Οι σιωνιστές προχωρούν στην εκκένωση των εποικισμών δίπλα στα σύνορα με τον Λίβανο, που έχουν μπει στο στόχαστρο πυρήνων της Αντίστασης που δρουν εκεί, ενώ επικρατεί πανικός στο ισραηλινά στρατεύματα που σταθμεύουν στην περιοχή, που οδηγεί ακόμα και σε θανάτους ισραηλινών στρατιωτών από φίλια πυρά.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει αδιάκριτα, νοσοκομεία, τεμένη και πολυκατοικίες στη Γάζα, θάβοντας στα συντρίμμια ολόκληρες οικογένειες. Οι δολοφονημένοι από τις ισραηλινές βόμβες Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 500 (ανάμεσα τους 91 παιδιά), ενώ μόνο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, ισραηλινές βόμβες ισοπέδωσαν καταφύγιο αμάχων, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο από παλαιστινιακές πηγές, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τη Γάζα με απαγορευμένες -σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο- βόμβες λευκού φωσφόρου, ενώ δε δίστασε να βομβαρδίσει ασθενοφόρα που μετέφεραν τραυματίες, δολοφονώντας νοσηλευτικό προσωπικό.

 

 

 

 

Ο ισραηλινός υπουργός Πολέμου διέταξε τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, την πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης, της υδροδότησης και της εισαγωγής τροφίμων και καυσίμων.Σε ένα ναζιστικό κρεσέντο, δήλωσε: «Πολεμάμε ανθρώπινα ζώα και δρούμε ανάλογα».

https://www.facebook.com/reel/24164366913177636

Οι Αμερικάνοι στέλνουν το αεροπλανοφόρο «Φορντ» στην ευρύτερη περιοχή ως κίνηση εκφοβισμού της Αντίστασης, ενώ οι σιωνιστές επιστρατεύουν 300.000 εφέδρους, κίνηση που προσωρινά φαίνεται να προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ. Περισσότεροι από 75.000 έποικοι έχουν εκκενώσει τους εποικισμούς σε κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Σύμφωνα με το κινέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, η Χαμάς ενημέρωσε το Κατάρ ότι δεν είναι αντίθετη να έρθει σε διαπραγματεύσεις για ανταλλαγή αιχμαλώτων γυναικών και παιδιών με τους σιωνιστές, με προϋπόθεση την απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.

Δεκάδες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστιανική Αντίσταση έγιναν στην Ευρώπη και την Αμερική. Στη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και αλλού.

https://www.facebook.com/reel/1502181660606923

Η Lufthansa, η Wizz Air και η Egypt Air διέκοψαν τις πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ, καθώς η Αντίσταση το σφυροκοπά με εκατοντάδες ρουκέτες.

Η ιμπεριαλιστική Γερμανία δήλωσε ότι σταματάει την παροχή βοήθειας στην Παλαιστινιακή Αρχή, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον Αμπάς, προκειμένου να τον οδηγήσει σε δήλωση καταδίκης της Αντίστασης. Αυτή είναι μια κοντόφθαλμη τακτική απέναντι στην ΠΑ. Μια ενδεχόμενη κατάρρευσή της μόνο την Αντίσταση μπορεί να ωφελήσει. Αυτό συμβαίνει όταν κυριαρχεί ο πανικός στα αστικά επιτελεία, που λειτουργούν πλήρως αποκομμένα από τις λαϊκές μάζες της Μέσης Ανατολής, αγνοώντας τους αδερφικούς δεσμούς και τα συναισθήματα ενότητας μεταξύ των λαών της ευρύτερης περιοχής.