• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Τσουνάμι στον Πειραιά ενάντια στις διώξεις των εκπαιδευτικών

December 05, 2022 355

 

 
Οι απανωτές διώξεις εκπαιδευτικών στον Πειραιά έχουν ευαισθητοποιήσει και ξεσηκώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καθώς είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση και μετά που ένας διευθυντής εκπαίδευσης (στην προκειμένη περίπτωση ο ΔΔΕ Πειραιά) διώχνει διευθυντές σχολείων επειδή παίρνουν μέρος σε απεργία και καθηγητές επειδή εκφράζουν τη γνώμη τους.
 
 
Μετά τους δυο διευθυντές σχολείων που πήραν μέρος στην απεργία - αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά και την καθηγήτρια Μάγδα Δρούγκα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά που αντέδρασε στον χαρακτηρισμό που έκανε ο ΔΔΕ για τους εκπαιδευτικούς ("ιδιαιτεράκηδες")  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κάλεσε σε "έγγραφες διευκρινίσεις" τον εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Γιώργο Καββαδία στοχοποιώντας, ουσιαστικά, τις απόψεις του.

Όπως δηλώνουν ήδη τόσο η ΕΛΜΕ Πειραιά όσο και δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία και όχι μόνο, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός ΥΠΑΙΘ-ΔΙΔΕ Πειραιά δεν θα περάσει! Αυτό είναι, εξάλλου, το μήνυμα που έστειλε η συγκέντρωση της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 30/11, στην οποία πήραν μέρος εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, παρά την έντονη βροχή!
 
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς, την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ της Αττικής και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ να πάρουν μέρος στη μεγάλη κινητοποίηση στη ΔΔΕ Πειραιά την Παρασκευή 9/12, στις 13.30 μμ
Έγγραφες διευκρινίσεις ζητά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργο Καββαδία γιατί θεωρήθηκαν συκοφαντικές οι απόψεις της παράταξης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που «υιοθέτησε» σε κείμενό του και η κριτική που άσκησε στη ΔΙΔΕ Πειραιά για «παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης».

«Είναι φανερό ότι η παραπάνω δίωξη είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα διώξεων της ΔΙΔΕ Πειραιά» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης – Καλλιθέας – Μοσχάτου.

Από την πλευρά της, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ανοικτή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας του λόγου και της διατύπωσης άποψης! Πλέον -σύμφωνα με τον «λογοκριτή» προϊστάμενο- ποινικοποιούνται τόσο οι θέσεις της παράταξης, η προκήρυξη της αλλά και το άτομο που «τολμάει» να την δημοσιεύει, να την αναπαράγει ή να συμφωνεί μαζί της».

Τα σωματεία εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για «βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας». «Μόνο ο συγκεκριμένος ΔΔΕ τον τελευταίο μήνα έχει καλέσει σε πειθαρχικό 2 Διευθυντές που δεν όρισαν μέντορες/συντονιστές επειδή συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και έχει καλέσει σε γραπτές διευκρινίσεις αναπληρώτρια συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ, πάλι για την διατύπωση των απόψεών της!» επισημαίνει η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Οι ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών
Μετά τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης, Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ν. Σμύρνης προστέθηκαν δεκάδες ΕΛΜΕ και συλλογικότητες

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκράτησης δεν θα περάσει!

Σε έγγραφες διευκρινίσεις (!) από τον ΔΔΕ Πειραιά καλείται ο συναγωνιστής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργος Καββαδίας γιατί τόλμησε (!) να διατυπώσει τις απόψεις του δημόσια! Γιατί αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο τις απόψεις της παράταξης με την οποία δραστηριοποιείται στον Πειραιά -Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής (ΕΑΑ)- με τις οποίες κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και το κλίμα τρομοκρατίας, που προσπαθεί να στήσει ο ΔΔΕ τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς όσο και απέναντι στους μαθητές. Αυτά θεωρήθηκαν «προσβλητικά και συκοφαντικά απέναντι στον προϊστάμενο και για αυτό καλείται σε έγγραφες εξηγήσεις»!

Πρόκειται για ανοικτή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας του λόγου και της διατύπωσης άποψης! Πλέον -σύμφωνα με τον «λογοκριτή» προϊστάμενο- ποινικοποιούνται τόσο οι θέσεις της παράταξης, η προκήρυξη της αλλά και το άτομο που «τολμάει» να την δημοσιεύει, να την αναπαράγει ή να συμφωνεί μαζί της!

Όσον αφορά την κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις για αναφορές «προσβλητικές προς τον προϊστάμενό σας», θα λέγαμε ότι επιβεβαιώνει πλήρως την προσπάθεια λογοκρισίας και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και κριτικής.

Στήνεται μια βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας. Μόνο ο συγκεκριμένος ΔΔΕ τον τελευταίο μήνα έχει καλέσει σε πειθαρχικό 2 Διευθυντές που δεν όρισαν μέντορες/συντονιστές επειδή συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και έχει καλέσει σε γραπτές διευκρινίσεις αναπληρώτρια συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ, πάλι για την διατύπωση των απόψεών της!

