• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Από πτώση σοβάδων τραυματίστηκε μαθητής και ένας άλλος γλύτωσε από τύχη

March 23, 2023 522

 

Έπεσε κομμάτι σοβά στο κεφάλι μαθήτριας εν ώρα μαθήματος -γυμναστικής- στο προαύλιο. Κι αυτή είναι ακόμα μία είδηση από τις πολλές παρόμοιες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ολοένα και πιο συχνά τελευταία.

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, σε ώρα μαθήματος, γυμναστικής που τα παιδιά ήταν στο προαύλιο, έπεσε ένας σοβάς από τον γείσο του κτιρίου στο κεφάλι μαθήτριας. Το κτίριο είναι παλιό, του 1965, αλλά δεν υπάρχει συντήρηση, καταγγέλλουν οι γονείς.

Κλειστά παραμένουν το 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Βύρωνα μετά από την αποκόλληση ολόκληρων κομματιών από την ταράτσα - Το κτιριακό πρόβλημα «δεν είναι τωρινό ούτε εμφανίστηκε ξαφνικά» καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Κλειστά παραμένουν τις τελευταίες ημέρες το 1ο Γυμνάσιο και 1ο ΓΕΛ Βύρωνα μετά από την αποκόλληση ολόκληρων κομματιών από την ταράτσα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας μαθητής και ένας άλλος να γλυτώσει από τύχη. Αποφασίστηκε το σχολείο να μείνει κλειστό για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 2 Απριλίου, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης.

Η Ελλάδα διαχρονικά στις χαμηλότερες θέσεις στην ΕΕ στις χρηματοδοτήσεις για την παιδεία

Το πρόβλημα είναι γενικό, ανέφερε ο δήμαρχος Βύρωνα, καταγγέλλοντας την κεντρική πολιτική της μείωσης κονδυλίων για την παιδεία. «Μας μεταφέρουν συνεχώς αρμοδιότητες χωρίς να μας εξασφαλίζουν προσωπικό και χρήματα. Τα κονδύλια έχουν μειωθεί την τελευταία δεκαετία πάνω από 50%. Για συντήρηση 18 σχολικών κτιρίων παίρνουμε 100.000 ευρώ και τα περισσότερα κτίρια είναι παλιά και θέλουν πολλή δουλειά και συντήρηση. Σκεφτείτε ότι στην τεχνική μου υπηρεσία έχω 4 μηχανικούς και πέρα από τις συντηρήσεις των σχολείων πρέπει να κάνω μελέτες για άλλα έργα και να προχωρήσουν 7 έργα που γίνονται τώρα. Πόσα να κάνουμε και τι να προλάβουμε;» τόνισε, αναλαμβάνοντας, ωστόσο, την ευθύνη «ότι δεν προβλέψαμε πως θα μπορούσε να πέσει κάποιος σοβάς στο σχολείο».

Καταλήγει με τα πρόσφατα έργα που έκανε ο δήμος για τα σχολεία: «Το 2019 κάναμε στατική μελέτη σ’ αυτό το σχολείο. Το 2022 κάναμε προσεισμικό έλεγχο σ’ όλα τα σχολεία του Βύρωνα, με μια χρηματοδότηση από το “Αντώνης Τρίτσης” και ακολουθεί και δεύτερη χρηματοδότηση για πιο βαριές μελέτες και να λυθούν τα ζητήματα που εντοπίστηκαν στον πρώτο έλεγχο».

Επισημαίνουμε πως άμεσα ξεκινά ο προσεισμικός έλεγχος των δημόσιων κτιρίων και των σχολείων. Στο 80% των δημόσιων κτιρίων και στο 44% των σχολείων δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος.

«Ο πρωτοβάθμιος έλεγχος θα γίνει μέσα σε 6-8 μήνες από εκεί που κάναμε 20 χρόνια για να ελέγξουμε το 30% των σχολείων. Το ΤΕΕ θα κάνει τους ελέγχους με την εποπτεία και την επιστημονική συνδρομή του ΟΑΣΠ, που θα έχει και τη βάση δεδομένων για όλα τα κτίρια της χώρας. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα φτιαχτεί θα καταχωρούνται οι έλεγχοι με ηλεκτρονικό τρόπο όχι με δελτία που γίνονταν παλαιότερα. Τα στοιχεία αυτά αν είναι σωστά και επαρκή πηγαίνουν απευθείας στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, αν δεν είναι δεν μπορούν να αποσταλούν για καταχώρηση», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2019 οι κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση στην ΕΕ-27 ανήλθαν στα 654 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 4,7% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα ήταν στην τρίτη χειρότερη θέση (4,0% του ΑΕΠ), με τις δαπάνες να υπολείπονται σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κατά 0,7%.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε επίπεδο ΕΕ, η Ελλάδα καταλαμβάνει διαχρονικά μία από τις χαμηλότερες θέσεις όσον αφορά τον προϋπολογισμό για την παιδεία ως ποσοστό του ΑΕΠ.

 

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search