• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Για τις πρόσφατες κατασταλτικές επιθέσεις σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

April 11, 2022 777

 

 ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΙΣ 

Νέα αυταρχική και αντιδημοκρατική έξαρση εκδηλώνεται από την κυβέρνηση της Ν.Δ. με τις άγριες επιθέσεις ενάντια σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Την Τετάρτη 6/4 μέρα πανεργατικής απεργίας, επιτέθηκε στην αντιπολεμική πορεία της απεργιακής συγκέντρωσης των συνδικάτων που κατέληξε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η πορεία κατευθύνθηκε στο λιμάνι όπου ήταν ελλιμενισμένο νατοΪκό πολεμικό πλοίο και γίνεται μεταφορά πολεμικού υλικού στην ανατολική Ευρώπη για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δυνάμεις των ΜΑΤ εμπόδισαν τους εργαζόμενους να περάσουν μέσα και έτσι η πορεία συνεχίστηκε προς την Πύλη 11 όπου οι διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στο λιμάνι. Η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές, τραυμάτισε σοβαρά έναν, προχώρησε σε 11 προσαγωγές, ενώ τελικά οδηγεί 8 από αυτούς σε δίκη με κατηγορίες για απείθεια, ελευθέρωση φυλακισμένου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων, για παράβαση του νόμου περι όπλων και του νόμου περι φωτοβολίδων καθώς και για οπλοχρησία. Ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν επίθεση και δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη.

Το Σάββατο 9/4 επιτέθηκε σε αντιπολεμική κινητοποίηση που κάλεσαν οργανώσεις της αριστεράς στα Προπύλαια

επιχειρώντας να εμποδίσει τους συγκεντρωμένους να κατέβουν στο δρόμο, ενώ στη συνέχεια τα ΜΑΤ έκαναν συνεχείς επιθέσεις κατά τη διάρκεια της πορείας με χρήση χημικών, γκλομπ και κατασταλτική βία από την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, μέχρι και το Σύνταγμα. Η επίθεση ήταν βάναυση και απάνθρωπη και η ΕΛΑΣ προσπάθησε να τη δικαιολογήσει με ένα ευφάνταστο δελτίο τύπου για προσπάθεια να μην παρακωλυθεί η κυκλοφορία και «τραυματισμό 3 αστυνομικών που οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.» (!!).

Η χρήση των κατασταλτικών μηχανισμών, η επίθεση σε κινητοποιήσεις, η βία και οι διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες είναι στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης. Ο αυταρχισμός ως όπλο επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής εντείνεται αυτή την περίοδο, που η κυβέρνηση έβαλε τη χώρα στον πόλεμο με τις αποστολές όπλων, τη χρησιμοποίηση βάσεων, λιμανιών, αέρα, έμψυχου δυναμικού, τις κυρώσεις, τις απελάσεις διπλωματών, τις ακυρώσεις πολιτιστικών παραστάσεων, κλείσιμο ειδησεογραφικών πρακτορείων. Σιωπή, τάξη και «ασφάλεια» θέλουν να βασιλεύει στη χώρα η κυβέρνηση και οι ολιγάρχες.

  • Η κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών, η βία και οι διώξεις ενάντια σε όσους εκδηλώνουν τη διαφωνία τους με τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν θα περάσει !
  • Ο αγώνας για δημοκρατία, ειρήνη και φιλία μεταξύ των λαών  θα ενταθεί !
  • Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στη διαδήλωση και την κινητοποίηση.
  • Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Καμιά δίωξη των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη.
  • Τέρμα στην αστυνομική βία, τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και τον κρατικό αυταρχισμό.

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. - Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search