• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Πολεμικές προετοιμασίες για γενικευμένη αιματοχυσία

July 22, 2024 301

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στα 75α γενέθλιά του και η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ σε συνδυασμό με το ζήτημα της υποψηφιότητας ή μη του Μπάιντεν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ σφραγίζουν τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, με σοβαρή επίδραση και προεκτάσεις και στην Ελλάδα.

Σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον όπου έχουν επικρατήσει οι σφοδροί ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και ενισχύονται επικίνδυνα οι πολεμικές προετοιμασίες για γενικευμένη αιματοχυσία, με τις ΗΠΑ σε πρωταγωνιστικό επιθετικό ρόλο, οι νατοϊκές αποφάσεις επιβεβαίωσαν και κλιμάκωσαν τις βασικές στρατηγικές επιλογές της λεγόμενης Δύσης.

Ενίσχυση του επιθετικού μετώπου εναντίον της Ρωσίας, ακόμη ασφυκτικότερη περικύκλωσή της με τεράστια συγκέντρωση στρατιωτών, στρατιωτικών δομών και πολεμικών μέσων, σε όλη τη δυτική συνοριογραμμή της, και με δημιουργία «στρατιωτικού διαδρόμου κινητικότητας», με εμπλοκή και της Ελλάδας, με την κυβέρνηση ΝΔ μάλιστα να πλειοδοτεί…!

Η Ουκρανία καταστρέφεται, ο ουκρανικός λαός είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο θύμα και οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο -με τη ρωσική επικράτηση- αποτελούν το άλλοθι και τη βάση για την επιθετικότερη συγκρότηση του δυτικού μετώπου.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε πολεμικό παροξυσμό, οι στρατιωτικές της δαπάνες καταγράφουν νέα ρεκόρ, η πολεμική βιομηχανία της αυξάνει συνεχώς τους ρυθμούς παραγωγής, οι ηγέτες της διαγκωνίζονται σε πολεμοχαρείς αντιρωσικές δηλώσεις, η Γερμανία μετατρέπεται σε α­πέραντη βάση για αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα επιθετικό μέτωπο που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως ισχυρή προειδοποίηση προς την Κίνα, ενώ, παράλληλα, προετοιμάζεται το έδαφος για δρομολόγηση της πάγιας αμερικανικής επιδίωξης για δημιουργία του «ΝΑΤΟ της Ασίας»(!) στον Ινδο-Ειρηνικό, το οποίο θα συγκροτούν οι χώρες του AUKUS (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία) μαζί με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Νέα Ζηλανδία.

Με τη Ρωσία να ορίζεται στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ως η «πιο σημαντική και άμεση απειλή» στην παρούσα φάση, το αμερικανικό «ενδιαφέρον», παρά τους σημερινούς περισπασμούς στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τη Μέση Ανατολή, στρέφεται σταθερά στον Ινδο-Ειρηνικό. Οι ΗΠΑ, έχοντας πλέον μπει σε τροχιά παρακμής, για να διατηρήσουν την απειλούμενη πρωτοκαθεδρία τους, επιχειρούν ανάσχεση της δυναμικής της αλματωδώς αναπτυσσόμενης Κίνας που προβάλλει με την αυτοπεποίθηση της επερχόμενης παγκόσμιας ηγεμονικής δύναμης.

Εικόνα βαθιάς και ανίατης παρακμής

Σε μια ιστορική φάση όπου οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με τη βαθμιαία συρρίκνωση της διεθνούς ισχύος, επιρροής και κύρους τους, σε μια εσωτερική κατάσταση σήψης και μεγάλων αβεβαιοτήτων, με τα φαινόμενα κάθε είδους βίας να αυξάνονται δραματικά και τις οξύτατες κοινωνικές αντιθέσεις να λειτουργούν ως βραδυφλεγής βόμβα, βαθιά διχασμένες και πολωμένες από την κορυφή του πολιτικού τους συστήματος έως τα εκτεταμένα εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας τους, η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, τρεις μήνες και κάτι πριν τις προεδρικές εκλογές, και η «ανάδειξή» του σε «ζωντανό μάρτυρα» δημιουργούν νέα δεδομένα, αυξάνοντας τη συνθετότητα και τη ρευστότητα των εξελίξεων, σε μια ήδη ταραχώδη προεκλογική περίοδο.

Αν μπει στο κάδρο και ο Μπάιντεν, ο ανοιακός παραπαίων πρόεδρος, του οποίου οι «επιδόσεις» κατά την άσκηση των καθηκόντων του γίνονται όλο και πιο ιλαροτραγικές, με την -εκ νέου- υποψηφιότητά του να αμφισβητείται πλέον έντονα, τότε η εικόνα που προβάλλει είναι μια εικόνα βαθιάς και ανίατης παρακμής της αμερικανικής υπερδύναμης.

