• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Αστυνομία έξω από κατειλημμένα σχολεία του Πειραιά

March 20, 2023 350

 

Την ώρα που κάποια σχολεία στον Πειραιά βρίσκονται υπό κατάληψη οι μαθητές αντιμετωπίζονται σαν παραβάτες.

Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί η παρουσία περιπολικού αστυνομίας έξω από σχολεία.

Έξω από Λύκειο του Πειραιά εμφανίστηκε περιπολικό της αστυνομίας που κλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Διευθυντή του σχολείου. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές έχουν καταλάβει το σχολείο από την προηγούμενη εβδομάδα σε ένδειξη συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό του σχολείου. Και σήμερα ξεκίνησαν την κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την «αυταρχικότητα» του Διευθυντή. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου παρά τις πιέσεις και τις απειλές, στη συντριπτική πλειονότητα, δεν πρόκειται να κάνουν τηλεκπαίδευση εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Επίσης περιπολικό της αστυνομίας εμφανίστηκε και σε γειτονικό Λύκειο που βρίσκεται υπό κατάληψη.

Διαμαρτύρονται και στέκονται ενάντια στα βάναυσα μέτρα του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ   – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, αλλά και για την ύλη των πανελληνίων εξετάσεων.

Απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να απαντήσει μαζικά και δυναμικά. Όλοι οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι, τα όργανα των μαθητών, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και η ΟΛΜΕ πρέπει να χτίσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις πολιτικές, που πέραν της υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης επιδιώκουν και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία.

ΕΛΜΕ Πειραιά : Κανείς συνάδελφος να μην συμμετέχει σε  τηλεκπαίδευση σε περίπτωση κατάληψης του σχολείου

Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει έναν χειμώνα φτώχειας και εξαθλίωσης για τον λαό και τη νεολαία, κλιμακώνεται και η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Επιδιώκει, με τρομοκρατία, να κάνει βήματα στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και την ίδια στιγμή να θάψει στη γέννησή τους ενδεχόμενες μαθητικές αντιδράσεις. Θυμίζουμε ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες επιπλέον της φτώχειας που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, είναι αντιμέτωποι και με ένα σύνολο ταξικών εξεταστικών φραγμών και άλλων αντιλαϊκών μέτρων στην εκπαίδευση: Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων, Σχολές Κατάρτισης κ.α. Συνολικά, το δικαίωμα στις σπουδές και στη Δωρεάν Παιδεία χτυπιέται ακόμα πιο δραστικά.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε κοινά συμφέροντα και στόχους με το λαό και τα παιδιά του: τη δωρεάν δημόσια παιδεία για όλες και όλους, ενάντια στους φραγμούς, τις κατηγοριοποιήσεις και τον αυταρχισμό.

Φαινόμενα σπασιμάτων καταλήψεων με τροχούς σε αλυσίδες είναι ξένα προς το κλίμα δημοκρατίας που υπερασπιζόμαστε οι εκπαιδευτικοί. Δίνουν στους μαθητές την εντύπωση ότι είμαστε μια ακόμα μονάδα καταστολής τους. Ο ρόλος του εκπαιδευτικού, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αυτός.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα τέτοια φαινόμενα και καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν ένα κλίμα δημοκρατίας δίπλα στην πληττόμενη νεολαία. Να ανοίξουν την συζήτηση με τους μαθητές/μαθήτριές τους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, τους βασανίζουν.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόπειρα του νέου ΔΙΔΕ Πειραιά να εφαρμόσει με υπερβολική ζέση –σαν πρόθυμος από καιρό-την κατεύθυνση του Υπουργείου να χρησιμοποιήσει τον κλάδο ως απεργοσπαστικό μηχανισμό των μαθητικών κινητοποιήσεων αλλά και καταδότη μαθητών, μέσω της πραγματοποίησης τηλεκπαίδευσης σε υπό κατάληψη σχολεία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μην κάνουν webex σε υπό κατάληψη σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ (379/29-9-2021) έχει κηρύξει απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

Εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς να οργανώσουμε τους κοινούς αγώνες μας για δωρεάν δημόσια παιδεία για όλες και όλους, ενάντια στους φραγμούς, τις κατηγοριοποιήσεις και τον αυταρχισμό.

Απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 έχει κηρυχθεί απεργία αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία. Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), καθώς ο ν.4807/21 που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας ορίζει:

«1. Η υπηρεσία του φορέα που είναι αρμόδια για την παροχή εξοπλισμού και την πληροφοριακή υποστήριξη, προμηθεύει τον υπάλληλο με τον απαραίτητο και κατάλληλο για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων του μέσω τηλεργασίας, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και τεχνολογική συσκευή (εφεξής «Σταθμός Τηλεργασίας») και παρέχει υποστήριξη για την εγκατάστασή του, εφόσον τούτο είναι επιθυμητό από τον υπάλληλο…».

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search