• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων - Απεργία - αποχή από την τηλεκπαίδευση

October 06, 2022 156

 

Μόλις χθες γράφαμε για την ανησυχία και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο τραυματισμός 9χρονου μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου. Ένα γεγονός που αναδεικνύει τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα και την έλλειψη  υποδομών στα σχολεία.

 Οι χρηματοδοτήσεις του σημερινού κράτους για επισκευές των σχολείων στη Νότια Κέρκυρα είναι του «ΜΕΓΕΘΟΥΣ» των 35-36 χιλιάδων ετησίως και δε φτάνουν ακόμα και για τα στοιχειώδη

Σήμερα στο Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Αργυράδων οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη.

Οι καθηγητές όταν τα σχολεία είναι υπό κατάληψη αρνούνται την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αρνούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους μαθητές που αγωνίζονται πολλές φορές για κοινά αιτήματα. Αρνούνται να γίνουν on line χωροφύλακες των μαθητών τους, όπως επιδιώκει η πολιτική εξουσία.

Απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία από την ΟΛΜΕ

Επιπλέον η ΟΛΜΕ τονίζει: «Σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο.

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σας ενημερώνει ότι υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 κατέθεσε νέο εξώδικο με το οποίο κηρύσσει απεργία-αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/μαθήτριες στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Η απεργία-αποχή είναι πλέον σε ισχύ γιατί παρήλθε το προβλεπόμενο από την κήρυξή της χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) ημερών. Η κατάθεση νέου εξώδικου ήταν αναγκαία γιατί εκδόθηκε νέα Υπουργική Απόφαση με αριθμό 111525/ΓΔ4/09.09.221 (ΦΕΚ β΄4188/221) όπου στα άρθρα 2 και 3 επιβάλλει τις διαδικασίες της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και την επιβολή ποινών στους μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές (απουσίες, αποκλεισμός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο.

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search