Οι εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ είναι υπό διαμόρφωση. Με την αστάθεια και την αβεβαιότητα να κερδίζουν έδαφος και να εξελίσσονται, σε μια προεκλογική περίοδο που ακόμη ψάχνει να βρει τις σταθερές της, οι προβλέψεις για την επόμενη μέρα είναι αχρείαστες. Το μόνο βέβαιο είναι πως, στη μεταβατική εποχή που διανύουμε, όποια κατάσταση τελικά διαμορφωθεί θα είναι κρίσιμης σημασίας όχι μόνο για τις εσωτερικές αμερικανικές πολιτικές εξελίξεις αλλά και για τη διαμόρφωση του παγκόσμιου γεωπολιτικού περιβάλλοντος.

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική στα ανοικτά πολεμικά μέτωπα (Ουκρανία, Μέση Ανατολή), οι σημερινές συμμαχίες, ισορροπίες και στρατηγικές, στο επικρατέστερο πλέον ενδεχόμενο της εκλογής του Τραμπ, θα μπουν σε διαδικασία αλλαγών και ανατροπών.

Όλο και πιο ενεργητική εμπλοκή στα αμερικανονατοϊκά πολεμικά σχέδια

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η κυβέρνηση ΝΔ, κομπάζοντας πως «ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας», εντάχθηκε δραστικά στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης. Έχοντας την ουσιαστική συναίνεση και στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, εμπλέχθηκε και εμπλέκεται όλο και πιο ενεργητικά στα αμερικανονατοϊκά πολεμικά σχέδια προσφέροντας γη και ύδωρ στη δυτική επιθετικότητα.

Οι διαχρονικοί δεσμοί εξάρτησης και υποταγής της ελληνικής ολιγαρχίας και του πολιτικού της συστήματος στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ έχουν ισχυροποιηθεί επικίνδυνα. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η «Σούδα του Βορρά», όπως το αποκαλούν πλέον οι αμερικανονατοϊκοί «σύμμαχοι», έχει μετατραπεί σε κρίσιμης σημασίας επιθετικό αμερικανονατοϊκό κόμβο εναντίον της Ρωσίας. Επιπλέον, η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο προώθησης του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου για την περιβόητη ενεργειακή διαφοροποίηση της γονατισμένης Ευρώπης, που εκβιάστηκε να αντικαταστήσει το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο με το πανάκριβο αμερικανικό LNG.

Τώρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου του ΝΑΤΟ, διαμορφώνεται οριστικά ο περιβόητος «στρατιωτικός διάδρομος κινητικότητας», που θα διατρέχει την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, για την αμεσότερη, απρόσκοπτη και αποτελεσματικότερη προώθηση στρατιωτικού προσωπικού και εξοπλισμών στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Και βλέπουμε… Συγκεκριμένα, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία συνυπέγραψαν για την πολεμικού χαρακτήρα σύνδεση της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα με τη Βάρνα στη Βουλγαρία και την Κωστάντζα στη Ρουμανία. Να σημειωθεί ότι τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να δημιουργηθεί στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ με 10.000 στρατιωτικό προσωπικό. Μια κανονική πόλη ΝΑΤΟικού στρατού, ακριβώς απέναντι από την Κριμαία.

Την ώρα που στην Ελλάδα η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα, τα νοσοκομεία κυριολεκτικά καταρρέουν, η ανασφάλεια θεριεύει και οι συνθήκες ζωής και εργασίας γίνονται όλο και πιο απάνθρωπες, ο Κυρ. Μητσοτάκης κορδώνεται στα νατοϊκά αφεντικά του πως η στράτευσή του στα πολεμικά τους σχέδια είναι ολόπλευρη, με τις ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες να ξεπερνούν σταθερά το 2% του ΑΕΠ και φέτος να στοχεύουν στο 3%!! Υπερθεμάτισε, μάλιστα, προκλητικά υποστηρίζοντας πως θα πρέπει οι στρατιωτικές δαπάνες των χωρών του ΝΑΤΟ να αυξηθούν από το 2% στο 2,5%. Ένας δουλόφρων, χωρίς όρια, που θεωρεί τη γονυκλισία προς τους ισχυρούς και την παράδοση της χώρας σε αυτούς προτέρημα και ευλογία. Και μεταφράζει την πειθήνια διεκπεραίωση των ολέθριων σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε ασφάλεια, σταθερότητα και γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας…!

Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική που καθιστά την Ελλάδα και το λαό μας στόχο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, της Ρωσίας στην προκειμένη περίπτωση. Οι απειλές για τη χώρα και το λαό μεγαλώνουν, σε ένα σκοτεινό κόσμο όπου οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ακροβολίζονται σε μια άγρια διαμάχη ενίσχυσης της παγκόσμιας επιρροής και δύναμής τους και οι προετοιμασίες τους για πόλεμο εντείνονται.

Να απαντήσουμε με αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα αμερικανονατοϊκά επιθετικά σχέδια, για ειρήνη, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, για τη φιλία των λαών.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« July 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search