• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού σχολείου Πειραιά - Κινητοποιήσεις για να αποδοθούν ευθύνες

November 30, 2022 378

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα του Μουσικού σχολείου Πειραιά - Κινητοποιήσεις για να αποδοθούν ευθύνες

Ανάληψη ευθυνών από τους ιθύνοντες για τη μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, για τις κακοτεχνίες στις οποίες οφείλεται η κατάρρευση της σκηνής στην κεντρική αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθητών και για την έλλειψη βοήθειας (νοσηλευτικής ή άλλης) τις πρώτες στιγμές μετά το συμβάν, ζητά ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.

Από την πλευρά τους οι γονείς καταγγέλλουν:

- Την Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και την Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.
Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα.
-Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών και την προσπάθεια απαξίωσης του. 

Υπενθυμίζεται ότι κατά το προχθεσινό περιστατικό,  κατά τη διάρκεια πρόβας μαθητών, ο παραγωγός άλλαξε χωρίς προειδοποίηση στηρίγματα στη σκηνή, με αποτέλεσμα να προκληθεί το ατύχημα.

 

Διαμαρτυρία μετά μουσικής

Οι μαθητές θα  πραγματοποιήσουν  το πρωί της Πέμπτης  μουσική διαμαρτυρία, ενώ η ΕΛΜΕ Πειραιά προκηρύσσει δίωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 1/12 προκειμένου να στηρίξει μουσική διαμαρτυρία

Μπαλάκι οι ευθύνες

Σημειώνεται ότι μετά από την κατακραυγή για το περιστατικό από το οποίο τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις μαθητές, υπήρξε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων και αποποίησης ευθυνών.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για το συμβάν, ενώ άφησε αιχμές για τους υπεύθυνους παραγωγής της κεντρικής παράστασης που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο θέατρο.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ξεκίνησε η προγραμματισμένη πρόβα μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά για την παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη… Από τη Σμύρνη στον Πειραιά» που θα πραγματοποιούνταν το ίδιο βράδυ, με διοργανωτές τον ΟΠΑΝ του δήμου Πειραιά και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

 

Κατά τη διάρκεια της πρόβας, με παρόντα επάνω στη σκηνή περίπου 60 παιδιά, κατέρρευσε μέρος της σκηνής πάνω στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα παιδιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και τη φθορά μουσικών οργάνων.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά ζητάει την ανάληψη ευθυνών από τους ιθύνοντες για τη μη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την ασφάλεια των μαθητών, για τις κακοτεχνίες στις οποίες οφείλεται η κατάρρευση της σκηνής και για την έλλειψη βοήθειας (νοσηλευτικής ή άλλης) τις πρώτες στιγμές μετά το συμβάν.

Τέλος, ευχόμαστε τη γρήγορη ανάρρωση των μαθητών που χτύπησαν και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους βοηθήσουν. Μαθητές και καθηγητές έκαναν το καλύτερο δυνατό για να προετοιμάσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά

Η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο)

  Την Δευτέρα 28/11/2022 κατά την διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για παράσταση που θα πραγματοποιούταν το ίδιο βράδυ υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου.

   Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων παιδιών, τα οποία μετέβησαν με ατομικά μέσα σε νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις  και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.

Καταγγέλλουμε:

- Την Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και την Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.

- Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα.

-Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών και την προσπάθεια απαξίωσης του. Ζήτησαν μάλιστα την αποχώρηση των παιδιών, με πρόφαση πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα δυσχεράνει την πρόβα που γινόταν σε άλλο χώρο του θεάτρου.

 Δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, των υπεύθυνων καθηγητών, των συνόλων και των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν εκεί και τελούν υπό το καθεστώς ψυχολογικού σοκ και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους.

 Ζητάμε να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αρμόδιους και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Γιώργος Κ. Καββαδίας - drepani.gr (argyrades.gr)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search