• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Από την πρεσβυτέρα στην… εφοπλιστέρα (BINTEO)

November 24, 2022 762

Φαντάζεστε πώς αισθάνθηκε η χήρα του βιομήχανου Καρέλια, όταν η διάσημη πλέον πρεσβυτέρα τής έκλεισε στα μούτρα το τηλέφωνο και όταν την ξανακάλεσε το σήκωσε ο σοφέρ και της είπε ότι η πρεσβυτέρα είναι απασχολημένη και δεν μπορεί να της μιλήσει; Μια μεγαλοαστή να εξευτελίζεται από μια παπαδιά που πριν από μερικά χρόνια έψηνε καφέδες στον καφενέ που έστησε στον Κολωνό ο παπάς, προσπαθώντας να χτίσει το μαγαζί τους;

Γι’ αυτό και η υφυπουργός Δόμνα ανταποκρίθηκε στο πάνδημο αίτημα της μπουρζουαζίας και αποφάσισε: Εξω η μπασκλασαρία που σήκωσε μύτη. Το μαγαζί περνάει στα χέρια της γνήσιας αστικής τάξης. Σ’ αυτήν και μόνο σ’ αυτήν ανήκει το προνόμιο της κατ’ επάγγελμα φιλανθρωπίας.

Το νέο επταμελές διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», του μαγαζιού του παπά και της πρεσβυτέρας, αποτελείται από διαλεχτά μέλη. Πρόεδρος η πρόεδρος της Ενωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, οικονομολόγος. Δεν μας λένε και πού έχει εργαστεί ως οικονομλόγος η κα Μαρτίνου; Μπορεί προ δεκαετιών να σπούδασε οικονομικά στην Ελβετία, ως γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας, όμως εκείνο που την προσδιορίζει είναι πως είναι σύζυγος του Ανδρέα Μαρτίνου, ενός από τους ισχυρότερους εφοπλιστές, που μαζί με τα δύο του αδέρφια ελέγχουν ένα στόλο με πάνω από 160 βαπόρια όλων των τύπων. Η κα Μαρτίνου φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας και μετά πήγε στη Γενεύη όπου πήρε ένα πτυχίο οικονομικών. Η εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου έχει ισχυρές διασυνδέσεις. Μέχρι και με τη βρετανική βασιλική οικογένεια! Ο κουνιάδος της κας Μαρτίνου, Θανάσης, εκτός από εφοπλιστής είναι και Διοικητής του Αγίου Ορους, η δε κόρη του Γεωργία Μαρτίνου είναι βουλευτίνα της ΝΔ! Οπως διαβάσαμε, οι Μαρτίνοι ασχολούνται και με το real estate, έχοντας επενδύσει σε εκτάσεις-φιλέτα στη λεγόμενη «αθηναϊκή ριβιέρα» και σε άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας. Είδατε πόσες ιδιότητες κρύβονται πίσω από την ταπεινή ιδιότητα της οικονομολόγου;

Στα απλά μέλη του νέου ΔΣ της «Κιβωτού» βρίσκουμε την Ερρικα Οικονόμου, ψυχολόγο, Γραμματέα «Φίλων της Θεοτόκου». Ακόμα και τον τίτλο λάθος τον έγραψαν οι γραμματικοί της Δόμνας. «Φίλοι του Θεοτόκος» είναι το σωστό, όπου «Θεοτόκος» είναι ένα παλιό μαγαζί της αστικής φιλανθρωπίας. Στο ΔΣ του συναντάμε γνωστά ονόματα του αστικού τζετ σετ, αλλά το κυριότερο είναι πως οι «Φίλοι του Θεοτόκος» συμμετέχουν στο «Μαζί για το Παιδί», που είναι μαγαζί-ομπρέλα.

Βρίσκουμε τον Ανδρέα Ζομπανάκη, οικονομολόγο, Πρόεδρο του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», στο οποίο ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ είναι η πρόεδρος Μαρτίνου και το οποίο επίσης συμμετέχει στο «Μαζί για το Παιδί».

