• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Θράσος Μπαμπινιώτη: Ασφαλές το σχολικό περιβάλλον στο Αρσάκειο -Ζητεί & αύξηση διδάκτρων (έγγραφα)

April 13, 2023 745

 

 

Την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία συγκλονίστηκε από το περιστατικό άγριας βίας στο Αρσάκειο Σχολείο και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για το αποτρόπαιο περιστατικό όπου 15χρονοι πέρασαν πετονιά σε λαιμό συμμαθητή τους, ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής  Εταιρείας (δηλαδή του Αρσακείου) Γεώργιος Μπαμπινιώτης, όχι μόνο φαίνεται να «σφυρίζει» αδιάφορα αλλά χαρακτηρίζει “ασφαλές το σχολικό περιβάλλον”, ενώ ζητά και αύξηση διδάκτρων!!!!

 

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου και κυρίως ο κ. Μπαμπινίωτης φαίνεται ότι έχουν επιλέξει να σπρώξουν κάτω από «χάλι» τα γεγονότα και να υποβαθμίσουν το σκληρό περιστατικό βίας αλλά και γενικότερα τις περιπτώσεις bullying. Και ενώ από τη μια πλευρά επιλέγουν να σημάνουν «σιωπητήριο» για το συγκεκριμένο γεγονός από την άλλη εμφανίζονται ιδιαίτερα λαλίστατοι όταν εκδίδουν ανακοίνωση για να εξηγήσουν στους κηδεμόνες ότι θα αυξήσουν τα δίδακτρα του σχολείου!!!

Στα κάγκελα οι γονείς…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
 
Μητέρα μαθήτριας σχολιάζοντας την άγρια επίθεση που έγινε στο σχολείο και μιλώντας στον ANT1 κατήγγειλε ότι το Αρσάκειο υποβάθμισε το περιστατικό, ενώ «κάρφωσε» και τον Γιώργο Μπαμπινιώτη για πρόσφατη ομιλία του προς τους γονείς, όπου ζήτησε να μην είναι υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά!!!
 
Μπροστά στη στάση του κ. Μπαμπινιώτη η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων των Αρσακείων Σχολείων εξέδωσε ανακοίνωση καθώς παρέμενε άφαντος και δεν είχε τοποθετηθεί για το άκρως επικίνδυνο περιστατικό, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία της για το συμβάν και καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα.
 
«Ζητείται άμεσα και διά ζώσης επίσημη και αναλυτική ενημέρωση από τον κ. πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής αναφορικά με τα τρέχοντα γεγονότα. Ως γονείς και κηδεμόνες αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδοκιμάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνοντας πως «μέχρι την έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης, η ομοσπονδία μας δεν έχει την παραμικρή επίσημη ενημέρωση από τον κ. πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας», καθώς «όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το γεγονός αυτό, προέρχονται από δημοσιογραφικές πληροφορίες και από διάσπαρτες φήμες».
 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Επιχείρηση επικίνδυνου κατευνασμού από Μπαμπινιώτη

Ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ωστόσο ακολουθώντας τη γνωστή τακτική όσον αφορά τα εν οίκω των Αρσακείων, επιλέγει να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα γεγονότα, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να κατευνάσει την οργή των γονιών.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, μετά την έντονη αντίδραση των γονιών και το αίτημα να συναντηθεί μαζί τους, ο κ. Μπαμπινιώτης στις 6 Απριλίου 2ο23 απέστειλε επιστολή  προς τον Πρόεδρο τής Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για να τον …ενημερώσει ότι «προς το παρόν δεν γνωρίζω και δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο στις πληροφορίες που δόθηκαν με την ανακοίνωση τής Διοίκησης η οποία σάς εστάλη»!!

Συγκεκριμένα ανέφερε στην επιστολή του:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Επί τού αιτήματός σας για συνάντηση προς ενημέρωση για το θλιβερό συμβάν που έλαβε χώραν σε Γυμνάσιο τού Ψυχικού, σάς καθιστώ γνωστό ότι προς το παρόν δεν γνωρίζω και δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο στις πληροφορίες που δόθηκαν με την ανακοίνωση τής
Διοίκησης η οποία σάς εστάλη. Πρόκειται για μια εν εξελίξει εσωτερική διαδικασία συζητήσεως τού θέματος και λήψης αποφάσεων από το μόνο αρμόδιο όργανο που είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων τού συγκεκριμένου Γυμνασίου όπως καθορίζεται από την σχολική νομοθεσία.

Παράλληλα, σάς πληροφορώ ότι έχει ξεκινήσει και προχωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζητήθηκε και από το Διοικητικό Συμβούλιο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Ωστόσο, για την γενικότερη συζήτηση τού θέματος τής αγωγής των μαθητών μας στα Αρσάκεια και προβλημάτων που κατά καιρούς εμφανίζονται, θα προσδιορίσουμε από κοινού ευρύτερης συνθέσεως συνάντηση ώστε να προκύψουν απτά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων στην ανακοίνωση της, είχε αναφέρει:
 
«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους. Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους. Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών».

Η απόφαση του Συμβουλίου των Διδασκόντων για το μέλλον των έξι μαθητών αναμενόταν να βγει τη Μεγάλη Τρίτη, ωστόσο ακόμα και τώρα δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, η καθυστέρηση στην λήψη των σχετικών αποφάσεων φουντώνει τις εικασίες πως το σχολείο ελπίζει μετά το Πάσχα η κατάσταση θα έχει εκτονωθεί. Σε κάθε περίπτωση όμως το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να συνυπάρχουν στο ίδιο περιβάλλον οι θύτες και το θύμα δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

“Ασφαλές περιβάλλον” και αύξηση διδάκτρων

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr. ο κ. Μπαμπινιώτης είναι έκθετος και για ένα ακόμη γεγονός: Με επιστολή προς τους γονείς μόλις τρεις ημέρες πριν από την αποκάλυψη του περιστατικού σε επιστολή του προς τους γονείς με την οποία ζητά αύξηση διδάκτρων από 6% μέχρι 9%!!!, διαβεβαιώνει ότι:  “Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να φοιτούν οι μαθητές/μαθήτριές μας σε ασφαλές, καταλλήλως και εντατικά εποπτευόμενο σχολικό περιβάλλον, ώστε να προλαμβάνουμε και να αποφεύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα τα οποία πληροφορούμεθα καθημερινώς από τα Μέσα Ενημέρωσης. Ένας ολόκληρος κόσμος (Διοικητικό Συμβούλιο, εκπαιδευτικοί, διευθυντέςυποδιευθυντές, συντονιστές, Εποπτεία, Συμβουλευτική Υπηρεσία, διοικητικοί υπάλληλοι, επικουρικό προσωπικό) εργάζεται γι’ αυτόν τον σκοπό σ’ έναν ιστορικό μη κερδοσκοπικό σχολικό οργανισμό 187 χρόνων προσφοράς στην Παιδεία μας με πάνω από 300.000 απόφοιτες και αποφοίτους των Αρσακείων Σχολείων που διακρίνονται και διαπρέπουν στην ελληνική κοινωνία.

 

 

 
 

Εμείς θα σημειώναμε ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας», δεν συμφωνείτε κ. Μπαμπινιώτη;

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search