• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Εκπαιδευτικοί - φοιτητές -εργαζόμενοι για τη δική των 11 αγωνιστών απεργών πείνας από την Τουρκία

November 15, 2022 356

 

Εκπαιδευτικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και πολιτικές οργανώσεις καλούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία, που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 7 Οκτώβρη, ενόψει του εφετείου τους την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 9 πμ στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ε΄ ΕΛΜΕ - ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ -ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ψήφισμα στήριξης για 11 τούρκους πολιτικούς κρατούμενους

με πολυετείς ποινές φυλάκισης στην Ελλάδα που εκδικάζονται στις 16/11

Την Τετάρτη 16/11/2022 ξεκινά να εκδικάζεται στο Εφετείο (μέσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού) η αναίρεση της καταδίκης τον Ιούλιο του 2021 με πολυετείς εξοντωτικές ποινές κάθειρξης, συνολικά 537 ετών, 11 τούρκων φυλακισμένων. Ανάμεσά τους είναι δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ποιητές, συντελεστές ντοκιμαντέρ κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην Τουρκία, αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες. Πρό- κειται για 2 γυναίκες και 9 άνδρες με καταγωγή από την Τουρκία που έχουν συλληφθεί στη χώρα μας μετά από πιέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας, όπως δηλώνουν τούρκοι αξιωματούχοι. Έχουν καταδικαστεί πρω- τόδικα με 33 χρόνια κάθειρξη ο καθένας με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο συν επιπλέον ποινές σε αρ- κετούς από αυτούς. Φυλακίστηκαν και καταδικάστηκαν εξαιτίας των αντιιμπεριαλιστικών και αντιφασιστικών ιδεών και αγώνων τους.

Οι 11 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 6/10 και απαιτούν μια δίκαιη δίκη. Σε επιστολή τους γράφουν: «Δεν είμαστε “τρομοκράτες” – αγωνιζόμαστε για ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, σοσιαλισμό ενάντια στον καπιταλισμό…. Έχουμε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα σε διαφορετικές ημερομη νίες λόγω της φασιστικής τρομοκρατίας στην Τουρκία και της έλλειψης ασφάλειας της ζωής μας».

Καταγγέλλουν μαζί με τους συνηγόρους τους, καθώς και μάρτυρες υπεράσπισης ότι η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη έγινε χωρίς στοιχεία και ότι η πρωτόδικη δίκη χαρακτηρίστηκε από πολιτική μεροληψία και παραβίαση των δικαιωμάτων τους (ξυλοδαρμοί μέσα στην αίθουσα, απαίτηση να συνεχιστεί η δίκη παρά την αποχή των δικηγόρων τους ως διαμαρτυρία, κ.α) και τους επέβαλλε εξοντωτικές ποινές που είναι κατά πολύ βαρύτερες από τις ποινές της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α..

Καταγγέλλουν, επίσης, ότι η ζωή τους βρίσκονταν σε διαρκή κίνδυνο όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι το 2001 τούρκος συναγωνιστής τους δολοφονήθηκε από τη ΜΙΤ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Αθήνα, ότι το 2013, με τη συνεργασία της ΕΥΠ και της τουρκικής ΜΙΤ άλλος τούρ- κος απήχθη από το εστιατόριο όπου εργαζόταν και παραδόθηκε στην Τουρκία. Ακόμη ότι το 2017, πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, συνελήφθησαν 9 τούρκοι, σε συνεργασία τουρκικής και την ελληνικής αστυνομίας με την αιτιολογία ότι “επρόκειτο να δολοφονήσουν τον Ερντογάν”. Τελικά, α- φέθηκαν ελεύθεροι μετά από 18 μήνες, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για τους ισχυρισμούς εις βάρος τους.

