• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Οι αποκαλύψεις για κακοποιήσεις παιδιών φέρνουν στο φως την απουσία της κρατικής μέριμνας και προστασία

November 23, 2022 498

 

Η «χιονοστιβάδα» των καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για κάθε είδους κακοποιήσεις παιδιών σε μια από τις πιο προβεβλημένες και «υπεράνω πάσης υποψίας» ΜΚΟ της χώρας, της «Κιβωτού του Κόσμου», συνταράσσει την ελληνική κοινωνία, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το πραγματικό της «πρόσωπο».

Την ίδια ώρα, έρχεται στην επιφάνεια με τον πιο απεχθή τρόπο το έλλειμμα του ίδιου του κράτους, της απουσίας δηλαδή κατάλληλων δημόσιων δομών φιλοξενίας παιδιών που στερούνται τις οικογένειές τους, καθώς και ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας από οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση.

Η πολιτική της ΝΔ στον ευαίσθητο αυτό τομέα της κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και όλων των κυβερνήσεων που έχουν προηγηθεί, είναι και ήταν παντελώς αδιάφορη και ανύπαρκτη επί της ουσίας, αφήνοντας το έδαφος ελεύθερο σε διάφορους “φιλάνθρωπους” να λειτουργούν σε συνθήκες πλήρους ασυδοσίας. Δεν μπορούν, λοιπόν, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να εμφανίζονται ως άμοιροι ευθυνών και “ευαίσθητοι” για την προστασία των παιδιών που είναι

είτε εγκαταλελειμμένα είτε κακοποιημένα.

Ουσιαστικά, η φροντίδα αυτών των βασανισμένων παιδιών, που έχουν βιώσει από πολύ μικρή ηλικία την ανέχεια και παντός είδους αποκλεισμούς, αφήνεται στα χέρια δομών που ανήκουν σε κάθε είδους ιδιώτες, ΜΚΟ, επιχειρηματίες, «καλοθελητές», εκκλησιαστικά ιδρύματα και διάφορους «φιλανθρώπους», που δεν υποβάλλονται σε κανέναν έλεγχο στην πραγματικότητα, ειδικά όταν «σβήσουν» οι κάμερες και τα στόματα κλείνουν.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν είναι κάτι «άγνωστο» ούτε «νέο». Εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες ο επικεφαλής της ΜΚΟ, ο «παπα – Αντώνης» «αλώνιζε» την Ελλάδα και τα τηλεοπτικά παράθυρα, στήνοντας ένα καλογυαλισμένο επικοινωνιακό σκηνικό για το «θεάρεστο» έργο που υποτίθεται ότι επιτελούσε, «πουλώντας» ουσιαστικά την εικόνα που είχε «χτίσει» με βάση την ιδιότητά του: παπάς. Προσπαθώντας ουσιαστικά να πείσει κόσμο να καταθέσει τον «οβολό» του -παχυλό ή μη- και να εξαγοράσει χριστιανικές συνειδήσεις.

Φυσικά, την εικόνα αυτή ο «παπα – Αντώνης» δεν θα μπορούσε να τη δημιουργήσει χωρίς τη συνδρομή των ΜΜΕ που τον προέβαλλαν συχνά – πυκνά. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα μόλις 24ωρα πριν εκδηλωθεί το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων, μεγάλο κανάλι είχε αφιέρωμα στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «κοινωνικό έργο» που τάχα επιτελεί.

Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε όμως και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της «Κιβωτού του Κόσμου» προέρχονταν από δωρεές κάθε είδους. Από επιχειρηματίες και δημοσιογράφους μέχρι ηθοποιούς και… «youtubers» περιλάμβανε η «γκάμα» των «δωρητών». Μόλις όμως ξέσπασε το σκάνδαλο και οι καταγγελίες διαδέχονταν η μία την άλλη, πολλοί από αυτούς έσπευσαν να αποσύρουν την όποια στήριξή τους. Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα ασχολούνται με τα χρήματα που συγκέντρωσε με το πέρασμα των χρόνων η ΜΚΟ, ενώ αφήνονται αιχμές και για τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του ίδιου του «παπα – Αντώνη».

Ένα ολόκληρο πολιτικό, εκκλησιαστικό και μιντιακό σύστημα διατείνεται τις τελευταίες ημέρες ότι για περίπου δυόμιση δεκαετίες δεν είχε πάρει… «χαμπάρι» το τι συνέβαινε πραγματικά στην «Κιβωτό του Κόσμου». Δεν είχαν ακούσει όσοι απαρτίζουν αυτό το σύστημα για τις καταγγελίες πρώην εργαζόμενου της ΜΚΟ τρία χρόνια πριν που έκανε λόγο για ξυλοδαρμούς και παντός είδους κακοποιήσεις. Ούτε για την καταγγελία εργαζόμενης σε δομή στην Ήπειρο από το 2015. Μόνο όταν το ζήτημα έλαβε δημοσιότητα και έφτασε στον εισαγγελέα, πολιτικοί, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και παντός είδους άνθρωποι της… «showbiz» αναγκάστηκαν να αποκηρύξουν την «Κιβωτό» και το ««θεάρεστο» έργο του «παπα – Αντώνη».

Διαλεύκανση της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» τώρα!

Άμεση δημιουργία σύγχρονου δημόσιου φορέα παιδικής προστασίας, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους!

«Όχι» στην παρακμή του σημερινού συστήματος που αφήνει τα παιδιά που έχουν ανάγκη στα χέρια της «Κιβωτού του Κόσμου».

Πορεία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search