• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δείτε την ζωή ολιστικά γιατί το χρήμα το παίρνουν άλλοι, όσο και να το σκέφτεστε…

May 24, 2022 768


Στην ίδια χώρα που ο Πρωθυπουργός καλεί τους νέους να βλέπουν την ζωή ολιστικά, υπάρχουν εργαζόμενοι με παχυλούς μισθούς, που μοιράζονται μόνοι τους χρυσά bonus...


Τα τσιτάτα ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία κι ότι τα λεφτά δεν αγοράζουν την αγάπη κοκ, είναι χιλιοειπωμένα και ναι, εν μέρει ισχύουν.

Όταν λόγια αυτά όμως βγαίνουν όμως από θεσμικά χείλη, και δη του Πρωθυπουργού της χώρας που λαμβάνει αποφάσεις και καθορίζει τις εξελίξεις, είναι τουλάχιστον αμετροεπές και προκλητικό.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού με την οποία καλεί τους νέους να μείνουν στην χώρα και να μην σκέφτονται το χρήμα είναι βαθιά ταξική. Όχι μόνο επειδή η δική του πορεία δεν επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του, αλλά γιατί η εδραίωση της οικονομίας του χρήματος και κατ’ επέκταση του καπιταλισμού με τη συσσώρευση χρηματικού κεφαλαίου που διαιωνίζουν τις ανισότητες, θέτουν στο επίκεντρο της ζωής μας το χρήμα. Κάθε ανάγκη μας για να καλυφθεί σήμερα δυστυχώς χρειάζονται χρήματα. Ανάγκη για σίτιση, για στέγαση, για ένδυση για μετακίνηση κλπ…


Σε ολιστικές στιγμές χαλάρωσης ο Μητσοτάκης: Πήγε να δει NBA αφού μας κούνησε το δάχτυλο
Με τον κατώτατο μισθό στα 713 ευρώ, τα ενοίκια στα ύψη, τους λογαριασμούς να τραβάνε την ανιούσα καθημερινά, τα καύσιμα επίσης, οι εργαζόμενοι έχουν καταλήξει να ξυπνούν και να κοιμούνται σκεπτόμενοι το χρήμα.

Όχι πώς θα αυξήσουν τα κέρδη τους, αλλά την βιοπάλη, πώς θα βγάλουν τον μήνα. Πώς θα τα φέρουν τσίμα τσίμα ώστε να πληρώσουν τους λογαριασμούς που είναι δυσθεώρητοι για να μην τους κόψουν το ρεύμα και για να μην τους κάνουν έξωση.

Στην ίδια χώρα που κατά τον Πρωθυπουργό οι νέοι πρέπει να βλέπουν την ζωή ολιστικά και να μην σκέφτονται το χρήμα, υπάρχουν εργαζόμενοι με παχυλούς μισθούς, που μοιράζονται μόνοι τους χρυσά bonus, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων των καταναλωτών…

Και κάπου εδώ να ενισχύσουμε την επικοινωνιακή φαρέτρα του Πρωθυπουργού και με άλλα, πιο λαϊκά τσιτάτα που ίσως εξυπηρετήσουν το αφήγημά του προς τους νέους το προσεχές διάστημα:

«Με τα 100 στην φυλακή και με τα 1000 μέσα», «μεροδούλι μεροφάι», «η φτώχεια θέλει καλοπέραση», κοκ…

Πηγή: www.rosa.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search