Αλλεπάλληλα καθημερινά επεισόδια κοινωνικής σαπίλας. Μια κοινωνία αποθέωσης της βίας και της εκμετάλλευσης. Φαινόμενα που συνδέονται με τις πολιτικές της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης και αντανακλώνται και μέσα στην οικογένεια και σοκάρουν για την αγριότητά τους. Ακόμη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύμα γυναίκα από το Βόλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, 41χρονος -ο οποίος πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί, καθώς εξέτιε ποινή για ληστεία και ναρκωτικά- γρονθοκόπησε τη μητέρα του επειδή δεν του έδωσε χρήματα για να αγοράσει μηχανή.

Ο δράστης τσακώθηκε μαζί της όταν του εξήγησε πως δεν έχει λεφτά, άρχισε να τη βρίζει και να την απειλεί, λέγοντάς της: «να ψοφήσεις, θα σε θάψω παλιόγρια». Στη συνέχεια, την άρπαξε από τα μαλλιά και την πέταξε στο πάτωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

«Δεν τη χτύπησα, την έβρισα»

 

Η γυναίκα στο Δικαστήριο κατέθεσε ότι ο γιος της είναι βίαιος, την απειλεί και πετάει αντικείμενα και εξήγησε πως τον φοβάται. Όταν ρωτήθηκε για  το περιστατικό, παραδέχθηκε κλαίγοντας ότι ο γιος της της επιτέθηκε.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος -ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης- κατέθεσε ότι αγαπάει τη μητέρα του, δεν έχει άλλον συγγενή και για το περιστατικό παραδέχτηκε ότι την έβρισε μεν, αρνήθηκε δε ότι την χτύπησε.

Η εισαγγελέας έδρας τον έκρινε ένοχο και πρότεινε να καταδικαστεί και να εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

Όταν ο κατηγορούμενος το άκουσε, ξέσπασε σε κλάματα, παρακάλεσε τους δικαστές να μην πάει ξανά στη φυλακή, γιατί δεν έχει καιρό που αποφυλακίστηκε, ενώ υποστήριξε ότι είναι καθαρός και παρακολουθεί κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Παρόλα αυτά, ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για ενδοοικογενειακή απειλή, εξύβριση λόγω και έργω και ελαφρά σωματική βλάβη κατά της 68χρονης μητέρα του και θα  πάρει το δρόμο για τις φυλακές Λάρισας.

 

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών και χρηματική ποινή 90 ημερησίων μονάδων προς δύο ευρώ  ημερησίως, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Από την ποινή του θα εκτίσει τρεις μήνες στις φυλακές Λάρισας, όπου θα μεταχθεί και το υπόλοιπο είναι με αναστολή.

Φυσικά και δεν περιμένει κανείς την εξάλειψη αυτών των φαινομένων με την καταστολή. Όρος για την άμβλυνση και την εξάλειψή τους η οικοδόμηση μιας ανθρωποκεντρικής κοινωνίας