Φυσικά, ο ΔΔΕ Πειραιά δεν είναι μόνος του. Μια σειρά ποινές, απειλές για μηνύσεις, κλήσεις σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεις έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι υπάρχει μία κεντρική κατεύθυνση. Ο στόχος: να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, να φιμωθούν οι φωνές που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια σε πολιτικές καταστροφικές για το δημόσιο δημοκρατικό σχολείο και απαξιωτικές για τους εκπαιδευτικούς του.

Να μην αφήσουμε να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας! Στις 30/11 πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση έξω από την ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις. Την επόμενη μέρα ενημερωθήκαμε για την κλήση σε εξηγήσεις του συναγωνιστή Γ. Καββαδία.

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής καταγγέλλει αυτή την συνδικαλιστική δίωξη. Είναι φανερό ότι οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενοχλούν και για να σπάσει το κλίμα των απειλών και των διώξεων ΠΡΕΠΕΙ να πληθύνουν ΑΜΕΣΑ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 

Β΄& Ε΄ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ και ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ

Κάτω τα χέρια από τον εκπαιδευτικό Γιώργο Καββαδία, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ!

Η λογοκρισία, ο αυταρχισμός και η επιβολή δε θα περάσουν!

Καμία δίωξη – καμία απολογία!

 

Φέτος γινόμαστε διαρκώς μάρτυρες ενός κύματος διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών και μελών των Δ.Σ. των εκπαιδευτικών σωματείων για τη συμμετοχή τους σε προκηρυγμένες απεργίες ή για δηλώσεις τους σε ΜΜΕ και ΜΚΔ σχετικά με την πολιτική που υλοποιούν οι κυβερνητικοί υπάλληλοι -προϊστάμενοι στις ΔΙΔΕ κ ΔΙΠΕ. Αυτοί οι τελευταίοι, παίρνοντας παράδειγμα από το ίδιο το υπουργείο, λειτουργούν ως μοχλός του αυταρχισμού και της καταστολής.

Στη ΔΙΔΕ Πειραιά, ο ΔΔΕ έχει πάρει εργολαβία τη δίωξη τόσο απλών μελών, όσο και μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Μετά την κλήση σε πειθαρχικό των 2 διευθυντών Γυμνασίων του Πειραιά (3ου Γυμνασίου Περάματος και 8ου Γυμνασίου Πειραιά) γιατί εφάρμοσαν την απόφαση της ΕΛΜΕ για Απεργία –Αποχή από τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών, μετά την κλήση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδας Δρούγκα για έγγραφες διευκρινήσεις σχετικά με την «συμπεριφορά» της στα πλαίσια κινητοποίησης της ΕΛΜΕ(!), καθώς και την άποψή της για το «θεσμό» των «ιδιαίτερων» μαθημάτων(!), έχουμε και νέο κρούσμα. Αυτή τη φορά «ζητούνται διευκρινίσεις» από το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργο Καββαδία γιατί θεωρήθηκαν συκοφαντικές οι απόψεις της παράταξης της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ που «υιοθέτησε» σε κείμενό του και η κριτική που άσκησε στη ΔΙΔΕ Πειραιά για «παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης»!

Είναι φανερό ότι η παραπάνω δίωξη είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα διώξεων της ΔΙΔΕ Πειραιά. Είναι επίσης προφανές ότι η κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού, τόσο στον Πειραιά, όσο και αλλού συντελείται με άνωθεν κυβερνητική εντολή - παρέμβαση, προκειμένου να μπει φρένο στους αγώνες και τα σωματεία.

Με όπλο τα σωματεία μας, τις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις βάζουμε φραγμό στην κυβερνητική πολιτική διάλυσης των σωματείων και στο εργαστήριο διώξεων των ΔΔΕ και του υπουργείου.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα με νέα πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στη ΔΙΔΕ Πειραιά, όπου θα απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα δίωξης και φίμωσης των εκπαιδευτικών και των μελών των Δ.Σ.

Εμείς τους απαντάμε: Δε θα φιμωθούμε – Δε θα μπει η συνδικαλιστική δράση στον γύψο!

Και να τους θυμίσουμε τα περήφανα λόγια του Μενέλαου Λουντέμη: «Χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο. Δεν θα τα κάνω πάλι τέσσερα εγώ»

 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Κρεσέντο αυταρχισμού από τον ΔΔΕ Πειραιά

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή εκπαιδευτικό Γιώργο Καββαδία!

Η φίμωση του λόγου και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν

Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις!

