• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Εκπαιδευση

Και σήμερα κατέρρευσε η Τράπεζα Θεμάτων και το αφήγημα για τους χάκερ

May 30, 2023 1104

 

Γράφει ο Δραπανι-φόρος

Και σήμερα χάος στα Λύκεια από την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων - Καμιά πρόσβαση δεν έχουμε λένε ανήσυχοι και αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν από τα ξημερώματα να κληρώσουν τα σημερινά θέματα των εξετάσεων

Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί από τις 6 το πρωί προσπαθούν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και δεν έχουν καμιά δυνατότητα πρόσβασης.

Σήμερα δίνουν εξετάσεις στα Λύκεια όλες οι τάξεις καθώς οι εξετάσεις της Γ΄ Λυκειου που δεν έγιναν χθες έχουν μεταφερθεί για σήμερα. Έτσι το πρόβλημα για τους υποψηφίους των πανελλαδικών που χάνουν και δεύτερη μέρα από την προετοιμασία τους είναι οξύτατο, όπως και τεράστια ψυχολογική επιβάρυνσή τους.

Θυμίζουμε ότι η τράπεζα θεμάτων είχε καταρρεύσει πανελλαδικά χθες το πρωί και τελικά άρχισε να υπολειτουργεί μετά τις 9:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει δύο ώρες η έναρξη των εξετάσεων της πρώτης βάρδιας, πράγμα που παρέσυρε και τη δεύτερη βάρδια που θα ξεκινούσε κανονικά στις 10:30.

Το αποτέλεσμα ήταν ή να αναβληθούν εξετάσεις –ακόμα και της Γ΄ λυκείου σε κάποια σχολεία, ή να παραβιαστεί όχι μόνο το ωράριο των μαθητών, αλλά και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί από αυτούς ήταν στα σχολεία τους από τις 7:00 το πρωί.

trapeza tuematvn

Η σημερινή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων οδηγεί και στην κατάρρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος περί χάκερ. Άλλωστε  από τη Δευτέρα υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα είχε αρχίσει ήδη να καταγράφεται από το Σαββατοκύριακο χωρίς όμως να δοθεί από τους υπευθύνους η ανάλογη σημασία. Από την άλλη πλευρά δείχνει την έλλειψη πλέγματος προστασίας για τέτοιο ενδεχόμενο σε συνδυασμό με την προβληματική λειτουργία του ΙΕΠ σε μία σειρά από θέματα.

Φαίνεται πώς έχουν δίκιο από πολλές πλευρές οι εκπαιδευτικοί που ζητούν την οριστική και αμετάκλητη πτώση της Τράπεζας Θεμάτων, γιατί συνοπτικά:

-ακυρώνει και εργαλειοποιεί τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τον αποσυνδέει από το επιστημονικό αντικείμενο του και τους μαθητές\τριες που δίδαξε όλη τη σχολική χρονιά

- μετατρέπει τον εκπαιδευτικό από παιδαγωγό σε διεκπεραιωτή εξετάσεων.

- Ακυρώνει στην πράξη τη βασική αρχή της επιστημονικής και παιδαγωγικής ελευθερίας, καταργεί την παιδαγωγική αρχή της διαμόρφωσης των θεμάτων, με κριτήριο το ρυθμό αφομοίωσης της διδασκόμενης ύλης από τους μαθητές μας και τη δυνατότητα απόδοσής τους.

- εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, εξωθεί στη μορφωτική απόρριψη τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, επιτείνει τις κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση.

- αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για τη σύνδεση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των μαθητών με την αξιολόγηση σχολείων και των εκπαιδευτικών, για την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την «ελεύθερη επιλογή σχολείο

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search