• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

"Αναβάθμιση" σχολείων με τάξεις 28-29 μαθητριών/ών και ανεπαρκείς υποδομές

January 25, 2023 139

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της «αναβάθμισης» εμείς οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούμε να διδάσκουμε σε τάξεις των 28 και 29 μαθητριών/ών, με ελλιπείς και ανεπαρκείς υποδομές, να χρησιμοποιούμε σχολικά εγχειρίδια απαρχαιωμένα και ξεπερασμένα, να εφαρμόζουμε προγράμματα σπουδών του προηγούμενου αιώνα, να εργαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τις οικογένειές μας και να αμειβόμαστε (ειδικά οι νεοδιόριστοι) με μισθούς που οριακά ξεπερνούν αυτούς του ανειδίκευτου εργάτη»

Αυτά αναφέρει η ΕΛΜΕ Ξάνθης σε κείμενό της για τις πρωτοβουλίες του ΥΠΑΙΘ στην αξιολόγηση και τα πρόασφατα νομοσχέδια για τους εκπαιδευτικούς. Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι θα καλέσει πολύ σύντομα σε γενική συνέλευση προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισης.

 

Αναλυτικά  η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης

Μόλις πριν λίγες μέρες το υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε μια ακόμη σειρά τροπολογιών για να ενισχύσει τον περίφημο νόμο περί «Αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού έργου» με τις οποίες η Υπουργός δήλωσε περήφανα ότι ξεκινά η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της «αναβάθμισης» εμείς οι εκπαιδευτικοί εξακολουθούμε να διδάσκουμε σε τάξεις των 28 και 29 μαθητριών/ών, με ελλιπείς και ανεπαρκείς υποδομές, να χρησιμοποιούμε σχολικά εγχειρίδια απαρχαιωμένα και ξεπερασμένα, να εφαρμόζουμε προγράμματα σπουδών του προηγούμενου αιώνα, να εργαζόμαστε σε μεγάλο βαθμό μακριά από τις οικογένειές μας και να αμειβόμαστε (ειδικά οι νεοδιόριστοι) με μισθούς που οριακά ξεπερνούν αυτούς του ανειδίκευτου εργάτη. Ο στόχος της κας Κεραμεως είναι προφανής, να «πουλήσει», για άλλη μια φορά, επικοινωνιακά ένα θέμα προσπαθώντας να βάλει την κοινωνία απέναντι στις/στους «τεμπέληδες» εκπαιδευτικούς δημιουργώντας κοινωνικούς αυτοματισμούς.
Προχωρώντας στο περιεχόμενο της τροπολογίας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1) Μάλλον η Ελλάδα δεν είναι ενιαία χώρα, καθώς σε κάποια μέρη θα λειτουργούν τα ΠΕΚΕΣ και οι ΣΣΕ, σε άλλα οι νέοι σχολικοί σύμβουλοι και σε άλλα όλοι μαζί (!!!).
2) Οι αξιολογήτριες/τές (σχολικοί σύμβουλοι, διευθύντριες/ές σχολείων, ΔΔΕ) θα αξιολογούν χωρίς οι ίδιες/οι να έχουν αξιολογηθεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας διχασμού στον εκπαιδευτικό κλάδο.
3) Η/Ο αξιολογούμενη/ος, μέσα από μια απίστευτα γραφειοκρατική και ανερμάτιστη διαδικασία, θα έχει το δικαίωμα μεν να υποβάλλει ένσταση επί της κρίσης την οποία όμως θα εξετάζει αυτή/ός που την έκανε (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει ...)
4) Μία/Ένας νεοδιόριστη/ος θα τιμωρείται, σε περίπτωση αρνητικής αξιολόγησης, με μη μονιμοποίηση (αν αυτό δεν είναι τιμωρία, τότε τι είναι;). Όσο για την επιβράβευση.... θα μπορεί να αξιοποιήσει τη θετική αξιολόγηση μετά από κάποια χρόνια όποια/ος θελήσει να καταλάβει θέση διευθυντή εκπαίδευσης (ασχολίαστο...)
Κλείνοντας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε την ατελείωτη παραγωγή τροπολογιών επί τροπολογιών της κας Κεραμέως ως απόδειξη της προχειρότητας, της ομολογίας αποτυχίας και της ανικανότητας. Παραδείγματα άφθονα όπως η διαδικασία 9 και πλέον μηνών(!!!) για την τοποθέτηση σχολικών συμβούλων), η επιφανειακή προσέγγιση και η μηδαμινή επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Και βέβαια, μέσα σε αυτόν τον νομοθετικό οίστρο, ξέχασε....το υπουργείο να εφαρμόσει τους δικούς του νόμους και να προχωρήσει σε μονιμοποίηση των διορισθέντων εκπαιδευτικών του 2020 που ήδη διανύουν τον τρίτο χρόνο δοκιμαστικής θητείας.
Το σίγουρο είναι ότι η κα Κεραμέως θα είναι περήφανη, καθώς θα έχει προσθέσει ένα ακόμη «έγινε» στη λίστα των εκτελεσθεισών εργασιών της.
Όσο για το επόμενό της βήμα.… δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε. Σε περίπτωση αντίδρασης του κλάδου, θα προσφύγει στα δικαστήρια με τη γνωστή κατάληξη. 

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης θα καλέσει πολύ σύντομα σε γενική συνέλευση προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις και να προταθούν τρόποι αντιμετώπισης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search