Βρίσκουμε τον Γιώργο Πρωτόπαπα, Γενικό Διευθυντή των Παιδικών Χωριών SOS, άλλου μαγαζιού της αστικής φιλανθρωπίας (δείτε εδώ τη σύνθεση του ΔΣ του).

Βρίσκουμε τον Ιωάννη Παπαδάτο, παιδίατρο, τ. Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού». Αν «γκουγκλάρετε» το όνομά του θα δείτε ότι συνδέεται με τις κυρίες και τους κυρίους της αστικής φιλανθρωπίας.

Βρίσκουμε τον Ιωάννη Σπυρίδωνα Τέντε, πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν ξέρουμε αν ο κ. Τέντες έχει δεσμούς με το φιλανθρωπικό τζετ σετ, ξέρουμε όμως ότι εκτιμήθηκαν δεόντως οι υπηρεσίες του στη δεύτερη δίκη του ΕΛΑ και η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε την «παρασπονδία» να τον τοποθετήσει εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μολονότι προερχόταν από τον δικαστικό και όχι από τον εισαγγελικό κλάδο. Τόσο έμπιστος θεωρήθηκε.

Τέλος, βρίσκουμε τον Κωνσταντίνο Γλούμη-Ατσαλάκη, δικηγόρο, διευθυντή του υπουργικού γραφείου  της υφυπουργού Δόμνας. Εναν μετακλητό υπάλληλο, δηλαδή, που αναφέρεται στην υφυπουργό και όχι στη διοικητική ιεραρχία του υπουργείου. Προφανώς, ο εν λόγω θα είναι ο σύνδεσμος των φιλάνθρωπων με την υφυπουργό, στην οποία θα μεταφέρει τις απαιτήσεις τους.

Είναι προφανέστατο σε ποιους παραδόθηκε το μαγαζί του παπά και της παπαδιάς. Η σύζυγος του εφοπλιστή Μαρτίνου έχει την προεδρία και τρία στα εφτά μέλη. Οι υπόλοιποι «μπαζώνουν» τη σύνθεση.

Ποιος απουσιάζει; Το άλλο μεγάλο μαγαζί του χώρου, ονόματι «Χαμόγελο του Παιδιού». Το αφεντικό του, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, συγκρούστηκε με τη Δόμνα Μιχαηλίδου την περασμένη άνοιξη, όταν αυτή προώθησε ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στο οποίο την υποστήριξε το ιερατείο και το αστικό φιλανθρωπικό τζετ σετ. Ο Γιαννόπουλος έχει πλάτες στα αστικά ΜΜΕ, αλλά και ο παπα-Κιβωτός είχε και δεν τον προστάτεψαν. Τον «ξεφλούδισαν» μέσα σε λίγες μέρες και τον πέταξαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Απλά το σημειώνουμε, γιατί η προκλητική εξαίρεση του τόσο προβεβλημένου «Χαμόγελου» από το διορισμένο ΔΣ της «Κιβωτού» μπορεί να μην είναι μόνο εκδικητική συμπεριφορά της Δόμνας έναντι του Γιαννόπουλου αλλά να προμηνύει και άλλες εξελίξεις. Θα δείξει…

