• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Κλιμακώνουν την απεργία οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα»

August 11, 2022 79

 

Οι απεργοί της γνωστής εταιρείας παραγωγής ρετσίνας στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν τον αγώνα τους, διαμαρτυρόμενοι -μεταξύ άλλων- για τις απολύσεις 15 συναδέλφων τους, τις διώξεις κατά συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και τις βλαπτικές μεταβολές του καθεστώτος εργασίας τους.

«Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «Μια φωνή, μια γροθιά, ενωμένη η εργατιά» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχει και το σωματείο ένωσης εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών Βορείου Ελλάδος εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, όπως και άλλα σωματεία της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε τη δουλειά μας. Είμαστε αυτοί που πραγματικά θέλουμε το εργοστάσιο να λειτουργήσει για όλους, μαζί με όλους». «Όποιο διευθυντικό στέλεχος θέλει να μπει μέσα, δικαιούται να μπει, όπως και η πυρασφάλεια» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, Γιάννης Φραγγίδης. Αναφερόμενος στην ισχυρή παρουσία των δυνάμεων ΜΑΤ και ΟΠΚΕ τόνισε πως οι συγκεντρωμένοι δεν φοβούνται τις κατασταλτικές δυνάμεις, που έχει κινητοποιήσει η εργοδοσία για να σπάσει την απεργία τους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες σε έκτακτη γενική συνέλευση επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από αύριο, για το επόμενο δεκαήμερο. 

Το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε χθες παράνομη απεργία των εργαζομένων αλλά ο κ. Φραγγίδης εξηγεί πως η απόφαση τους δικαιώνει κατά 90%. «Βγάλανε “παράνομη” την απεργία μας, γιατί δεν είχαμε μπροστά “απόφαση γενικής συνέλευσης” και είχαμε το “διοικητικό συμβούλιο μετά από εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης”. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι για όλα τα άλλα ζητήματα δικαιωθήκαμε. Δικαιωθήκαμε για το ζήτημα ότι δεν έχουμε ασκήσει βία ή για παρακώλυση εργαζομένων να θέλουν να μπουν στην δουλειά τους, για το ζήτημα της πυρασφάλειας που βάλαμε σωστά… Αυτά που ακούγονται προς τα έξω είναι “πληρωμένες δημοσιεύσεις”».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« October 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search