• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών - Θεσσαλονίκη-Υ.ΜΑ.Θ. την Παρασκευή 13-1/ 2 μ.μ.

January 12, 2023 235

 

Πανεκπαιδευτική - πανελλαδική κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των Νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καλούν σε συγκέντρωση στο Υ.ΜΑ.Θ. την Παρασκευή 13-1-2023. 2 μ.μ.

Ενδεικτικά παραθέτουμε την ανακοίνωση - κα΄λεσμα της Ε΄ΕΛΜΕ & του Ζ΄ΣΕΠΕ

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Μονιμοποίηση τώρα των νεοδιόριστων συναδέλφων ειδικής αγωγής

Υπερασπίζουμε την εργασία μας. Δεν θα επιτρέψουμε την ομηρία τους από το ΥΠΑΙΘ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η ατομική αξιολόγηση!

Κινητοποίηση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Παρασκευή 13/1 στο ΥΜΑΘ στις 2.00 μμ

(Στάση εργασίας από ΟΛΜΕ 11πμ - 2μμ)

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση της ΝΔ με προφορικές εντολές και δηλώσεις, έδωσε οδηγία στις διευθύνσεις να μην υπογράφουν ως οφείλουν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων του 2020 θέτοντας ως προϋπόθεση την εφαρμογή της ατομικής τους αξιολόγησης. Ακόμη ζήτησε να ανακαλέσουν τις μονιμοποιήσεις όσες Διευθύνσεις τις έχουν πραγματοποιήσει.

Η στόχευση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης της ΝΔ είναι φανερότατη. Χρησιμοποιούν την ανάγκη μονιμοποίησης των νεοδιόριστων για να αποδεχτεί η νέα βάρδια εκπαιδευτικών την αξιολόγηση στο σύνολό της (ατομική και αξιολόγηση της σχολικής μονάδας) και να εκβιάσουν το εκπαιδευτικό κίνημα που την αντιπαλεύει.

Οι νεοδιόριστοι του 2020, 2021 και 2022 είναι μόνιμες και μόνιμοι! Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι νέοι/ες συναδέλφισσες/οι όμηροι ενός ωμού εκβιασμού που στόχο έχει να περάσει η ατομική αξιολόγηση. Όλοι αυτοί οι συνάδελφοι έχουν δουλέψει ως συμβασιούχοι με μειωμένα δικαιώματα σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Υποχρεώθηκαν ως αναπληρωτές με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου να συγκεντρώνουν αενάως πρόσθετα πτυχία και μόρια που ποτέ δεν είναι επαρκή, που έχουν δει, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, το συνολικό εισόδημα να μειώνεται δραματικά και τον μισθό να μην φτάνει για να βγει ο μήνας, που τόσα χρόνια δουλεύουν χωρίς καμία υποστήριξη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ με τον νόμο 4823/21 «έχτισε» ένα ακόμη φραγμό που πρέπει οι νεοδιόριστες/οι να τον ξεπεράσουν για να ξεφύγουν από την ανασφάλεια του δόκιμου. Έθεσαν ως τιμωρία για όσες/όσους αξιολογηθούν ως ανεπαρκείς, την παραμονή τους στη δόκιμη περίοδο.

Στο σχολείο της αξιολόγησης γίνονται καθεστώς ο ανταγωνισμός, η ανθρωποφαγία, η κατηγοριοποίηση και το χτύπημα του δημόσιου σχολείου, η διάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, η υποταγή και η χειραγώγηση, η προσαρμογή σε όλα τα αντικεπαιδευτικά σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών στην ακώλυτη μονιμοποίησή τους! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσουμε για μια ακόμα φορά την αξιολόγηση. Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Να είμαστε όλες και όλοι στην κινητοποίηση που οργανώνεται πανελλαδικά από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας και από τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Παρασκευή 13/1 στις 2.00 μμ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η δουλειά και η ζωή μας να μην είναι ένα ατελείωτο κυνηγητό αξιολόγησης και βαθμών, να μην ζούμε με την απειλή και τον εκβιασμό! Διεκδικούμε ένα σχολείο δημοκρατικό, με ισότητα και αλληλεγγύη, ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο με δίχρονη προσχολική αγωγή κι εκπαίδευση, σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, χωρίς ανταγωνισμούς,

αξιολογήσεις και κατηγοριοποίηση, που θα υπερασπίζεται τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη!

Καλούμε το ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσει και να προχωρήσει στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων, όπως οφείλουν. Οι προφορικές οδηγίες και εντολές είναι απολύτως έωλες! Θα συνεχίσουμε με νέες κινητοποιήσεις, δράσεις, αποκλεισμούς στις διευθύνσεις κα με άλλες μορφές αγώνα για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.

Απαιτούμε:

· Άμεση ακώλυτη μονιμοποίηση των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής και όλων των νεοδιόριστων του 2020, 2021, 2022 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

· Καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

· Να καταργηθεί η δόκιμη περίοδος. Ο/Η εκπαιδευτικός να θεωρείται μόνιμος/η με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα με τον διορισμό του.

· Επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα και απαλλαγμένη από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, οργανωμένη από τα πανεπιστήμια.

· Κατάργηση των ν.4692 και 4823 της αξιολόγησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, της απαξίωσης και διάλυσης του δημοσίου χαρακτήρα του Σχολείου.

· Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.

· Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο). Όχι στον γραπτό ΑΣΕΠ, συνέντευξη και κάθε είδους φίλτρου για το δικαίωμα στην εργασία.

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση εργασίας.

· Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

· Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες σε όλα τα σχολεία.

· Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

Καλούμε τους νεοδιόριστους και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη νέα κινητοποίηση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Παρασκευή 13/1 στις 2.00 μ.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

συναδέλφων είναι υπόθεση όλων μας

Όχι στην αξιολόγηση που ο κλάδος έχει καταδικάσει,

διεκδικεί και παλεύει για την κατάργησή της

Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου

 

Ο Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. στηρίζει την κινητοποίηση Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκη-Υ.ΜΑ.Θ. την Παρασκευή 13-1-2023. ώρα 2 μ.μ., Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στη συγκέντρωση . Απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν διετία

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να θέσει τέρμα στην ομηρία των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία ως δόκιμοι νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του νόμου 4823/21, την οποία εξακολουθεί να αντιπαλεύει ο κλάδος. Αποδεικνύει έτσι ότι οι ισχυρισμοί του περί «μη τιμωρητικής αξιολόγησης» είναι ψευδείς και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

Δεν ανεχόμαστε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατρέπονται σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

 

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

 

Δέσποινα Σαββίδου Χρήστος Αναστασιάδης

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search