• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Να γιατί η αστυνομία δεν εμπόδισε τους Κροάτες χούλιγκαν

August 09, 2023 1374

Γιώργος X. Παπασωτηρίου - artinews.gr

Πώς οι Κροάτες χούλιγκαν-δολοφόνοι του Μιχάλη διέσχισαν εν πομπή όλη την Ελλάδα και έφθασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς να τους εμποδίσει η αστυνομία;

Όπως γράφει ο Φρέντερικ Λόρντον στην Le Monde diplomatique: «... Πλέον οι ακροδεξιές πολιτοφυλακές βγαίνουν στους δρόμους για να επιβάλουν τον τρόμο με την ευλογία των αστυνομικών δυνάμεων που κοιτάζουν από την άλλη πλευρά, όταν δεν τους συνοδεύουν. Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα που πρέπει να τεθούν όταν αυτές οι ίδιες αστυνομικές δυνάμεις ψηφίζουν περισσότερα από τα δύο τρίτα υπέρ ενός ρατσιστικού ακροδεξιού κόμματος (σ.σ. συμβαίνει στη Γαλλία, στην Ελλάδα, παντού).». 

 Αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο, η σύγκλιση μιας ανεξέλεγκτης και φασίζουσας αστυνομίας με φασιστικές ομάδες του δρόμου, μια σύγκλιση δύο πολιτοφυλακών κατά κάποιο τρόπο, που υποδηλώνει το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε μια φασιστική κατ’ επίφαση  «δημοκρατία» μέσω της εδραιωμένης πλέον αστυνομοκρατίας.

Κανείς δεν θυμάται σήμερα, γράφει ο Λόρντον, τον Μπρεχτ που έλεγε ότι «ο φασισμός δεν είναι το αντίθετο της δημοκρατίας αλλά η εξέλιξή της σε περιόδους κρίσης». 

Η αστική «δημοκρατία» της πρώτης εποχής η οποία είχε σημαδευτεί από τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ισότητας, δεν υπάρχει σήμερα. Τα εδάφη της… δημοκρατίας πλέον είναι τα αστυνομικά τμήματα, οι κλούβες της αστυνομίας, οι διμοιρίες των ΜΑΤ, το υπουργείο δημόσιας τάξης, τα δικαστήρια, οι φυλακές, και παντού όπου εκκολάπτεται ο ρατσισμός και ο φασισμός, καταλήγει ο Λόρντον. 

Η φωτογραφία είναι του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search