισκόπηση εικόνας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search