• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Μαρτυρική Εύβοια: Μετά τις φωτιές, πλημμύρες (2021), Φωτιές (2019), πλημμύρες (2020) – Επιβεβαιώνεται ένα διαχρονικό έγκλημα (φωτο και βίντεο)

October 10, 2021 92

 

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, που μετά τον πύρινο εφιάλτη του καλοκαιριού η κακοκαιρία προκαλεί νέες μεγάλες καταστροφές στην ανοχύρωτη περιοχή.

Όλη τη νύχτα οι σφοδρές βροχοπτώσεις χτυπούσαν την ήδη πληγωμένη περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους και των αντιπλημμυρικών έργων.

Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Μαρτυρική Εύβοια: Φωτιές και πλημμύρες (2021), Φωτιές (2019), πλημμύρες (2020) – Επιβεβαιώνεται ένα διαχρονικό έγκλημα (φωτο και βίντεο)

Πρόπερσι, το 2019, φωτιές έκαψαν χιλιάδες στρέμματα στην Εύβοια. Πέρσι (2020) τον Αύγουστο πλημμύρες, καταστροφές, νεκροί. Φέτος τον Αύγουστο καίγεται η βόρεια Εύβοια. Δάση, σπίτια, περιουσίες, υποδομές καταστρέφονται.

 

Επιβεβαιώνεται ένα διαχρονικό έγκλημα. Μόνος υπεύθυνος για την καταστροφή που συντελείται δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που έχει εγκαταλείψει κάθε πολιτική πυροπροστασίας. Είναι η ίδια αυτή πολιτική που κάθε χρόνο οδηγεί σε πλημμύρες ολόκληρες περιοχές γιατί δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα και σε καταστροφικές πυρκαγιές που στο παρελθόν έχουν οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο πολλών ανθρώπων κατάγγειλε το Μ-Λ ΚΚΕ.

Αύγουστος 2021 νέες πυρκαγιές καίνε την βόρεια Εύβοια από άκρη σε άκρη. Με το πύρινο μέτωπο να συνεχίζει ανεξέλεγκτα την καταστροφική του πορεία προς τα ανατολικά, κατευθυνόμενο προς τις ακτές του Αιγαίου. Πάνω από 15 χλμ το πύρινο μέτωπο. Εκτός ελέγχου η κατάσταση, ελάχιστα τα εναέρια μέσα στην περιοχή.

Αυτά το φετινό Αύγουστο.


 Ας δούμε και τον Αύγουστο του 2020

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2020. 6 νεκροί από τις πλημμύρες, μεταξύ τους ένα βρέφος 8 μηνών.

Για μια ακόμα φορά η Εύβοια αντιμετώπισε προβλήματα με τις βροχοπτώσεις κυρίως λόγω της ελλείψεις έργων και υποδομών θωράκισης.

ΠΗΓΗ: e-prologos.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search