• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Δεν είναι τρελοί, νεοφιλελεύθεροι είναι

July 25, 2022 77

 

Κι όμως δεν είναι τρελοί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μπολσονάρου, ο Όρμπαν, ο Τραμπ, ο Μπους Τζούνιορ παλαιότερα, και ο Χίτλερ ακόμη πιο παλιά, δεν είναι τρελοί.

Η «τρέλα» ως εργαλείο της πολιτικής ανάλυσης αποπροσανατολίζει και αποκρύπτει την πραγματική αιτία, που είναι τα οικονομικά συμφέροντα, το Κέρδος.

Η «τρελοποίηση» είναι μία αδυναμία εξήγησης, ή ένας τρόπος αποφυγής της ουσιαστικής διερεύνησης των πραγματικών αιτιών της εφαρμοσμένης πολιτικής.

Όταν ο συγγραφέας Κερτ Βόννεγκατ αναρωτιόταν «Τι μπορούμε να πούμε στους νέους μας, τώρα που οι ψυχοπαθείς προσωπικότητες, δηλαδή άνθρωποι χωρίς συνείδηση, χωρίς αίσθηση του ελέους ή της ντροπής, έχουν μαζέψει όλα τα χρήματα στα θησαυροφυλάκια του κράτους και των πολυεθνικών και τα οικειοποιούνται;», διατύπωνε ένα λανθασμένο ερώτημα. Γιατί οι “ψυχοπαθείς προσωπικότητες” δεν είναι καθόλου ψυχοπαθείς αλλά εντελώς πραγματιστές.

«Δεν μπορούσες να ισχυριστείς ότι οι Ναζί ήταν παράφρονες, γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι ήταν απόλυτα, υπολογιστικά λογικοί. Στην υπηρεσία της παράνοιας, αλλά πάντως λογικοί», έγραφε η συγγραφέας Τζ. Κ. Όουτς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, δεν είναι «τρελός»! Όσοι επιμένουν στις σέλφι, στα γένια τριών ημερών και στις αμήχανες χειρονομίες του είτε αδυνατούν να εξηγήσουν είτε αποκρύπτουν τα πραγματικά και απολύτως ορθολογιστικά κίνητρα της πολιτικής του, που είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων,

Ο υπό ψήφιση νέος νόμος που αίρει και τους τελευταίους περιορισμούς για την προστασία του Περιβάλλοντος και του οποίου κάθε διάταξη είναι και ρουσφέτι προς τους μεγαλοκαρχαρίες, το αποδεικνύει…

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

ΠΗΓΗ: artinews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« August 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search