• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κόντρα στον αντιδραστικό άνεμο της επίθεσης, της υποταγής και της προεκλογικής παραλυσίας, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

January 23, 2023 124

Προεκλογικός παροξυσμός επίθεσης: ατομική αξιολόγηση, ΑΣΕΠ για τους διορισμούς, καψόνι στους νεοδιόριστους

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Κόντρα στον αντιδραστικό άνεμο της επίθεσης, της υποταγής και της προεκλογικής παραλυσίας, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΕΡΓΙΑ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κέντρα εξουσίας βρίσκονται σε παροξυσμό… προεκλογικής επίθεσης. Το καψόνι στους νεοδιόριστους-ες και οι απειλές για εξετάσεις ΑΣΕΠ ως πρόσθετο κριτήριο (ένα ακόμα!) για τους διορισμούς, ακολούθησε η δήλωση της Κεραμέως ότι την άλλη εβδομάδα ξεκινά η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών! Είναι τέτοια η λύσσα του συστήματος, που λίγους μήνες πριν τις εκλογές, τα σχολεία θα γεμίσουν (αν τους αφήσουμε!) από… μισθοφόρους της κυβερνητικής βαρβαρότητας και διάφοροι αξιολογητές θα σουλατσάρουν στις σχολικές αίθουσες για να τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς. Και αυτά, ενώ η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται σε όλη την κοινωνία και (ανεξάρτητα αν περνάει πια στα ψιλά των ειδήσεων), ο πόλεμος στην Ουκρανία μετρά όλο και περισσότερους νεκρούς και φέρνει όλο και πιο κοντά το φρικτό σενάριο.

Είναι φανερό ότι οι κύκλοι του συστήματος και της κυβέρνησης «μέτρησαν» τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που έχουν «απέναντί» τους. Και αντιλαμβανόμενη η κυβέρνηση το μέγεθος της διάλυσης, της υποταγής και της συμμόρφωσης που χαρακτηρίζουν τις ηγεσίες αυτές, νιώθει ότι έχει το πράσινο φως για να περάσει άμεσα σε αυτήν την ποιοτική αναβάθμιση της επίθεσης.

Είναι γνωστό ότι η προεκλογική εποχή δυσκολεύει συνήθως το ξεδίπλωμα αγώνων. Όμως, στην εποχή μας, όπου όλα είναι «έκτακτα» και «εξαιρετικά», ας γίνει και αυτό το όχι σύνηθες: Να γίνουν άμεσα γενικές συνελεύσεις, να συγκροτηθούν απεργίες για να σπάσει τα μούτρα της η επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης. Δεν είναι σχεδιασμός, δεν είναι πολιτικολογία, είναι ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ.

Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από τις εκλογές και από όλα τα κόμματα που έχουν βάλει πλάτη στην επίθεση και στη διάλυση του κινήματος. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει σε ράλι συστημικότητας και συμφωνεί με όλους τους άξονες της επίθεσης ούτε βέβαια από το γνωστό… ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από τις επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή και από τις συναυλίες του. Δεν μπορεί να περιμένει μια άλλη κυβέρνηση να βγει από την κάλπη να σταματήσει τον εφιάλτη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ! Αγώνας θα πει απεργία, τα σχολεία κλείνουν, οι διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους και απευθύνονται στον λαό. Δεν ζητάνε διάλογο με κυβέρνηση και υπουργούς, διεκδικούν δικαιώματα.

Βασική προϋπόθεση για να ξεδιπλωθεί αγώνας με προοπτική νίκης είναι να γίνουν μαζικές συνελεύσεις που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Δεν περιμένουμε τίποτα από ΟΛΜΕ/ΔΟΕ. Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ να πάρουν την πρωτοβουλία μέσα από αυτές τις μαζικές γενικές συνελεύσεις.

ΚΑΤΩ η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους ΜΙΣΘΟΥΣ –Μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και των αναπληρωτών - ΖΩΗ με δικαιώματα – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search