• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

7ο ΕΠΑΛ Λάρισας 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Από Κερατσίνι μέχρι Κρήτη καταλήψεις σε σχολεία– Μήνυμα διαμαρτυρίας από τους μαθητές

March 02, 2023 604

 

Σε αναβρασμό οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα για το τραγικό δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη, αλλά και για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων. Από χθες τουλάχιστον τρία λύκεια του Κερατσινίου βρίσκονται υπό κατάληψη και συγκεκριμένα το 1ο, 3ο ΓΕΛ και το 4ο (Ναυτικό) ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου απευθύνουν κάλεσμα και στους συμμαθητές τους των άλλων σχολείων να «συμμετέχουν στον αγώνα διαρκείας ενάντια στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου» τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μια εκπαίδευση, όπως την ονειρευόμαστε και όχι όπως την ονειρεύονται εκείνοι» Και διατυπώνουν τα αιτήματά τους:

ΟΧΙ στην Ελάχιστη Βάση εισαγωγής

ΟΧΙ στην αξιολόγηση Καθηγητών

ΟΧΙ στην Τράπεζα Θεμάτων

Οι μαθητές τοιχοκόλλησαν και την ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών που καλεί αύριο Παρασκευή 3/3 σε συλλαλητήριο.

«Δεν θα ξεχαστεί» δηλώνουν οι μαθητές

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας με ανακοίνωσή της δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί το έγκλημα και καλεί σήμερα στην τήρηση 1 λεπτού σιγής στην προσευχή ή στις τάξεις, ενώ συμμετέχει μαζί με τους φοιτητές στην πορεία, αύριο, Παρασκευή 3 Μάρτη, στις 12 μ. στα Προπύλαια.

Ταυτόχρονα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Ακόμα μια φορά, φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι ανθρώπινες ζωές, οι ζωές μας δεν μετράνε καθόλου μπροστά στα κέρδη των εταιρειών, στα κόστη που υπολογίζουν οι κυβερνήσεις και το κράτος.

Διαβάζουμε τα λόγια των εργαζομένων του χώρου που εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούσαν ότι πρέπει να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ατύχημα αλλά - όπως πάντα - οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι εταιρείες δεν έδωσαν ούτε ευρώ για την ασφάλεια στις λειτουργίες και τις υποδομές των μετακινήσεων».

Αρκετά σχολεία στην Ελλάδα επέλεξαν με το δικό τους τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη μετά τη σύγκρουση δύο τρένων και πάνω από 40 νεκρούς. Χαρακτηριστική και η παρακάτω εικόνα των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κερατσινίου

 

Τα μηνύματα των μαθητών

Στη Λάρισα μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ, στέκονται δίπλα ο ένας στον άλλον και σχηματίζουν με τα σώματά τους, το σήμα του πένθους, εκφράζοντας τη θλίψη τους για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στο Ολυμπιακό χωριό, οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου, έγραψαν, τοποθετώντας τις τσάντες τους στο προαύλιο του σχολείου: «Δεν ξεχνώ. Τέμπη».

Μεταμόρφωση 

Καταλήψεις σχολείων

Την οργή τους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη εκφράζουν με διάφορους τρόπους οι  μαθητές της Αθήνας που από το πρωί στα σχολεία τους αποφασίζουν αποχές, καταλήψεις κι άλλες μορφές διαμαρτυρίας. Πρόκειται για τα σχολεία: 27ο ΓΕΛ Αθήνας, 7ο-9ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 15ο ΓΕΛ Αθήνας, 2ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης, 27ο ΓΕΛ Αθήνας στον Κολωνό, 6ο ΓΕΛ Ολυμπιακού Χωριού, 3ο ΓΕΛ Πετρούπολης, 4ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής, 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, και 10ο Λύκειο Πειραιά.

Στη Ναύπακτο, οι μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη στο ΕΠΑΛ και το 2ο Λύκειο.

Η κατάληψη, όπως αναφέρουν οι μαθητές, δεν γίνεται για θέματα της σχολικής τους κοινότητας, αλλά προκειμένου να κινητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στην κρατική αδράνεια, όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου που επικαλείται η ΕΡΤ, έντεκα σχολεία τελούν υπό κατάληψη σήμερα από τους μαθητές που με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως να δείξουν συμπαράσταση στις οικογένειες των ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελούν σήμερα το 4ο και το 9ο Γυμνάσιο καθώς επίσης το 1ο, 4ο και το 10 ΓΕΛ, στην πόλη του Ηρακλείου. Ακόμα, λόγω κατάληψης δεν λειτουργούν το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Τυμπακίου, το ΕΠΑΛ Μοιρών, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγίων Δέκα και το ΓΕΛ της Αγίας Βαρβάρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search