Ωστόσο, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι κατόπιν πιέσεων του κράτους της Τουρκίας και των ιμπερια- λιστών των ΗΠΑ-ΕΕ, στις 19 Μαρτίου 2020, η ελληνική αστυνομία εισέβαλε στους συλλόγους τους, όπου διεξάγουν νόμιμες, δημοκρατικές δραστηριότητες, κάνοντας και πάλι λόγο για «αντιτρομοκρατική επιχεί- ρηση». Συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα από δύο συλλόγους και 11 από αυτούς καταδικάστηκαν στην δίκη του 2021.

Η Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ συντάσσεται με το κύμα συμπαράστασης στους άδικα καταδικασμένους πολιτικούς κρατούμενους, που έχει εκφραστεί με υπογραφές, ψηφίσματα, πορείες και κινητοποιήσεις.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/11, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

 

Το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Θεσσαλονίκης αναφέρει πως «τον Μάρτιο του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συνελήφθησαν στα Σεπόλια 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία. Κατηγορήθηκαν για ένταξη στην κομμουνιστική οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), που βρίσκεται στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Πρωτόδικα τους επιβλήθηκε η εξωφρενική και εκδικητική ποινή των 333 χρόνων κάθειρξης και για τους 11 μαζί, προσθέτοντας τις κατηγορίες της προμήθειας, μεταφοράς και κατοχής όπλων. Έκτοτε όλοι τους κρατούνται στις ελληνικές φυλακές. Η εκδίκαση της έφεσης για την υπόθεσή τους θα ξεκινήσει στις 16/11/2022 στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού».

Προσθέτει πως «η εξωφρενική ποινή που τους επιβλήθηκε, χωρίς καμία εξατομικευμένη διάκριση στις κατηγορίες, αλλά και η μεταχείρισή τους κατά τη σύλληψη, τη φυλάκιση και την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσής τους μαρτυρά πως η δίωξη των 11 αγωνιστών και αγωνιστριών από την Τουρκία αποτελεί μια υπόθεση πολιτικής και ταξικής αντιδικίας, την οποία ενορχήστρωσε το ελληνικό κράτος σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Αυτό δήλωσε, άλλωστε, ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας, Süleyman Soylu, λέγοντας πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία και κρίνοντάς τους επικίνδυνους αιτήθηκαν στις ελληνικές αρχές τη σύλληψή τους. Μπορεί η ελληνική και η τουρκική αστική τάξη μαζί με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους να ανταγωνίζονται μεταξύ τους στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, τα ενεργειακά κοιτάσματα, την υποτέλεια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αλλά όσον αφορά τον κοινό τους ταξικό εχθρό, η στρατηγική τους είναι κοινή και συγκλίνει στην καταστολή και τη μηδενική ανοχή. Οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία διώκονται στην πραγματικότητα, διότι αγωνίζονται ενάντια στον καπιταλισμό, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Επειδή είναι στρατευμένοι στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτήν τους την πολιτική δέσμευση και τη συνέχιση του αγώνα τους εκτός συνόρων θέλουν να εκδικηθούν οι ελληνικές και τουρκικές αρχές».

Το σωματείο προσθέτει:

«Το ελληνικό κράτος και οι μηχανισμοί του προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία παραβιάζοντας συστηματικά τα δικαιώματά τους, τόσο στις φυλακές όσο και στις δικαστικές αίθουσες. Εμποδίζουν την παρουσίαση μαρτύρων υπεράσπισης, θέτοντας τον περιορισμό του ενός μάρτυρα ανά κρατούμενο, στους οποίους δεν επιτρέπουν να ολοκληρώνουν τις τοποθετήσεις τους. Ομοίως, διακόπτουν τους ίδιους τους κατηγορούμενους και τους δικηγόρους υπεράσπισης. Επιτρέπουν μόνο έναν μεταφραστή στη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθούν σωστά τη δίκη όλοι/όλες οι κατηγορούμενοι/κατηγορούμενες. Κανένα επίσημο έγγραφο, ούτε το κατηγορητήριο, ούτε το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει μεταφραστεί στα τουρκικά. Κατά τη μεταγωγή τους από τις φυλακές στο δικαστήριο, αλλά και μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις».