 

Η Ε ΕΛΜΕ-Θ καταδικάζει την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά κατά του μέλους του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γ Καββαδία. Τον κάλεσε «να δώσει έγγραφες εξηγήσεις» για την ανάπτυξη της συλλογικής πάλης μέσω του σωματείου του και να ..απολογηθεί(!), επειδή προασπίζεται τους συναδέλφους του και τα αναφαίρετα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ο Γ. Καββαδίας είναι στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος με αδιάλειπτη παρουσία, συνεισφορά και δράση στους αγώνες του εδώ και τρεις δεκαετίες, με πλούσια αρθρογραφία και συμβολή στον ιδεολογικό και θεωρητικό εξοπλισμό του εκπαιδευτικού κινήματος απέναντι στην κυρίαρχη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Διώκεται για την αγωνιστική συνδικαλιστική δράση του, γιατί όρθωσε το ανάστημά του και με ασπίδα και λόγχη το δημόσιο λόγο του στηλίτευσε τον αυταρχισμό του ΔΔΕ, υπεράσπισε τους συναδέλφους του που διώκονται. Ύψωσε τείχος απέναντι στην προσπάθεια της Διοίκησης να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να διαμορφώσει καθεστώς φόβου και τρόμου σε όσους απεργούν και αντιστέκονται στην αντιδραστική – αντιεκπαιδευτική πολιτική. Υπεράσπισε το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση γνώμης και’’ δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» της Διοίκησης.

Είναι το τέταρτο περιστατικό ακραίου αυταρχισμού, απόπειρας τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από τη μεριά του ΔΔΕ Πειραιά. Η αρχή έγινε στα τέλη του Σεπτέμβρη όταν ο εν λόγω ΔΔΕ παρέπεμψε στο πειθαρχικό τον διευθυντή του 8ου γυμνασίου Πειραιά επειδή συμμετείχε στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά. Μπροστά στην άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά, την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε για να υπερασπίσει το συνάδελφο, ο ΔΔΕ «απάντησε» με νέα απόπειρα δίωξης ,αυτή τη φορά σε βάρος ενός από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, της αναπληρώτριας Μάγδας Δρούγκα, για έγγραφες διευκρινίσεις σχετικά με την «συμπεριφορά» της στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΕΛΜΕ(!), καθώς και για την άποψή της σχετικά με το «θεσμό» των «ιδιαίτερων» μαθημάτων(!), κλιμακώνοντας έτσι την αυταρχική του συμπεριφορά. Ακολούθησε η παραπομπή σε πειθαρχικό του διευθυντή του 3ου γυμνασίου Περάματος, επειδή συμμετείχε στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά. Ο συν. Γιώργος Καββαδίας είναι το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ΔΔΕ Πειραιά. Τον καλεί να δώσει «έγγραφες εξηγήσεις» και μάλιστα μέσα στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των 3 ημερών, με το πρόσχημα της «συκοφάντησης».

Οι διώξεις των μελών του Δ.Σ ακολούθησαν μετά την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις διώξεις των διευθυντών που αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο αντιδραστικό μέτρο της αξιολόγησης. Επιδιώκοντας λοιπόν τη συνδικαλιστική φίμωση και την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ο εν λόγω διευθυντής, ακολούθησε πιστά τις κατασταλτικές τακτικές της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και τις επιταγές του συνδικαλιστικού εκτρώματος του ν. Χατζηδάκη. Έτσι, άσκησε την τέταρτη πειθαρχική δίωξη ενάντια στο μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γ Καββαδία.

Για τον ΔΔΕ Πειραιά, όποιος έχει διαφορετική άποψη από τη δική του πρέπει να καταστέλλεται. Η στάση του αυτή, τα πογκρόμ των διώξεων στα οποία έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα, δικαιώνουν απολύτως τις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Πειραιά και των εκπαιδευτικών. Ο ίδιος με τη συμπεριφορά του επιβεβαιώνει όσα του προσάπτουν. Αντί λοιπόν ο ΔΔΕ να «διαμαρτύρεται» για «συκοφαντία» όταν τον καταγγέλλουν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, ότι αντιμετωπίζει μαθητές και εκπαιδευτικούς σαν «λογαχός σε στρατώνα» εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», ας κοιταχτεί καλύτερα στον καθρέφτη.

Ο ΔΔΕ Πειραιά αντλεί το θράσος αυτό από την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Ενεργώντας ως «βασιλικότερος του βασιλέως» ακολουθεί πιστά την πρακτική της Κεραμέως, η οποία όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές έσυρε τους εκπαιδευτικούς και τις Ομοσπονδίες τους στα δικαστήρια για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μια ανελέητη τρομοκρατία για να υποτάξει το εκπαιδευτικό κίνημα. Την ίδια και απαράλλαχτη πρακτική εφαρμόζει τώρα ο ΔΔΕ διώκοντας τον Γ. Καββαδία και τους άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Είναι προφανές ότι όλη αυτή η βιομηχανία των διώξεων και της καταστολής στόχο έχει τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, την παράλυση της λειτουργίας των σωματείων και τον πλήρη συνδικαλιστικό αφοπλισμό των εργαζομένων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές, μορφωτικές, συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία και κάθε δημοκράτη εκπαιδευτικό να καταγγείλουν την απαράδεκτη και αυταρχική στάση του ΔΔΕ Πειραιά! Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ να πάρουν τώρα θέση απέναντι στις απανωτές προκλητικές ενέργειες του ΔΔΕ.

Οι απειλές και οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν! Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στον Γ. Καββαδία και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά! Βρισκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωσή τους.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές!

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος            Η γραμματέας

 

Χρήστος Ζαγανίδης      Ειρήνη Σωπιάδου

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search