• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

H παρέμβαση στην εκδήλωση - πρόκληση του ΔΔΕ Πειραιά αφήνει θετικές παρακαταθήκες.

March 20, 2023 257
 ενοτητα αντιστασης ανατροπης από www.e-prologos.gr

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

( ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ | ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ )

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Μάρτης 2023                                                                This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

ΔΕΛΤΙΟ:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Πειραιά αλλά και εκπροσώπων τοπικών σωματείων στο Δημοτικό Θέατρο ενάντια στη διημερίδα που διοργάνωνε ο ΔΔΕ Πειραιά "για την προσφορά των ιδιωτικών σχολείων". Σε μια περίοδο όπου μια σειρά αγαθών (υγεία, νερό κ.α.) ιδιωτικοποιούνται, όπου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εισάγονται σαν λογική και μέσα στη δημόσια εκπαίδευση, μια τέτοια εκδήλωση αποτέλεσε πρόκληση για τον λαό και τα παιδιά του.

Σε μια μαζική κινητοποίηση μαζεύτηκαν οι εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι άλλων κλάδων έξω από το Δημοτικό Θέατρο και φώναξαν συνθήματα υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για τα παιδιά του λαού. Καταγγέλλοντας παράλληλα τη διαφήμιση του ΔΔΕ στα ιδιωτικά σχολεία, στα οποία οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και οι γονείς των μαθητών πρέπει να έχουν παχυλές τσέπες για να μπορούν να φοιτήσουν.

Ο ΔΔΕ επεδίωξε να μπει στον χώρο της εκδήλωσης με τσαμπουκά και με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Κάτω από τα συνθήματα και τις αποδοκιμασίες πήγε σε πλαϊνή πόρτα.

Εκπαίδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι ακύρωσαν την ημερίδα-ντροπή του ΔΔΕ  Πειραιά για τα ιδιωτικά σχολεία | Alfavita

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μπήκαν μέσα στον χώρο του δημοτικού θεάτρου, φώναξαν συνθήματα και κατήγγειλαν ξανά τη διημερίδα, η οποία εν τέλει ακυρώθηκε. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρα θετικό αποτέλεσμα της παρέμβασης που έγινε.

Φάνηκε για άλλη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος και η δουλειά  του -κάθε- ΔΔΕ. Να ακολουθεί και να προωθεί τις πολιτικές στοχεύσεις του Υπουργείου. Δεν υπάρχει άλλος ρόλος.

Πάρα την εμφανή παρουσία της αστυνομίας, καθώς και ασφαλιτών, η αποφασιστικότητα των συναδέλφων, αλλά και η συνολική κατακραυγή που είχε ήδη διαμορφωθεί, ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν στη ματαίωση της... σεμνής τελετής.

Οι φήμες για υποβολή μηνύσεων από τον ΔΔΕ -αν είναι ακριβείς- επιβεβαιώνουν τη σταθερή κυβερνητική επιλογή να επιχειρεί να διώξει τη συνδικαλιστική δράση.

Σίγουρα η παρέμβαση αυτή αφήνει θετικές παρακαταθήκες. Για αυτό πρέπει να δυναμώσουν τα μέτωπα αγώνα που έχουν οι εκπαιδευτικοί και ο λαός μπροστά τους. Με συνελεύσεις - διαδηλώσεις - απεργίες να ανατρέψουμε τις πολιτικές που διαλύουν τα δικαιώματά μας αλλά και των μαθητών μας.

Υ.Γ. για τις αθλιότητες που περιέχονται σε σχετική ανακοίνωση με υπογραφή "το ΔΣ της ΔΑΚΕ Πειραιά" θα υπάρξει άμεσα νέα αναλυτική τοποθέτηση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search