»Ο αγωνιστής Sinan Oktay Özen, που είναι καρδιοπαθής, λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα από την επίθεση της αστυνομίας. Η δικαστική έδρα αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα των διωκόμενων αγωνιστών/αγωνιστριών για καταγραφή των σωματικών βλαβών που υπέστησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Καταγγέλλουν, επίσης, ότι κλάπηκαν αρχεία, τεχνικός εξοπλισμός, με τον οποίο εξέπεμπαν στην τηλεόραση, αλλά και χρήματα. Κατασχέθηκαν υπολογιστές και αρχεία που χρησιμοποιούνταν για την έκδοση βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων, αλλά και για τηλεοπτικές εκπομπές. Τέλος, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι αρχές τους απαγόρευσαν την κατάθεση χρημάτων για την κάλυψη των καθημερινών τους αναγκών, ενώ δέσμευσαν και τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενικών τους προσώπων, σε βάρος των οποίων θα ξεκινήσει έρευνα για «υποστήριξη και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

»Από τις 7/10/2022 οι 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές ξεκίνησαν επ’ αόριστον απεργία πείνας, ζητώντας μια δίκαιη δίκη, να παύσουν δηλαδή οι κατάφορες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους από το ελληνικό κράτος. Επομένως, η συγκεκριμένη υπόθεση μάς αφορά όλους και όλες. Πρέπει επειγόντως να βάλουμε φρένο σε αυτήν τη βαρβαρότητα και την ασυδοσία. Γι’ αυτούς τους λόγους, είναι καθήκον μας να δείξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη μας στους/στις 11 διωκόμενους/διωκόμενες αγωνιστές/αγωνίστριες από την Τουρκία»

Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση- ΣΕΦΚ δηλώνει «τη στήριξή του στους 11 Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, η υπόθεση των οποίων ξεκινά να εκδικάζεται στο Εφετείο στις 16/11/2022. Διεκδικούν την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης εναντίον τους που πάρθηκε στις 19 Ιουλίου του 2021 επιβάλλοντάς τους εξοντωτικές ποινές κάθειρξης, συνολικά 333 ετών, 30 χρόνια για τον καθένα και την καθεμία, με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Πρόκειται για αναγνωρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, η ζωή των οποίων κινδυνεύει στην Τουρκία, οι οποίοι φυλακίστηκαν και καταδικάστηκαν εξαιτίας των αντιιμπεριαλιστικών και αντιφασιστικών αγώνων τους στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της ελληνικής με την τουρκική κυβέρνηση, ‘υπό την αιγίδα’ φυσικά των Αμερικάνων. Όλοι αυτοί βαφτίζουν τρομοκράτες ‘όσους αγωνίζονται για την ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, δημοκρατία ενάντια στον φασισμό, σοσιαλισμό ενάντια στον καπιταλισμό’, όπως δηλώνουν οι ίδιοι σε επιστολή τους»

Το ΣΕΦΚ θυμίζει πως οι κρατούμενοι «καταγγέλλουν μαζί με τους συνηγόρους τους και τους μάρτυρες υπεράσπισης ότι η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη έγινε χωρίς στοιχεία και ότι η πρωτόδικη δίκη χαρακτηρίστηκε από πολιτική μεροληψία και παραβίαση των δικαιωμάτων τους, καθώς υπέστησαν ξυλοδαρμούς μέσα στην αίθουσα, υπήρχε απαίτηση να συνεχιστεί η δίκη τους παρά την αποχή των δικηγόρων τους ως διαμαρτυρία κ.ά. Γι’ αυτό τον λόγο, οι 11 αγωνιστές ξεκίνησαν στις 6 Οκτώβρη 2022, απεργία πείνας διαρκείας. Το κλαδικό σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση-ΣΕΦΚ δηλώνει την αλληλεγγύη του στους άδικα καταδικασμένους πολιτικούς κρατούμενους και συντάσσεται με το κύμα συμπαράστασης που έχει εκφραστεί με υπογραφές, ψηφίσματα, πορείες και κινητοποιήσεις απαιτώντας μια δίκαιη δίκη».

