• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Απόπειρα εκφοβισμού των απολυμένων της Μαλαματίνα – Ασφαλιστικά μέτρα κατά της καμπάνιας ενημέρωσης

November 01, 2022 585

 

Σε μια ακόμη εκφοβιστική ενέργεια κατά των απεργών και των απολυμένων της Μαλαματίνα προχωράει η διοίκηση της εταιρείας, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα που πρόκειται να εκδικαστούν την ερχόμενη Παρασκευή. Η διοίκηση της εταιρείας καταφέρεται εναντίον όλων των απεργών και των απολυμένων της επιχείρησης υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι με τις κινητοποιήσεις τους δυσφημούν την εταιρεία, φορώντας και διανέμοντας μπλουζάκια με παραποιημένο, όπως λέει, το σήμα της εταιρείας. Ουσιαστικά η διοίκηση της εταιρείας κάνει μια αντισυνδικαλιστική κίνηση φίμωσης της γνωστοποίησης του αγώνα τους κατηγορώντας τους για το μοναδικό όπλο που έχουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια, δηλαδή την καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου μέσω μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας για τον αγώνα της απεργίας.

Επιπλέον, στα ασφαλιστικά μέτρα κατηγορούνται οι απολυμένοι ότι παρεμποδίζουν εργαζόμενους και φορτίο να μπουν στο εργοστάσιο, όταν δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα που καταγράφηκε σε βίντεο η απόπειρα του διευθύνοντος συμβούλου να παρεμποδίσει ο ίδιος φορτηγό προκειμένου να προκαλέσει ένταση.

Η διοίκηση καταφέρεται ακόμη εναντίον όλων των απεργών και των απολυμένων λέγοντας ότι με τις κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει προσπάθεια να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της εταιρείας σπιλώνοντας τη φήμη της θέτοντας, όπως υποστηρίζει, σε κίνδυνο την οικονομική πορεία της εταιρείας.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία μεταφέρει όλες τις ευθύνες για τις επιλογές της διοίκησης στους εργαζομένους, λες και αυτοί έλαβαν την απόφαση για απολύσεις. Μάλιστα, τη στιγμή που η ίδια η διοίκηση προχωράει σε παράνομες προσλήψεις εργαζομένων εν μέσω απεργίας, προσλήψεις που το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει κρίνει παράνομες, όπως έχει γίνει και με τις απολύσεις.

Να υπενθυμίζουμε ότι αύριο Τρίτη 1 Νοεμβρίου, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι δύο απολυμένοι συνδικαλιστές, ο Γ. Φραγγίδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και ο Άρης Μερκενίδης πρόεδρος του συνδικάτου Οδηγών-Πωλητών στα Εμφιαλωμένα Ποτά Β.Ε. και μέλος του ΕΚΘ. «Η νέα ιδιοκτησία της οινοποιίας Μαλαματίνα παρερμηνεύοντας ακόμη και το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, προχώρησε χωρίς να τηρηθούν ούτε οι νόμιμες διαδικασίες στις απολύσεις των συναδέλφων- συνδικαλιστών προσπαθώντας ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσει τους απεργούς στη Μαλαματίνα για να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις, την περικοπή του μισθού τους» αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στη Μαλαματίνα καλώντας αύριο το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

alterthess.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« May 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search