• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ένας νέος άνθρωπος κινδύνεψε σοβαρά επειδή δεν υπήρχε χώρος να ... σταθεί μέσα στο μάθημα!

October 19, 2022 283
Του Περικλή Παυλίδη*
 
Φτάσαμε λοιπόν σε αυτή την κατάσταση: να πέφτει φοιτητής από το παράθυρο της αίθουσας διδασκαλίας επειδή δεν υπήρχε χώρος να σταθεί … όρθιος!
Ένας νέος άνθρωπος κινδύνεψε σοβαρά επειδή δεν υπήρχε χώρος να ... σταθεί μέσα στο μάθημα!
Την εικόνα φοιτητές /φοιτήτριες να στέκονται όρθιοι/όρθιες σε μαθήματά μας την έχουμε δει πολλές φορές! Την είδαμε και φέτος στη Σχολή μας!
Φαινόμενο απαράδεκτο, αποκαρδιωτικό! Δηλωτικό της χρονίζουσας ανεπάρκειας των υποδομών των ελληνικών ΑΕΙ!
 
Η Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί στριμωγμένη σε εγκαταστάσεις εξαιρετικά αναντίστοιχες των αναγκών της. Το αρχικά προβλεπόμενο και πολυπόθητο αμφιθέατρο στο πίσω μέρος του Πύργου δεν κατασκευάστηκε ποτέ και δεν προβλέπεται να κατασκευαστεί.
Το ΠΤΔΕ του ΑΠΘ έχει το κτίριο της παλιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας με καταστρεμμένη οροφή από 2012, με αποτέλεσμα όχι μόνο οι αίθουσές του να είναι μη λειτουργικές, αλλά το κτίριο να παρακμάζει διαρκώς περισσότερο από τις ετήσιες βροχοπτώσεις και την ποσότητα του νερού που εισέρχεται στο εσωτερικό του.
 
Το ΑΠΘ συνολικά για να καλύψει στοιχειωδώς τις ανάγκες του υποχρεώνεται να ενοικιάζει από ιδιώτες κτίρια και χώρους εκτός της πανεπιστημιούπολης, δαπανώντας σημαντικά ποσά.
Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στα υπόλοιπα ΑΕΙ.
 
Επιδεινώνεται δε σημαντικά από τις ελλείψεις σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. (Στις τόσες φλυαρίες του κυβερνητικού λόγου περί ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση δεν βρίσκει ούτε ελάχιστο χώρο η αναγνώριση της θλιβερής εικόνας των υποδομών και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό στα ελληνικά ΑΕΙ).
 
Την ίδια στιγμή το μόνο που έχει προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα πανεπιστήμια είναι εκτρωματικές νομοθετικές αλλαγές που οδηγούν σε γραφειοκρατική μετάλλαξη της διοίκησής τους και ευρεία εμπορευματοποίηση του έργου τους, και βεβαίως παρατεταμένη αστυνομική καταστολή!
Η τελευταία κατέληξε να αποτελεί τη μόνη αθρόα δημόσια παροχή του κράτους στα ΑΕΙ της χώρας.
Η κυβερνητική αδιαφορία για τα ΑΕΙ και η υποχρηματοδότησή τους από κοινού με την αστυνομική καταστολή διαμορφώνουν ένα δυσμενές περιβάλλον για φοιτήτριες και φοιτητές, το οποίο ενίοτε γίνεται ποικιλοτρόπως επικίνδυνο!
 
*ο Περικλής Παυλίδης είναι Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search