• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ρατσιστική - αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης Μητσοτάκη - ΕΕ

February 07, 2024 412

Την ακροδεξιάς κοπής ρατσιστική, αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του διαφημίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Μητσοτάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιθώριο των εργασιών του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, ο επικεφαλής των “γαλάζιων αρίστων” παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές πως το μεταναστευτικό ήταν το χαρτί που του έδωσε τη νίκη στις τελευταίες εκλογές. Με το γνωστό αλαζονικό του ύφος τόνισε χαρακτηριστικά πως «κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το μεταναστευτικό μέσω μιας συγκεκριμένης πολιτικής που είναι γνωστή. Προστατεύουμε τα σύνορά μας, ανοίγουμε όμως και νομικές οδούς για όσους θέλουν να έρθουν. Πρέπει να χτίσουμε φράχτες, αλλά χρειαζόμαστε και πόρτες και αυτό θέλουμε να κάνουμε». Με τον όρο “νομικές οδούς” εννοεί τις πρόνοιες της κακόφημης τροπολογίας Καιρίδη για την υποτιθέμενη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Η τροπολογία Καιρίδη κινείται στις ράγες του νεότευκτου, ακόμα πιο αντιδραστικού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο που σκάρωσαν τα επιτελεία του δυτικοευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Το νέο ευρωσύμφωνο, πέρα από τις γνωστές προτροπές για τη στρατοκρατική θωράκιση και την παντοειδή καταστολή των κρατών-μελών με στόχο την αποτροπή των “λαθροεισβολέων”, εστιάζει στη συγκυρία μεταξύ των άλλων και στην “ενθάρρυνση ” των χωρών της Ένωσης για τη σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες προκειμένου -λέει- να καθοριστούν «οι νόμιμες οδοί μετανάστευσης-εξασφάλισης φθηνού εργατικού δυναμικού». Έχοντας ήδη προϋπηρεσία στην κύρωση των συμφωνιών σύγχρονου δουλεμπορίου με Μπαγκλαντές και Αίγυπτο, η Δεξιά του Μητσοτάκη νομοθέτησε έτσι και επίσημα την αναγνώριση και κανονικοποίηση των εργασιακών συνθηκών γαλέρας τύπου Μανωλάδας. Ο Καιρίδης έσπευσε να καθησυχάσει το πολυπληθές ακροδεξιό ακροατήριο εντός και εκτός της ΝΔ, προεξάρχοντος του Σαμαρά.

Με τη συνδρομή τού -μέχρι εκείνη τη στιγμή υπουργού εργασίας- Γεωργιάδη, ο Καιρίδης συνομολόγησε ένα κατάπτυστο δελτίο τύπου-πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με αυτό «η συγκεκριμένη ρύθμιση (τροπολογία) δεν παρέχει κανένα άλλο δικαίωμα. Ούτε καν αυτό της οικογενειακής επανένωσης. Ούτε οδηγεί σε μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα και σε καμιά περίπτωση στην ελληνική ιθαγένεια. Το μόνο δικαίωμα που έχουν οι ωφελούμενοι είναι η πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όσο εργάζονται. Αν σταματήσουν να εργάζονται, επιστρέφουν στο προηγούμενο καθεστώς, με τη διαφορά ότι η πολιτεία διαθέτει όλα τα στοιχεία τους και είναι πλήρως καταγγεγραμμένοι και ταυτοποιημένοι». Ωμά και κυνικά τα επιτελεία της κυβέρνησης έσπευσαν να διευκρινίσουν πως «η ρύθμιση απαντά στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας… ικανοποιεί το αίτημα των παραγωγικών φορέων της ελληνικής οικονομίας προς την κατεύθυνση της εισδοχής πρόσθετου εργατικού δυναμικού». Στο ίδιο μήκος κύματος ο κεντρικός τραπεζίτης Στουρνάρας χαρακτήρισε απαραίτητη την ενσωμάτωση μεταναστών για να συμπληρωθεί το κενό εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων στην εγχώρια αγορά εργασίας. Ο ίδιος ο Καιρίδης μαζί με την Ευρωπαία επίτροπο Ι. Γιόχανσον, κωδικοποίησαν το νόημα του “ισορροπημένου” νέου ευρωσυμφώνου στη σχετική φιέστα στην Αθήνα με θέμα “ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης” ως εξής “Στόχος η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και η ενίσχυση της νόμιμης”. Πιο συγκεκριμένα η Γιόχανσον απηχώντας τις ανησυχίες και τους μύχιους πόθους του ιερατείου των Βρυξελλών, εστίασε στην ανάγκη να επισπευστούν οι διαδικασίες της νόμιμης μετανάστευσης «διότι ο πληθυσμός της ΕΕ μειώνεται περίπου 1 εκ. κάθε χρόνο».

Με τη σειρά του ο Μητσοτάκης δημαγώγησε πως «η ΕΕ συνδέει τις αρχές του κράτους δικαίου με την προάσπισή τους». Δεν παρέλειψε και πάλι να συκοφαντήσει και να απαξιώσει κάθε αντιπολιτευτική φωνή, κάνοντας το μαύρο-άσπρο και λογοκοπώντας ανερυθρίαστα πως «κάποιοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ανθρώπινα δράματα, σε περιπτώσεις μάλιστα δε δίστασαν ακόμα και να κατασκευάσουν τραγωδίες για να αποδειχτεί μετά ότι εξυπηρετούσαν ουσιαστικά τα σχέδια των λαθροδιακινητών».

Σε απόλυτη ευθυγράμμιση εξάλλου με το ευρωπαϊκό “όραμα” της θεσμοθέτησης σύγχρονων εργασιακών σκλαβοπάζαρων τύπου Μανωλάδας, όπως αποτυπώνεται και στην επαίσχυντη τροπολογία Καιρίδη, μεγάλη δικηγορική εταιρεία ξετσίπωτα διαφημίζει την εξασφάλιση …φθηνών εργατικών χεριών για το αδηφάγο κατασκευαστικό (και όχι μόνο) μεγάλο κεφάλαιο. Στα πλαίσια αυτά καλεί τους εργοδότες «να προσλάβουν μετανάστες εργαζόμενους για χειρωνακτική εργασία με χαμηλό ημερομίσθιο …λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος». Η εν λόγω εταιρεία διαφημίζοντας και προωθώντας απροκάλυπτα το σύγχρονο δουλεμπόριο, διαβεβαιώνει μάλιστα πως μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στους μετανάστες «για τη διαμονή στη χώρα μας και για να εργάζονται νόμιμα».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search