Δίκαιη Δίκη στο Εφετείο για τους 11 τούρκους  πολιτικούς κρατούμενους με πολυετείς ποινές φυλάκισης στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 16/11/2022 ξεκινά να εκδικάζεται στο Εφετείο (μέσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού) η αναίρεση της καταδίκης τον Ιούλιο του 2021 με πολυετείς εξοντωτικές ποινές κάθειρξης, συνολικά 537 ετών, 11 τούρκων φυλακισμένων. Ανάμεσά τους είναι δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ποιητές, συντελεστές ντοκιμαντέρ κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην Τουρκία, αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες. Πρόκειται για 2 γυναίκες και 9 άνδρες με καταγωγή από την Τουρκία που έχουν συλληφθεί στη χώρα μας μετά από πιέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας, όπως δηλώνουν τούρκοι αξιωματούχοι.  Έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα με 33 χρόνια κάθειρξη ο καθένας με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο συν επιπλέον ποινές σε αρκετούς από αυτούς.

Οι 11 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 6/10 και απαιτούν μια δίκαιη δίκη. Σε επιστολή τους  γράφουν: «Δεν είμαστε “τρομοκράτες” – είμαστε μαρξιστές-λενινιστές επαναστάτες που αγωνίζονται για ανεξαρτησία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, δημοκρατία ενάντια στο φασισμό, σοσιαλισμό ενάντια στον καπιταλισμό…. Έχουμε ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα σε διαφορετικές ημερομηνίες λόγω της φασιστικής τρομοκρατίας στην Τουρκία και της έλλειψης ασφάλειας της ζωής μας.».

 

Καταγγέλλουν μαζί με τους συνηγόρους τους, καθώς και μάρτυρες  υπεράσπισης ότι η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη έγινε χωρίς στοιχεία και ότι η πρωτόδικη δίκη χαρακτηρίστηκε από πολιτική μεροληψία και παραβίαση των δικαιωμάτων τους (ξυλοδαρμοί μέσα στην αίθουσα, απαίτηση να συνεχιστεί η δίκη παρά την αποχή των δικηγόρων τους ως διαμαρτυρία, κ.α) και τους επέβαλλε εξοντωτικές ποινές που είναι κατά πολύ βαρύτερες από τις ποινές της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α..

Καταγγέλλουν, επίσης, ότι η ζωή τους βρίσκονταν σε διαρκή κίνδυνο όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι το 2001 τούρκος συναγωνιστής τους δολοφονήθηκε από τη ΜΙΤ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Αθήνα, ότι το 2013, με τη συνεργασία της ΕΥΠ και της τουρκικής ΜΙΤ άλλος τούρκος απήχθη από το εστιατόριο όπου εργαζόταν και παραδόθηκε στην Τουρκία. Και ότι παρότι το 2017, πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, συνελήφθησαν 9 τούρκοι, σε  συνεργασία τουρκικής και την ελληνικής αστυνομίας με την αιτιολογία ότι “επρόκειτο να δολοφονήσουν τον Ερντογάν”. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 18 μήνες, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για τους ισχυρισμούς εις βάρος τους.

Ωστόσο, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι κατόπιν πιέσεων του κράτους της Τουρκίας και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ-ΕΕ, στις 19 Μαρτίου 2020, η ελληνική αστυνομία εισέβαλε στους συλλόγους τους, όπου διεξάγουν νόμιμες, δημοκρατικές δραστηριότητες, κάνοντας και πάλι λόγο για «νατιτρομοκρατική επιχείρηση». Συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα από δύο συλλόγους και 11 από αυτούς καταδικάστηκαν στην δίκη του 2021.

Η ΚΕΔΔΑ συντάσσεται με το κύμα συμπαράστασης στους άδικα καταδικασμένους πολιτικούς κρατούμενους, που έχει εκφραστεί με υπογραφές, ψηφίσματα, πορείες και κινητοποιήσεις.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε μια δίκαιη δίκη.

 Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search