• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαζικά συλλαλητήρια αλληλεγγύης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για το ναυάγιο στην Πύλο

June 15, 2023 704

 

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ως διαμαρτυρία το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο.
 

Στο Σύνταγμα έκανε κάλεσμα το ΠΑΜΕ, ενώ στα Προπύλαια στην Ακαδημίας συγκεντρώθηκαν αντιρατσιστικές οργανώσεις και αριστερές παρατάξεις και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς στο Σύνταγμα.

Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές αναφέρονταν «στο δικαίωμα στο άσυλο και την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής», αλλά και «στους εγκληματίες διακινητές που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν αντιρατσιστικές οργανώσεις, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και κοινωνικές συλλογικότητες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στη Βουλή και τα Γραφεία της ΕΕ.

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Δεν είναι ατύχημα, είναι ένα έγκλημα στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων της ΕΕ που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε παγίδα θανάτου για τους πρόσφυγες έχοντας υψώσει τους δολοφονικούς φράχτες από κάθε ασφαλές χερσαίο πέρασμα όπως στον ΄Εβρο. Έτσι σπρώχνουν τους πρόσφυγες στα χέρια των διακινητών και της μαφίας που επιχειρούν είσοδο μέσα από τις πιο επικίνδυνες διαδρομές, από τις ακτές της Λιβύης».

Mολότοφκρότου λάμψης και χημικά έπεσαν στο ύψος της παλαιάς Βουλής στην οδό Σταδίου, την ώρα της πορείας που διεξήχθη προς το Σύνταγμα, ως αντίδραση για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε στην οδό Σταδίου, μετά την οδό Κοραή, με την ΕΛΑΣ να προβαίνει σε ρίψη χημικών.

Θεσσαλονίκη

Μέλη φοιτητικών συλλόγων, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλοι πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό και φωνάζουν συνθήματα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας

 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα.

Μαζική διαδήλωση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. στην Πάτρα

Μαζική ήταν η πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Πάτρας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την μετανάστευση με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Φοιτητικοί σύλλογοι, η Κίνηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς (πχ. ΚΕΕΡΦΑ, ΜΕΡΑ25, Παρέμβαση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ κ.α.) συμμετείχαν στην πορεία. Οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ μοίρασαν προκηρύξεις στο χώρος της συγκέντρωσης και πήραν μέρος στην διαδήλωση. Τρία είναι τα βασικά σημεία της σημερινής κινητοποίησης:

Δεύτερον, οι δυνάμεις του ΚΚΕ που έχουν την πλειοψηφία σε Εργατικό Κέντρο και Δήμο Πατρέων για μία φορά ακόμα κάλεσαν σε άλλη ώρα και σε διαφορετική πλατεία.

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 15/6) και στο Ηράκλειο στην Πλατεία των Λιονταριών Συγκέντρωση και πορεία Διαμαρτυρίας ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική της σιδερόφραχτης και ιμπεριαλιστικής ΕΕ, πολιτική που τηρεί σταθερά η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προκάτοχες κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, και παράγει εκατόμβες νεκρών προσφύγων και μεταναστών, όπως αποτυπώθηκαν στο τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας, των επαναπροωθήσεων και γενικώς των αντιμεταναστευτικών μέτρων που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ελληνικών, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση και καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εκπαιδευτικούς.

Στη συγκέντρωση των συλλογικοτήτων εμφανής ήταν η δυναμική παρουσία των φοιτητικών συλλόγων που έδιναν, με το νεανικό παλμό, την ένταση της οργής και του θυμού απέναντι στην εγκληματική πολιτική του μαζικού θανάτου των προσφύγων.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, ακολούθησε ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που ήταν λίγα μέτρα πιο κάτω συγκεντρωμένες δεν ενώθηκαν για άλλη μια φορά με τους υπόλοιπους φορείς, επιβεβαιώνοντας στην πράξη πως ούτε η οργή απέναντι στην εγκληματική αντιπροσφυγική πολιτική δεν αναστέλλει τη σεχταριστική γραμμή τους για χωριστές συγκεντρώσεις.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search