  • Με την κίνηση να διώξει το δίδυμο παπά-παπαδιάς και να διορίσει ΔΣ στην «Κιβωτό» η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει καταρχάς να βγάλει από πάνω της κάθε ευθύνη. Σ’ αυτό θα βοηθήσουν οι πανίσχυρες αστικές φαμίλιες στις οποίες παρέδωσε την «Κιβωτό», παραδίδοντας την ίδια ώρα τον παπά και την παπαδιά στους εισαγγελείς ποινικής δίωξης, στους οικονομικούς εισαγγελείς και στην Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Ξέρουν κάτι περισσότερο ή απλά πηγαίνουν ψάχνοντας, ποντάροντας στο ότι θα βρουν «ανοιχτό» το δίδυμο; Δεν ξέρουμε κάτι αυτή τη στιγμή. Κι ούτε θα αναπαραγάγουμε αυτά που γράφονται για την «Πόρσε» του παπά και τη «Μερτσέντες» με σοφέρ της παπαδιάς. Πρώτα να δούμε αποδείξεις και μετά θα γράψουμε. Ξέρουμε, όμως, πως ακόμη και αν δεν βρουν τίποτα (αυτό είναι μάλλον απίθανο), παπάς και παπαδιά είναι τελειωμένοι και το μαγαζί θα το χάσουν. Μέσα σε λίγες μέρες, αυτοί που τους αποθέωναν και έδιναν τα πάντα για μια φωτογραφία με τον παπά (η παπαδιά ήταν πάντοτε στο παρασκήνιο, γιατί δε «γράφει» στο γυαλί όπως ο παπάς) ζητούν τη σταύρωσή τους. 

Eίναι εκπληκτική η ασυλία που απολαμβάνει όχι μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά ακόμη και η αρμόδια υφυπουργός που βγαίνει και «με γεμάτο το στόμα» δηλώνει ότι δε γινόταν κανένας έλεγχος στις ιδιωτικές δομές, γιατί ο έλεγχος είναι… αποκεντρωμένος, την αρμοδιότητα έχουν οι Περιφέρειες και το αντικείμενο του ελέγχου είναι μόνο… κτιριολογικό! Και τι έκανε τριάμισι χρόνια η κυβέρνηση και η υφυπουργός; Μόνο χρησιμοποιούσε τα παιδιά διάφορων δομών σαν γλάστρες για φωτογραφίσεις της και έπαιρνε μέρος σε «γκαλά» με τα «σελέμπριτι» της μπουρζουαζίας. Κάτω από τη μύτη της γινόταν το «έλα να δεις», αλλά αυτή απλώς… προήδρευε.

Αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον από τον Αύγουστο είχε συγκεκριμένες καταγγελίες για την «Κιβωτό» του Βόλου. Τι έκανε; Τις άφησε ν’ αραχνιάζουν στο συρτάρι της, γιατί… δεν άδειαζε. Ο Συνήγορος του Πολίτη (στον οποίο υπάγεται και ο λεγόμενος Συνήγορος του Παιδιού) έχει κάνει τουλάχιστον δέκα καταγγελίες σε εισαγγελικές αρχές (μόνο η σεξουαλική κακοποίηση έλειπε απ’ αυτές). Επειδή ξέρουμε πόσο τυπικές είναι οι υπηρεσίες του ΣτΠ, δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν κοινοποιούσαν τις καταγγελίες τους και στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο.

Ας σημειωθεί πως οι υπηρεσίες του ΣτΠ δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα ιδιωτικά μαγαζιά! Δηλαδή, πρέπει πρώτα να ειδοποιήσουν ότι θα πάνε, ώστε να τα έχουν όλα τακτοποιημένα οι μαγαζάτορες. Γιατί δεν άλλαξε τουλάχιστον αυτό το καθεστώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη (και οι προηγούμενες, φυσικά);

