• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Επικαιροτητα

Αποκαλυπτικά ΒΙΝΤΕΟ από την άγρια αστυνομική επίθεση στη διαδήλωση για τα Τέμπη

March 16, 2023 470

 

Άλλο ένα κρεσέντο καταστολής από την αιματοβαμμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για μια ακόμη φορά η αστυνομία έδειξε τις διαθέσεις της προς τους ειρηνικούς διαδηλωτές, προσπαθώντας να αμαυρώσει την πορεία και να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και αποτροπής σε όσους επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν.

Πολύ μαζική ήταν για μια ακόμα φορά η απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν ξανά στο δρόμο του αγώνα στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής απεργίας καταγγέλλοντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων ως υπεύθυνη για το έγκλημα στα Τέμπη, φωνάζοντας ταυτόχρονα και συνθήματα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της εξαθλίωσης. Οι ιδιαίτερα μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν δείχνουν ότι ο πανεργατικός – παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να έχει δυναμική και προϋποθέσεις συνέχειας.

 

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση εξαπέλυσε την πολιτική της καταστολής με τα ΜΑΤ να πετάνε χημικά και κρότου – λάμψης στους συγκεντρωμένους είτε αξιοποιώντας την τυφλή και μηδενιστική δράση ορισμένων αναρχικών ομάδων, είτε ακόμα και χωρίς κανένα πρόσχημα να επιτίθενται σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Αυτόπτες μάρτυρες, πολίτες που συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία, είδαν τον επικεφαλής διμοιρίας ΜΑΤ να δίνει εντολή στην ομάδα του, χτυπώντας την ασπίδα του, να επιτεθούν στους διαδηλωτές, την ώρα που περνούσαν το αναρχικό μπλοκ και το μπλοκ του ΣΒΕΟΔ. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο για να διαλύσουν την τεράστια πορεία στο Σύνταγμα. 

Το βίντεο που αποτυπώνει την στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ το έχει τραβήξει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαντωνίου

Στη συνέχεια, έπνιξαν τους διαδηλωτές στα δακρυγόνα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search