• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ερείπια στη δημόσια εκπαίδευση - Υπό κατάρρευση (και) τα δημόσια ΙΕΚ...

November 25, 2022 380

Ερείπια στη δημόσια εκπαίδευση - Υπό κατάρρευση (και) τα δημόσια ΙΕΚ...


Η πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ σωρεύει ερείπια στη δημόσια εκπαίδευση. Άλλο ένα χτύπημα και στα δημόσια ΙΕΚ. Κραυγή αγωνίας για την υποβάθμιση των Δημοσίων ΙΕΚ εκπέμπουν οι Διευθυντές τους, καταγγέλλοντας υποστελέχωση κι έλλειψη χρηματοδότησης κόντρα στις υποσχέσεις της κυβέρνησης Mητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως περί αναβάθμισης των ιδρυμάτων.

«Σαράντα οκτώ μέρες στα ΙΕΚ δεν είχαν... τοποθετηθεί νέοι υποδιευθυντές ή είχαν ελάχιστους καθώς υπήρχε μια συγκεχυμένη κατάσταση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης:


«Σχεδόν δύο χρόνια μετά την νομοθετική «αναβάθμιση» τους τα δημόσια ΙΕΚ βρίσκονται σε δεινή κατάσταση με πολλά προβλήματα άλυτα με προεξάρχοντα τα ακόλουθα:

1. Έλλειψη χρηματοδότησης: Τα Δημόσια ΙΕΚ δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τον Μάρτιο του 2022. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ «φρόντισε» να καταργήσει την πάγια προκαταβολή που είχε καταφέρει ο Γ.Γραμματέας να εξασφαλίσει για την αντιμετώπιση των λειτουργικών δαπανών τους.


Κατόπιν αυτού ψηφίσθηκαν: νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των Δ.ΙΕΚ, τροπολογία για την νομοθέτηση της πάγιας προκαταβολής αλλά και αυτό βεβαίως είναι επισφαλές, για λόγους που δύναται να εφεύρει ή να επικαλεσθεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ώστε να μην υλοποιηθεί. Άρα ούτε πιστώσεις στους υπάρχοντες λογαριασμούς ούτε τρόπος χρηματοδότησης.

Με το παρόδοξο, όσα ΙΕΚ έχουν κάποιο πιστωτικό υπόλοιπο της παγίας προκαταβολής να τους απαγορεύει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να το χρησιμοποιήσουν. Οι Νόμοι έχουν ψηφισθεί πότε θα εφαρμοστούν; Όλοι οι Διευθυντές των Δημοσίων ΙΕΚ, έχουμε περιέλθει σε απόγνωση, καταβάλλοντας εξ΄ ιδίων χρήματα για την κάλυψη των απαραίτητων, ήτοι: γραφική ύλη, αντισηπτικά, απολυμαντικά, υλικά καθαριότητας κλπ.


Αναγκάσθηκαν οι διευθυντές οργανωμένων Δ.ΙΕΚ να ανακοινώνουν την υπαγόρευση θεμάτων της προόδου για τους ανωτέρω λόγους. Προσανατολιζόμαστε δε, αν δεν λυθεί «χθες» το πρόβλημα να αποστείλουμε στους εκπαιδευτές τις συμβάσεις τους να τις εκτυπώσουν… και τέλος να δηλώσουμε αδυναμία πραγματοποίησης τελικών εξετάσεων κλπ. Ποιος θα καλύψει τα παραπάνω έξοδα και πότε; Πως δουλεύουν τα ΔΙΕΚ χωρίς χρήματα από αρχές Οκτωβρίου;

2. Υποστελέχωση: Μετά τις περιορισμένες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως ενέκρινε όλες τις εκπρόθεσμες ανακλήσεις, ενώ δεν δέχθηκε να γίνουν συμπληρωματικές αποστάσεις. Αποτέλεσμα αυτών ήταν πολλά ΙΕΚ να λειτουργούν υποστελεχωμένα, ενώ σε μεγάλα ΙΕΚ με 7 θέσεις προσωπικού και με πάνω από 500 καταρτιζόμενους, να απασχολούνται μόνο 2 άτομα.


Οι συνθήκες εργασίας στα ΔΙΕΚ είναι δύσκολες γι’ αυτό και όλοι τα αποφεύγουν. Σαράντα οκτώ μέρες στα ΙΕΚ δεν είχαν τοποθετηθεί νέοι υποδιευθυντές ή είχαν ελάχιστους καθώς υπήρχε μια συγκεχυμένη κατάσταση. Οι καθυστερήσεις της επεξεργασίας της προκήρυξης υποδιευθυντών, της δημοσίευσης των οριστικών πινάκων μοριοδότησης επέφεραν την τοποθέτησή τους μετά την έναρξη του εξαμήνου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ελλείψεις υποδιευθυντών σε πολλά ΙΕΚ.

Καμία νέα προκήρυξη για την πλήρωση των κατά προσέγγιση 50 κενών θέσεων υποδιευθυντών που δε γνωρίζουμε πότε θα καλυφθούν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΟΝ Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΕΚΔΒΜ&Ν ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν λύση ΤΩΡΑ! Εάν όντως τους ενδιαφέρει να εξακολουθεί να λειτουργεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ.»...

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search