Η Μιχαηλίδου και οι κλακαδόροι και υπερασπιστές της στα αστικά ΜΜΕ παίζουν παιχνιδάκια με τις λέξεις «δημόσιο» και «ιδιωτικό». Αφήστε τα λεφτά που μαζεύουν από τον κόσμο τα μαγαζιά τύπου «Κιβωτός». Αφήστε τις επιχορηγήσεις που παίρνουν από το κράτος. Οταν σ’ αυτά τα μαγαζιά πηγαίνουν παιδιά με εισαγγελική εντολή, σημαίνει ότι το κράτος είναι πελάτης τους. Το κράτος έχει την απόλυτη ευθύνη, ιδιαίτερα για τα παιδιά που με κρατική εντολή παραδόθηκαν στα ιδιωτικά μαγαζιά. Και βέβαια, κάθε ιδιωτική δραστηριότητα (υποτίθεται ότι) εποπτεύεται και ελέγχεται από το κράτος. Κι όταν μια ιδιωτική δραστηριότητα έχει να κάνει με παιδιά, εποπτεία και έλεγχος δεν σημαίνει αν είναι καθαρές οι τουαλέτες, αλλά αν τηρείται η νομιμότητα στο μεγάλωμα των παιδιών που έχουν εγκλειστεί στη δομή, αυτού του εξαιρετικά ευάλωτου τμήματος του πληθυσμού.

  • Παραδίδοντας την «Κιβωτό» στη διαχείριση των «φιλάνθρωπων κυριών» της μεγάλης μπουρζουαζίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει, επίσης, να κατοχυρώσει το σύστημα της κρατικής μη ευθύνης στην προνοιακή πολιτική. Αυτή είναι δουλειά των ΜΚΟ!

Το λένε συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη και το επαναλαμβάνουν τα παπαγαλάκια: το πρόβλημα δεν είναι η «Κιβωτός» αλλά ο παπάς με την παπαδιά. Τώρα που αναλαμβάνουν οι σύζυγοι εφοπλιστών και οι άνθρωποί τους, όλα θα πάνε καλά. Γιατί, αν μη τι άλλο, οι εφοπλιστές δεν είναι «πεινάλες» που κοιτάζουν να κονομήσουν, αλλά τους περισσεύουν λεφτά και δίνουν μερικά για φιλανθρωπίες. Αυτά δεν ακούμε χρόνια τώρα;

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η φιλανθρωπία δεν είναι απλώς χόμπι για τις αργόσχολες κυρίες της μπουρζουαζίας. Μέσα από τη φιλανθρωπία γίνεται ξέπλυμα χρήματος, γίνεται φοροδιαφυγή, στήνονται μηχανισμοί επιρροής κτλ. κτλ. Μόνο αθεράπευτα αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι αυτοί που «στύβουν» τους εργάτες και τις εργάτριες στα καπιταλιστικά κάτεργά τους, είναι ταυτόχρονα και φιλάνθρωποι, για τη σωτηρία της ψυχής τους.

Σ’ αυτό το τεράστιο ζήτημα θα χρειαστεί να επανέλθουμε. Προς το παρόν μένουμε στις βασικές σκοπιμότητες που υπηρετεί αυτή τη στιγμή η κυβερνητική πολιτική, σημειώνοντας πως και από άποψη προπαγάνδας διευκολύνεται ο Μητσοτάκης, καθώς αλλάζει η ατζέντα. Η Πισπιρίγκου έχει εξαντληθεί προ πολλού, εσχάτως κυριάρχησαν οι υποκλοπές και τώρα έρχονται τα κατορθώματα του παπά και της παπαδιάς να σκεπάσουν τα πάντα.

ΥΓ. Ο λαλίστατος Δημήτρης Παπαδημούλης, που είχε προτείνει τον παπα-Κιβωτό για «ευρωπαίο πολίτη της χρονιάς» το 2018, σε ποια κατηγορία πολιτικών ανήκει; Των βλακών ή των συνενόχων; Το σημειώνουμε γιατί βγαίνει η τέως υπουργός Γεμιστών και Λοιπών Εδεσμάτων, Θεανώ Φωτίου, και μας λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενάντια στα ιδρύματα και τις δομές τους και πως φταίει η ΝΔ κτλ. κτλ. Δείτε το βίντεο με τον εκστασιασμένο… εθελοντή Μήτσο να αποθεώνει τον «πατέρα» και την «πρεσβυτέρα» σαν εκπροσώπους «της άλλης Ελλάδας»:

 
ΠΗΓΗ: eksegersi.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search