• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Όταν η «σωστή πλευρά της ιστορίας», δείχνει τόσο διαστρεβλωμένη Όταν η «σωστή πλευρά της ιστορίας», δείχνει τόσο διαστρεβλωμένη

Γάζα: Σαμπάνια και αίμα

November 23, 2023 714

ΠΗΓΗ:  - kosmodromio

Οι εταιρείες όπλων ανθίζουν και οι εταιρείες κατασκευών αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τη ρυμοτομία των νέων πόλεων-νεκροταφείων.

Μόνο ως υπενθύμιση της παταγώδους αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας για επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος, μπορεί να αντιμετωπιστεί η επερχόμενη Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό (29 Νοεμβρίου).

Το χειρότερο, το πλέον επώδυνο, είναι η συνειδητοποίηση ότι μέρος της αποτυχίας βαρύνει όλους μας. Όλους τους πολίτες. Παγκοσμίως. Όσους ανέχονται ακόμη να παρακολουθούν κάποιους να μεταφέρουν φέρετρα, όταν -την ίδια στιγμή- άλλοι μεταφέρουν βαρύτιμες δερμάτινες βαλίτσες με κέρδη δισεκατομμυρίων.

Η πολυθρύλητη «βιομηχανία του πολέμου», δεν είναι αστικός μύθος. Οι εταιρείες όπλων ανθίζουν μέσα από τον μαρασμό κοινωνιών και κρατών. Οι διεθνείς εταιρείες κατασκευών και υποδομών, αναλαμβάνουν με το αζημίωτο τη ρυμοτομία των νέων πόλεων-νεκροταφείων, στα θεμέλια των οποίων κείτονται χιλιάδες άψυχα κορμιά.

Και κάπου στο βάθος της αίθουσας συσκέψεων των ακριβών κοστουμιών και γούστων, χαμογελούν οι bangsters. Golden boys, τα οποία λόγω και έργω ακροβατούν μεταξύ του τραπεζίτη (banker) και του κακοποιού (gangster).

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν υπέβαλε αίτημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για βοήθεια ύψους 105 δισ. δολαρίων. Εξ αυτών 75 δισ. θα κατευθυνθούν σε Ουκρανία και Ισραήλ και ακόμα 30 δισ. για τη Γάζα, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να πηγαίνει σε στρατιωτικές ανάγκες.

Τράπεζες όπως η TDbang και η Morgan Stanley, αναμένουν νέα κέρδη, τεράστια έσοδα για εταιρείες της πολεμικής βιομηχανίας με τις οποίες συνεργάζονται, καθώς έχουν επενδύσει σε αυτές.

Οι βιομηχανίες όπλων και ο τομέας αεροναυπηγικής έχουν εμφανίσει άνοδο +7%.

Τα στελέχη των τραπεζικών κολοσσών διαπιστώνουν ότι «η Χαμάς έχει δημιουργήσει επιπλέον ζήτηση σε όπλα.Υπάρχει τεράστια ζήτηση και ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη», σημειώνουν.

Μετρημένα. Ζυγισμένα.

«Τέλεια εξέλιξη» για το portfolio της Raytheon Defence, μετοχές της οποίας διαθέτει ο τραπεζικός κλάδος των ΗΠΑ, καθώς μόνο η Morgan Stanley, έχει επένδυση της τάξεως των 3 δισ. δολαρίων.

«Ακούσατε-ακούσατε»
Άνοδος και για τη μετοχή της General Dynamics. Ο μεγαλύτερος παραγωγός βλημάτων πυροβολικού των ΗΠΑ είχε ήδη αυξήσει την παραγωγή πυροβολικού για να καλύψει τις ανάγκες εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία Τώρα, η εταιρεία εργάζεται για να αυξήσει την παραγωγή έως και τις 100.000 μονάδες το μήνα, από 14.000!

«Νομίζω ότι η κατάσταση στο Ισραήλ θα ασκήσει μόνο ανοδική πίεση σε αυτή τη ζήτηση», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της General Dynamics.

Σχεδόν 14 χιλιάδες οι νεκροί στην Γάζα. Ανάμεσα τους, περισσότερα από 5.000 παιδιά.


Όταν η «νόμιμη αυτοάμυνα» τρομάζει περισσότερο από την επίθεση. Όταν η ανθρώπινη ζωή, αντιμετωπίζεται ως εκπτωτικό προϊόν στο χρηματιστήριο του πολέμου και μετέπειτα της αποκατάστασης των ρημαγμένων πόλεων και υποδομών.

Όταν η «σωστή πλευρά της ιστορίας», δείχνει τόσο διαστρεβλωμένη. Τόσο τραγικά λάθος…

29 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης (;) προς τον Παλαιστινιακό λαό

Όταν έβλεπα τον Αλαντίν στην Disney με το τζίνι
τα αδέλφια μου γαζώνανε κάτω στην Παλαιστίνη
Μα σε ευχαριστώ Θεέ, που έχω και έναν ΟΗΕ
και να ενδιαφερθώ για αυτά δεν χρειάστηκε ποτέ

Να είναι καλά και το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες
της θρησκείας το αδελφάτο, όλες τις παιδεραστίες
Μα όμως πάνω από όλα τα άλλα, στου μεγάρου μας τη σάλα
δεν θα είχες την κουτάλα, αν δεν ήσουν καπιτάλα.

Σε αυτή την μηχανή, του κόσμου οι λαοί
αντί για λάδι καίνε ανθρώπου αίμα
μα αλλάζουν οι καιροί και θα έρθει και η στιγμή
και ο δούλους θα είναι αυτός που βάζει στέμμα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search