• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Πρώτη νίκη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

July 13, 2023 2037

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ύστερα από συνεχείς παρεμβάσεις και πιέσεις του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των συναδέλφων, που παλεύουμε μέσα από αυτόν, ήρθε η πρώτη νίκη για όλους τους συμβασιούχους, που εργαζόμαστε στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Η Δημοτική Αρχή και η Δήμαρχος εξαναγκάστηκαν να μας επιστρέψουν πίσω τα κλεμμένα ημερομίσθα, που είχαν περικόψει με το "έτσι θέλω".

Θυμίζουμε, ότι η Δημοτική Αρχή με "πρώτο βιολί" σε αυτό το αντεργατικό κονσέρτο την ίδια την Δήμαρχο της ΝΔ, κ. Υδραίου, προσπάθησε να μας επιβάλει μαύρη εργασία πριν και μετά τις εκλογές του Μάη και του Ιούνη, καθώς η καθαριότητα εκλογικών κέντρων και άλλων κτηρίων του Δήμου, όπως έχουμε τονιστεί επανειλημμένα, δεν προβλέπεται από τη σύμβασή μας. Θυμίζουμε επίσης πως για να τιμωρήσει όσους δεν υπακούσαμε στις διαταγές της, προχώρησε σε αυθαίρετη περικοπή ημερομισθίων.

Η εξέλιξη αυτή, της καταβολής των κλεμμένων ημερομισθίων, καθώς και η γελοία απόφαση-φιρμάνι που φέρει την υπογραφή της Δημάρχου στις 16/5/2023 (αρ. 17255-ΑΔΑ: 6ΓΒΧ46ΜΓ2Α-ΠΚΤ), αποτελούν ξεκάθαρη παραδοχή από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ότι η σύμβασή μας δεν προβλέπει την εργασία μας για την καθαριότητα εκλογικών κέντρων ή άλλων χώρων του Δήμου, πέρα από σχολεία και σε ό, τι έχει να κάνει με την εκπαιδευτική διαδικασία! Παράλληλα, κάνει φανερό ότι όλες οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της Δημάρχου ήταν αυθαίρετες, αυταρχικές και μοναδικό σκοπό είχαν να εντείνουν την εκμετάλλευσή μας!

Όσα μεθόδευσαν (απειλές, συκοφαντίες κ.λπ) σε βάρος μας, ώστε να επιβάλλουν το ξεζούμισμά μας, έπεσαν στο κενό. Στο κενό επίσης έπεσε και η προσπάθεια με ανθρώπους τους-συναδέλφισσές μας, που τις έβαλαν να μας "πείσουν" ότι είναι υποχρέωσή μας να δουλεύουμε τζάμπα σε μέρες και χώρους που δεν προβλέπει η σύμβασή μας, συναδέλφισσες που σε διατεταγμένη υπηρεσία έκαναν τη "βρώμικη δουλειά", βάζοντας τις κομματικές τους καριέρες και την αντεργατική πολιτική του κόμματός τους πάνω από το κοινό συμφέρον όλων των συναδέλφων!  

Παράλληλα όμως η παραπάνω εξελίξεις δείχνουν και τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα μέσα από το Σωματείο μας! Δείχνουν πως μόνο όταν παλεύουμε οργανωμένα, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα! Δεν είναι τυχαίο πως και οι συναδέλφισσες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας καταφέραμε, μέσα από τον αγώνα και την πίεση που άσκησε το Σωματείο μας, να πληρωθούμε παραπάνω για την καθαριότητα των εκλογικών κέντρων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές!

Συνεχίζουμε διεκδικώντας την πληρωμή, για όσους συναδέλφους εργάστηκαν πέρα από αυτό που προβλέπει η σύμβασή μας, για την καθαριότητα εκλογικών κέντρων αλλά και άλλων χώρων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας πριν και μετά τις εκλογές του Μάη και του Ιούνη, με πρόσθετα ποσά, πέρα από τα προβλεπόμενα μηνιάτικα! Διεκδικούμε και την καταβολή στο ακέραιο όλων των επιδομάτων γάλακτος που χρωστάει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας εδώ και χρόνια σε όλους μας! Συνεχίζουμε τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ-ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search