• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Να μην προχωρήσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!»

February 02, 2022 540

Την απόλυση των 1080 εργαζομένων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση των δύο χωριστών διαγωνισμών πώλησης της ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας και Εργασίας Κ. Χατζηδάκης. Στόχος της κυβέρνησης όπως γνωστοποιήθηκε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων είναι οι διαγωνισμοί να πραγματοποιηθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου – μέσα Μαρτίου. 

Οι εργαζόμενοι έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι πληροφορήθηκαν την πρόθεση της Κυβέρνησης να απολυθούν πριν το τέλος του μήνα, ενώ θα πρέπει να αποχωρήσουν και από τους οικισμούς που διαμένουν.
«Να μην προχωρήσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και της κυβέρνησης, η οποία ήταν σύσσωμη, εκπροσωπούμενη από όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία. Συγκεκριμένα από τη μεριά της κυβέρνησης παραβρέθηκαν οι κ. Σταϊκούρας, κ Σκρεκας, κ Χατζηδάκης, συνοδευόμενοι από τα επιτελεία των υπουργείων τους. Η κυβέρνηση ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές εξέφρασε την πρόθεση της να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στο Φλεβάρη.

Πρόκειται για ικανοποίηση του παγίου αιτήματος των επενδυτών να απαλλαχθούν από τα ” βαρίδια” εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ενημέρωσε πως αίτημα των επενδυτών είναι να αποχωρήσουμε από τους οικισμούς που διαμένουμε και πως παλεύει να τους πείσει να μπορούν να κατοικήσουν όσοι και αν και εφόσον απορροφηθούν με τον επενδυτή. Άρα συνάδελφοι επιβεβαιωθηκαμε οι εργαζόμενοι όταν χαρακτηρίζαμε το σχέδιο της κυβέρνησης εγκληματικό που δε διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και οδηγεί σε μαρασμό όλη την περιοχή. Εξειδικεύοντας σε άξονες την τύχη των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ εργαζομένων, έθεσε τα εξής :

1. Όλοι θα απολυθούν ταυτόχρονα και λάβουν αποζημίωση με τρόπο υπολογισμού το νόμο 4093/2012.
2. Οι εργαζόμενοι 55 χρόνων και πάνω θα απορροφηθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέχρι να φτάσουν τα 62 και συνταξιοδοτηθούν, χωρίς να διευκρινίζει το τόπο της εργασίας και το ύψος του μισθού.( Η εμπειρία δείχνει πως δεν ξεπερνάνε το βασικό τέτοια προγράμματα)
3. Ένα μέρος εργαζομένων που θα καθορίσει ο διαχειριστής το οποίο θα είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η διαδικασία εν λειτουργία, θα προσληφθούν με νέες συμβάσεις απο τον διαχειριστή. Χωρίς να προσδιορίζει τους όρους της σύμβασης.
4. Όταν αναλάβει ο επενδυτής θα προσλάβει όσους χρειάζεται και οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε προγράμματα εργασίας, “γέφυρα”, δηλαδή προγράμματα ανεργίας.Για τη διαδικασία των διαγωνισμών τόνισαν πως μέχρι την επόμενη βδομάδα θα έχουν σταλεί τ σχέδια σύμβασης από την κυβέρνηση στους επενδυτές. Στόχος τους είναι να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές μέχρι τα μέσα Μάρτη.

Γι’ αυτό συνάδελφοι θέλουν μέσα στο Φλεβάρη να ξεμπερδέψουν με τους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι, η συνάντηση δεν άφησε περιθώρια για αυταπάτες. Το σχέδιο- κρεμάλα έχει για τους εργαζόμενους ανεργία, εξαθλίωση,ξεσπιτωμα.
Μας κήρυξαν πόλεμο.Θα πάρουν απάντηση δυναμική και αγωνιστική.
Όλοι στη ΓΣ να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.
Δε θα τους περάσει.
Θα βγούμε νικητές!!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search